Vasárnapi gyerekség

A cím kicsit megtévesztő, hiszen a felnőtt népességhez is szól ez a nap, de a megszokott koncert őrület mögül előmerészkedtek a főleg gyerekeknek szóló parádék, hiszen az Advent a közelgő Mikulás és karácsony előfutára is. A vásárok is az ünnepi tematikát követik, vigyük el hát a kiskölköket fáradni, mielőtt a koncertre indulnánk!

Közös Lábos A Súlyos Sérültekért Alapítvánnyal

Szimpla Kert, december 5., 9:00

Szeretettel vár Mindenkit a Közös Lábos első főzésére 2021. december 5-én a Szimplakerti Háztáji Piacon. Zöldségleves gazdagon és knédli velefőtt füstölt hússal és káposztával várjuk a hozzánk kilátogatókat. A menü mellett finom házi készítésű süteményeket is vásárolhatnak az édesebb szájú vendégek.

kiskertpiac - ANKERmarket zöld Ünnep_2

Anker köz, december 5., 10:00

November utolsó vasárnapján indul a kiskertpiac ünnepi ANKERmarketja, a zöld Ünnep_1, a MADHOUSE teraszán és belső tereiben! A kiállítók különleges kínálata, a kiskertpiac lassulós, ünnepi készülődős hangulata vár Benneteket, amit sokan szerettek!

WAMP A kedvenc karácsonyi vásárod I.

Bálna, december 5., 10:00

A WAMP Karácsonyi vásársorozat első alkalmával várnak Budapet egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínén, a Bálna Budapest első emeletén! Magyarország legrégebbi design vására most is várja azokat, akik valóban minőségi ajándékokat szeretnének a fa alá válogatni, legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes print termékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról vagy kiegészítőkről.

Hello Piac Karácsonyi Vásár és Mikulásváró családi nap

Akvárium Klub, december 5., 10:00  

Hangolódj a Karácsonyra az Akvárium Klubban, kapcsolódj ki egy kicsit, alkoss, nézelődj, vásárolj, érezd jól magad! Szerezd be mindenki karácsonyi ajándékát kényelmesen, rohanás nélkül, biztonságosan, egy helyen a Hello Piac Karácsonyi Design Vásárán!

Tompeti és Barátai: Nagy Mikulás-show

VOKE Egyetértés Művelődési Központja, december 5., 10:30

 Hócsata, mikulás dalocskák, Tompeti slágerek, hóember-boksz, sztárvendégek, közös mikulásvárás, sok zene és még több nevetés...

Adventi iparművészeti vásár a Várkert Bazárban 

Várkert Bazár, december 5., 11:00  

Aki valódi értéket szeretne karácsonykor ajándékozni szeretteinek, annak kötelező lesz ellátogatnia a Várkert Bazár festői környezetének különleges adventi vásárába. Népszerű designerek és díjnyertes tervezők művészi munkái, a hazai iparművészet remekei várják a közönséget advent négy vasárnapján 11 órától az esti koncertek végéig. A hazai iparművészeti hagyomány éled újjá a rendezvényeken.

Karácsonyi csiribiri - a vitézzel, a kalózzal meg a nagymamával - Halász Judit koncertje

Vígszínház, december 5., 11:00  

Halász Judit karácsonyi koncertje a Vígszínházban. "Mit tehetnék érted? Egy téli utazásra csábítalak benneteket, de nem vonattal, nem autóval, hanem HELIKOFFERREL! Útközben talán még Mikulással is találkozhatunk..."

Emberek és állatok a Nagy Háborúban - Adventi tárlatvezetés 12-16 éves gyermekek részére

Várkert Bazár, december 5., 11:00  

Adventi tárlatvezetés 12-16 éves gyermekek részére. Az első világháborúban az egymással szemben harcoló felek hadseregeiben 16 millió állat szolgált. Igavonó lovakról, hírszerző galambokról, gáztámadást jelző kanárikról, sebesültkereső és kabalakutyákról, sőt a hátországban szántó elefántokról is mesélünk az Új világ született című kiállítás tárlatvezetésén.

Karácsonyi vásár a Telepen

TELEP @TelepGaleria, december 5., 12:00  

Mi kerüljön a karácsonyfa alá? Egy strapabíró, vízhatlan hátizsák? Egy színes-vidám kirakós? Egy különleges ékszer? Ha ilyen és ehhez hasonló ajándékokat keresel, menj el a Telepre és nézz szét a vásáron!

Passion Pro 3 - Élő Pankráció Show

Thor Gym - Csepel, december 5., 15:30  

A Passion Pro Magyarország legújabb pankráció/pro-wrestling csapata. Célja, hogy egy 2-3 órás élő műsort nyújtsanak a közönségnek, ahol rendszeresen Európa legjobb profi birkózói biztosítják a szórakozást egy életre szóló élményhez. Egy olyan interaktív produkciót kínálnak, melyet sportszórakoztatásnak nevezünk.

Instant-Fogas Vasárnap

Instant-Fogasház, december 5., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Soharóza - Jónás Vera Experiment: MOST 0.0 - A nyolcas sáv (lemezmeghallgató játékest)

Turbina Kulturális Központ, december 5., 18:30

Két premier egy este során: frissen megjelenő meselemez bemutatója, és egyben útjára indul egy új előadássorozat! December 5-én a Turbinában két, nagyon izgalmas új projekt is elstartol.

A csillagászat a földöntúli világ égitestjeivel és összefüggéseivel foglalkozó természettudomány. Ma esti kérdésünk, hogy hogyan lesz valaki ezen csodálatos tudomány művelője? Műsorukból kiderül, hogy a 21. századi modern tudomány ínycsiklandó kifőzéséhez bizony kell egy csipet fizika, matematika, számítástechnika, és egy kis angoltudás.

where is displace | prell | kokum

Turbina Kulturális Központ, december 5., 19:00

a central and eastern... european tragedy... performed by prell kokum

Adventi Koncert - Budafoki Dohnányi Zenekar

Pesti Vigadó, december 5., 19:00

A BDZ ezzel a koncertjével szeretne bensőséges, szeretetteljes, igazi adventi hangulatot csempészni a kedves hangversenylátogatók életébe. Népszerű, az adventi időszakot idéző dallamokat hallhatnak a barokktól napjainkig.

Csillagszórás - Geszti Péter koncertestje

Müpa, december 5., 20:00 

Geszti Péter fülbemászó sikerdalai mellett most új, érzelmesebb húrokat is megpendít. Megint hétfő, Nem adom fel, Áj láv jú, Ma jól vagyok, Télen-nyáron nyár - ahány dalcím, annyi ismerős sláger, melyeket jól esik dúdolni, énekelni.