Vasárnapi programajánló

Vasárnapunk már megvillantja a hétvégi teendők sokszínűségét, változatos programokat kínálva kora délutánig. Onnan viszont megint átveszi a kezdeményezést a muzsika, többféle formátumban.

ART Piknik Pannonhalma 2024

Pannonhalma, június 8-9.

Az ART Pikniken a gasztronómia és a művészet találkozik egy különleges helyszínen, Pannonhalmán, ahol az ország legelismertebb éttermei és vendéglátóhelyei olyan gasztronómiai kínálatot vonultatnak fel, amilyennel egy helyen, egy időben ritkán találkozhatsz. A rendezvény fontos része a kézműves vásár is, ahol több mint 60 termelő mutatkozik be portékáival – a fűszernövényektől, a sajtokon át az egyedi lakásdekorációkig.

21. Napfényes Fesztivál

MOM Kulturális Központ - MOMKult, június 9., 9:00

A Napfényes Fesztivál 21 éve indult útjára a testi egészség, a lelki egyensúly és a szellemi kiteljesedés jegyében. Neves előadókkal, testi és lelki egészséget megcélzó workshopokkal és természetgyógyászati konzultációkkal támogatják érdeklődőiket az útkeresésben és a harmonikus élet megvalósításában. Találkozzatok 2024. június 9-én, vasárnap a MOMkultban!

Newsee Art a Parton - Kőszeghy Csillával

Kacsakő Bisztró, június 9., 9:30

A Newsee Store és a Kacsakő közös művészeti workshopra invitál benneteket. Szeretnél hasznos, gyakorlati művészeti technikákat és látásmódot elsajátítani? Ezen a nyáron 4 művész kurzusán kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számításaikat. Menj el és fedezd fel magadban a művészt. Ezt a kurzust Kőszeghy Csilla M.A.illusztrátor és művésztanár vezeti, a budapesti McDaniel College művészeti oktatója. Csilla mesekönyv és tankönyv illusztrátor, főbb megbízói a Pagony Kiadó, a Móra Kiadó és az Oktatási Hivatal tankönyvkészítő részlege.

Lélek Napja Fesztivál

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, június 9., 10:00

Érezd meg a benned lévő végtelen lényt, a lelked! • Meditációs gyakorlatok, vezetett meditáció  • Külső és belső béke megteremtésével kapcsolatos előadások Gunagrihával, • Koncert és közös mantrázás
A nap folyamán többször különleges mantrákat is fognak ismételni pár percig, melyek igen hatásosak, és nagyban segítenek a spirituális fejlődésben, harmónia megteremtésében. A belépés és a programok díjtalanok.

EgZoo Mania Budapest

Magyar Vasúttörténeti Park, június 9., 10:00

Június 9-én ismét megnyitja kapuját az Egzoo Mania! Különleges és egyedi egzotikus állatokkal találkozhatsz a Vasúttörténeti Parkban megrendezett állatvásár és kiállításon.

Fülesbagoly Tehetségkutató - Budapest 2024

Kobuci Kert, június 9., 12:00

Immáron négy helyszínen, újra itt vannak a Fülesbagoly Tehetségkutatók. A 2024-es második, budapesti fordulónak a Kobuci kert ad otthont június 9-én. A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a zene rendszerében jön létre. A produkciókat a beküldött hanganyagok alapján előzsűrizik, a június 9-i eseményre a legjobbakat hívják be.

Családi nap a Tilos Maratonon

Dürer Kert, június 9., 14:00

Családi Nap a TILOS Maratonon! Csodás hangulatra lehet számítani a Maraton vasárnapi napján, amelyet idén koradélután a Perpijazz különleges interaktív zenei kalandozás vezet fel, majd a Pannonia Allstars Ska Orchestra gyerekzenekaros felállása, a PASO Kids érkezik, végül a tombola után ifjabb Czutorék zenekara, a Street Sixteen indítja be a zsongást a kertben. Lesz bogrács, kézműves foglalkozás, arcfestés és persze TOMBOLA is! Mindeközben DJk a kertben és további programok a Cöxpon helyszínen!

Karneváli Felvonulás

Városháza Park, június 9., 15:00

Budapest szívében több száz táncos és zenész teremt karneváli hangulatot. A résztvevők a Városháza parktól vonulnak a Múzeumkertbe. Külföldi és hazai népzenekarok, táncegyüttesek, gyermek és ifjúsági tánccsoportok, hagyományőrző tánc és zenei csoportok köszöntik a fesztivált.

The House of Bass

A38 Hajó (Orrterasz), június 9., 17:00

Június 9-én vasárnap újra az A38 hajó orrteraszán pörgetik nektek a house ütemeket. Már délután 5 órakor startolnak, hogy a ragyogó napsütéstől felpörögve döngessenek egészen estig. A zenei felhozatalban jelentős szerepet kapnak a bass house, tech house és bassline, de felcsendülhetnek afro és deep dallamok is.

MEGADETH - Crush The World Tour '24 - Budapest

Barba Negra (Red Stage), június 9., 18:00

Metal legendák érkeznek 2024 tavaszán Budapestre a Concerto Music meghívására. A tavaszra bejelentett koncertek közé a napokban került be a svéd szimfonikus metal műfajteremtő képviselője, a Therion fellépése, ma pedig a Thrash Big Four egyike, a Megadeth igazolta vissza érkezését: június 9-én Dave Mustaine csapata játszik majd Budapesten!

Yungblud, support: Only The Poets

Budapest Park, június 9., 18:30

Yungblud, a Z-generáció hangja nyáron a Budapest Parkban hozza össze az embereket. Yungblud napjaink egyik legizgalmasabb előadója. A csupán 26 éves énekes-dalszerző zenéjén keresztül képes megszólítani teljes generációját, hangot adni az ő problémáiknak, örömeiknek és vágyaiknak. Koncertjein szélsebesen száguldozik a színpadon és iszonyat közvetlen hangot képes megütni rajongóival, hiába áll előtte akár több ezres tömeg.

Európa Kiadó

Várkert Bazár (Öntőház Udvar), június 9., 19:00

2022 után ismét a Várkert Bazárban koncertezik a nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó. Annak idején villámgyorsan váltak a hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttesévé és kisebb-nagyobb megszakításokkal a kilencvenes évek középig működött a zenekar.

DAVEFORM QUINTET x MCgroovoljuk x MANYI

MANYI - Kulturális Műhely, június 9., 20:00

A Daveform Quintet x MCgroovoljuk eseménye során megmutatják a srácok, hogy a modern jazz műsoruk akár bólogatós is lehet. Az eddig ülve figyelős koncerjeik után most vélhetően senkinek nem lesz kedve leülni. Állva, itallal a kézben lehet majd eksztázisba lötyögni.

Aqua Swing - Kamilka & Pesti Sikk

Budapest Jazz Club, június 9., 20:30

Idén nyáron egy megismételhetetlenül különleges, soha nem hallott AQUASWING világ nyílik meg a BJC nagyszínpadán a 11 éves Kamilka & Pesti Sikk rendhagyó hangversenyén. A dunai széllel, nyárillatú szerelemmel, nem várt csodákkal átitatott koncert alkalmából az elmúlt 10 év eklektikus Pesti Sikk klasszikusait és eddig soha nem hallott vadonatúj dalait hallhatja a közönség, különleges nagyzenekari felállásban.

Bolla Gábor - Szakcsi Lakatos Róbert Duo

Jedermann kávézó, június 9., 21:00

Bolla Gábor - szaxofon, Szakcsi Lakatos Róbert - zongora
A koncerteket az önkéntes hozzájárulásaitokkal Ti és a Jedermann együtt finanszírozzátok. A támogatás ma esti ajánlott összege 1500-2000 ft./ fő. Mindenkit nagy szeretettel várnak!

Pop-punk Madness ☾ Nights of Budapest Park

Budapest Park, június 9., 22:00

Ha szereted a punk, pop punk és rock zene fúzióját, YUNGBLUD koncert után vár rád a Nights of Budapest Park! Június 9. Pop-punk Madness party Machine Gun Kelly, Yungblud, Bring Me the Horizon, és hasonló zenékkel!