Vasárnapi programajánló

Vasárnap kezdés a megérdemelt vásárral, aztán jöhetnek a szokásos lazulós programok! Mára egy kis mozi jutott, a koncertek száma sem árad szét a Dunával, de a sokféleség és a minőség helyrebillentik az egyensúlyt.

WAMP design vásár

Várkert Bazár, június 16., 10:00

Júniusban is tarts velük a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjébe, ahol magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság. A WAMP egy olyan közösségi hely, ahol találkozhat egymással alkotó, vásárló, fiatal, családos, kreatív szakember és érdeklődő laikus, ezáltal a dizájn nem egy elvont művészeti fogalomként jelenik meg, hanem egy izgalmas lehetőség, ami becsempészhető az emberek mindennapjaiba.

Országos Beatles Találkozó 2024

Kobuci Kert, június 16., 17:00

Országos Beatles találkozó. A magyar Beatles fesztivál 2015 óta. Egy nap amikor minden a Beatlesről szól.

Békási mozi esték - Lopott szavak

ÓKK Békásmegyeri Közösségi Háza, június 16., 17:00

Rory Jansen (Bradley Cooper) élete első kötetének kiadása rendkívüli esemény, ami az irodalmi életben és az átlagolvasók körében is nagy visszhangot kelt. A karizmatikus, tehetséges, intelligens és fiatal szerzőnek mintha mindene meglenne: a siker mellett gyönyörű feleség (Zoë Saldana) várja otthon, a világ a lábai előtt hever - és mindezt pusztán a szavainak köszönheti. De kinek is a szavai ezek? És pontosan ki is írta a hírnevet hozó történetet? A sikerben fürdő Rory-t egy nap felkeresi egy rejtélyes öregember (Jeremy Irons), aki azzal a döbbenetes állítással szembesíti, hogy valójában ő a könyv szerzője.

Habana Social Club Búcsúkoncert

Budapest Park, június 16., 18:00

Aki járt már Kubában átélhette azt a páratlan életérzést, amit egy-egy kubai zenekar élő fellépése nyújt: felejthetetlen, semmihez sem hasonlítható, különleges élmény. A rendkívül sok megpróbáltatáson átesett nép életösztöne - a rengeteg könny és fájdalom ellenére – töretlen, minden pillanatban az élet feltétlen szeretetét, a boldogság keresését hirdetik, és a kubaiaknak a zene és a tánc jelentik az utat a boldogsághoz. Minden daluk egy élet igaz története, olyan egyedülálló előadásmódban, amely minden nézőt magával ragad és elrepít a Karibi szigetre.

A Csajod | A38 Orr Stúdió

A38 Hajó, június 16., 18:30

A csajod zenekar 2017 őszén egy jam session keretén belül alakult meg Kolozsváron. A 2018 decemberi debütáló koncertet követően 2019 szeptemberében jelent meg első (szerzői kiadású) kislemezünk, A Csajod. 2019 nyarán megszerezték az udvarhelyi szervezésű Siculus Fesztivál legjobb dalszövegért járó díját, majd egy évvel később a Nagydíját is. 2020-ban Az első tartalék című daluk lett a Legszebb Erdélyi Magyar Dal, ami 2021-ben az Egy Vicc!? című második kislemezükön jelent meg. 2021-ben a csapat bekerült az Öröm a Zene Tehetségkutató budapesti döntőjébe. 2022-ben az Ide tartozom című dalukkal bejutottak az Erdély dala dalverseny élő adásába, és ebben az évben rögzítették az Alig használt álmok túrkálója című első nagylemezüket.

Nyáresti Koncertek a Szent István Parkban: Padam - Kárász Eszter francia sanzonestje

Szent István park, június 16., 19:00

Francia sanzonest, amelyben közismert és közkedvelt Edith Piaf-sanzonok és önéletrajzi vallomások elevenítik fel Piaf szenvedélyekkel, nagy mélységekkel és magasságokkal teli életét, és idézik elénk Párizs, valamint a Montmartre hangulatát. Közreműködnek: Kárász Eszter – ének, Veér Csongor – hegedű, Wagner-Puskás Péter - harmonika, zongora

Coldplay

Puskás Aréna, június 16., 20:00

A Coldplay 2023-as teltházas stadion turnéját követően bejelentette az európai koncertek harmadik körét 2024 június – július – augusztusára. A dátumok között megtalálható a zenekar első fellépése Görögországban, Romániában és Finnországban, valamint az első római koncertjük 2003, és az első budapesti 2008 óta.

Temesi Blanka x Lovas Juci és a Frász

MANYI - Kulturális Műhely, június 16., 20:00

Lovas Juci és Temesi Blanka először a Manyiban! A Sávlekötőből ismert Lovas Juci és a Frász és a Kikeltetős Temesi Blanka apák napján fogja szórakoztatni az összetört szívűeket.

Orbay Lilla - Szabolcsi Bence duo

IF Cafe, június 16., 20:00

Orbay Lilla énekes, zeneszerző és zongorista az egyik legnépszerűbb jazz énekes. Sokszor lépett fel az iFben, most új duóját mutatja be: Orbay Lilla ének (zongora), Szabolcsi Bence (gitár)

Bailando ☾ Nights of Budapest Park

Budapest Park, június 16., 22:00

Június 16-án kitáncolhatsz a valóságból! Vár a Bailando és a Nights of Budapest Park élmény!