Vasárnapi programajánló

A szombati rongyrázást leginkább egy jó vasárnap délelőtti akvárium nézéssel pihenhetjük ki, ha azok az állatok nem mozognak nagyon gyorsan. A gyerekek tovább művelődhetnek az erdőben található élővilágról, majd a nagyobbak megnézhetik Lovasi Andrást is. A legnagyobbak csak eztán indulnak neki, hogy megint táncoljanak, és a bátrabbak majd énekelnek is.

Terra-Akva börze

Groupama Aréna, március 26., 9:00

Újra megrendezik a kedvenc terrarisztikai börzét a szokott helyen, a Groupama Aréna rendezvénytermében. Mindenkit várnak szeretettel és rengeteg érdekességgel, valamint állatokkal és szaktanácsadással is. A felelős állattartás továbbra is szívügyük. Ennek szellemében zajlik le a mostani börze is.

A tölgyfák az európai kultúrában már több ezer éve jelentős szerepet játszanak, az istenek fájaként tisztelte és tiszteli több nép is, méltóságteljes megjelenése, barázdált kérge, jellegzetes levele és lombkoronája miatt hazánkban is különleges helyet tölt be a természetszeretők szívében. A túrázók talán nem is tudják, hogy a tölgyek mennyi állatnak biztosítanak élőhelyet. Törzse és ágai otthont nyújt mókusoknak, madaraknak és bogaraknak, gyökereinél egerek és gombák húzzák meg magukat. Termése élelmet biztosít, a körülötte lévő avar fekvőhelyet ad az arra járó vaddisznóknak, sünöknek és rókáknak. A fa számos állatnak a túlélést jelenti, lombja védelmet nyújt a zord időjárás és a ragadozók elől. A tölgy óv és ad, így válik az erdő központi alakjává.

A 2017-es Aréna életmű koncert után határozta el, hogy sokrétű munkásságát – szólólemezek, különböző zenekarok számára írt dalok – egy csokorba fűzi, és önálló estként mutatja be. Gyakran ezeken az esteken kerülnek bemutatásra először új dalai is. Lovasi András először lép fel estjével a Katona József Színházban.

Programok a We Love Budapest ajánlásával

Hivatalosan is berobbant a tavasz, így még több kedvvel és energiával indulunk neki a hétvégéknek! Szombatra és vasárnapra ezúttal is összeállítottunk nektek egy rövid, de annál tartalmasabb programgyűjteményt, legyen az koncert, vásár vagy gasztroséta, egy biztos, hogy megtaláljátok köztük a számotokra legtökéletesebb eseményt a kikapcsolódásra!

Sunday Brunch – Sip&Wonder

A Mad Dog Coffee első Sunday Brunch eseményén vehetünk részt március 26-án, ahol ázsiai fúziós menüvel és extra italkínálattal várnak. Az ételeket a Gaál Mátéval a Tereza Budapest séfjével közösen álmodták meg, a kóstoló mellett pedig a Hangárban kiállított CAKE elektromos motorokat is kipróbálhatjuk.

Hadik Könyvvásár

Nem titok, hogy a könyvkiadás is nehéz időket él épp. Ebből kiindulva, négy mikrokiadó  főszereplésével szervez könyvvásárt a Hadik Kávéház március 26-án. Az eseményre a Csirimojó Kiadó, Ø Kiadó, Polar Könyvek, Sonora Kiadó is elhozza a régi és új megjelenéseket, hogy mindannyian izgalmas könyvekkel távozhassunk. 

It's fine kiállítás

Az  it’s fine  művészeti csoport és mozgalom első kiállítása statementként mutatja be a nyolc művész és a kurátor ironikus világnézetét. A keserű derű mögött az a környezetükben tapasztalt, általánossá vált hozzáállás lapul, mely a túlélést jelenti a rosszabbnál rosszabb hírek, a világbizonytalanság, a kilátástalanság és a fásultság korában. 



A hosszú ideje tartó közös gondolkodás eredményeként megvalósuló installációs kiállítás tárgyai mind kimondottan erre a tematikára és kiállításra készültek. Március 24-től egy hónapon keresztül  látogathatjuk a tárlatot, a Bunker Galéria kiterjedt, földalatti tereiben.

Cannibal Corpse ▲ Dark Funeral ▲ Ingested ▲ Stormruler

A H-MUSIC, a ROCK1 és a BARBA NEGRA bemutatja: Cannibal Corpse - European Tour 2023. Vendégek:
Dark Funeral, Ingested, Stormluer

NERVY (Нервы) • Live at A38 Budapest

A Nervy (Нервы) rockegyüttest Eugene Milkovsky alapította 2010-ben. A hatalmas népszerűségnek örvendő, a háborúellenes kiállásáról híres együttes koncertjén a srácok a régi kedvenc slágereket, a „Coffee is my friend”, „Ravens”, „Batteries”, „A legdrágább ember” mellett számos új dalt is eljátszanak majd, jórészt a legújabb stúdióalbumról, a „Slam and Depression” címűről. Az együttes fennállása során a FÁK összes országát és Európát is bejárta márkás buszával, több ezer teltházas koncertet adott és számos fesztiválon is szerepelt.

ARON

A Netflixes ‘Elite’ sorozatban már megismerhettük színészi képességeit, most azonban végre zenészként is debütál Arón Piper, művésznevén ‘ARON’. Több, mint 50 milliós online hallgatottsággal nem véletlen, hogy a spanyol srác olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint Polimá Westcoast, Jesse Baez, valamint Jottapê és Kevinho.

Open Mic Sundays @Lámpás

Lámpás, március 26., 20:30

Minden a régi, a hangulat végképp! Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezel és eljössz zenélni, vagy be sem jelentkezel, és jó eséllyel akkor is zenélsz. Utazó zenész vagy? Megmutatkozni vágyó amatőr? Kísérletező profi? Általában minden előadó szívesen lép fel egy új helyszínen, új közönség előtt, vagy egy megszokott helyszínen új dalokat kipróbálva, vagy némi szünet után a rutin visszanyerésére: a motiváció változó, a mikrofon stabil.