Vasárnapi programajánló

Folytatódik az áprilisi majális. A helyszínlista kibővült a nevezetes Széll Kálmán térrel a modern Moszkvából, míg a magyar film szerelmeseinek egész napos program kínálkozik az Uránia moziban. Aztán megint a koncertek, megszokottak és szokatlanok. Jól el lehet most menni, mert a hétfő pihenős!

Budapest 150 Majális

Városháza Park, április 29-május 1. 

Látogass el a háromnapos városi majálisra zenéért, gasztronómiai élményekért, gyerekprogramokért és színházi pillanatokért a Városháza Parkba. A háromnapos fesztivál április 29-től ingyenes és formabontó programokkal vár. Csatlakozz Budapest 150. szülinapja alkalmából egy rendhagyó majálisra!

Városligeti Majális

Városliget, április 29-május 1. 

Az év első, tavaszi szabadtéri rendezvénye, kétségtelenül a majális. Minden család szívesen tölti idejét a napsütésben, főleg ha igazán jó programok várhatóak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hamisíthatatlan majális hangulatát, hol máshol találhatnánk meg, mint a Városligetben. Virsli, sör, kolbász, lufi, vursli és változatos színpadi műsor garantálja a felhőtlen kikapcsolódást. Várják az érdeklődőket április 29 és május 1-e között.

Tavaszi MondoCon 2023

Hungexpo, április 29-30.

A MondoCon programjai közt jópár hosszú múltra tekint vissza és népszerűségük töretlen. Azonban mindig figyelnek arra is, hogy legyenek újdonságok, exkluzív programok és vendégek, amelyek minden egyes MondoCont egyedivé tesznek. A rendezvény nagy szenzációja, hogy Nana Kitade japán pop és rock énekesnő ad koncertet, aki gyerekkorunk animéiben énekelt.

Tavaszi Széll - Modern majális

Széll Kálmán tér, április 30-május 1.

Újra Tavaszi Széll a tér napos oldalán! Virágba borulva a Nemdebár, a 101 Bistro, a Pingrumba és az Easy karöltve vonul fel a munka ünnepén és vár minden kedves érdeklődőt, éhes szájút, vájt fülűt, száraz torkút, tipegőt és négylábút.

A Magyar Film Napja 2023

Uránia Nemzeti Filmszínház, április 30., 11:00

Ünnepeld a magyar filmeket április 30-án! A magyar film napját 2018 óta ünnepelik április 30-án, annak emlékére, hogy 1901-ben ezen a napon mutatták be az első magyar filmet, a Zsitkovszky Béla rendezésében készült A táncz című alkotást. A magyar filmművészet megszületése óta eltelt 120 év minden időszakában nagy számmal voltak jelen olyan kiemelkedő tehetségű filmalkotók, akik maradandó munkáikkal világhírűvé tették a magyar filmet és a magyarországi filmgyártást. Április 30-án őket és a magyar filmet ünnepelik.

TOTÁLIS METAL - Kalapács 60+ Nagyfi 60+ Rudán 60 = 180 ÉV, NÉHA TÖBB

Barba Negra, április 30., 17:00

Közös születésnapi nagykoncert, ahogy a klasszikus "répi Gép" korszakban megszoktuk és megszerettük, komoly pirotechnika, színpadi látvány, brutális hang és fénytechnika, egy igazi heavy metal show a legendás korszakból. A Kalapács József - Nagyfi László .- Rudán Joe - Tarca László - Pazdera György - Nagy Dávid nevével fémjelzett Pokolgép évek metal himnuszai egy este.

Hétvégi programok a We Love Budapest ajánlásával

Itt egy újabb programajánló, ott pedig egy újabb hosszú hétvége, aminek nem tudunk mást, csak örülni. Április 28. és május 1. között pedig végre előtérbe kerülnek a lazulós, könnyed tavaszias és kinti programok! A gyűjtésünkben találtok nem egy lehetőséget a majálisra, de tulipános élménysétával, mozival és terasznyitókon üldögélve is köszönthetitek a szép idő eljövetelét.

Tavaszi Széll – modern majális

A Nemdebár, a 101BISTRO, a Pingrumba, a Sárkány és az Easy karöltve vonul fel a munka ünnepén, és vár minden éhes szájút, vájt fülűt, száraz torkút, tipegőt és négylábút.

Hogy senki ne maradjon le még véletlenül se, a szervező vendéglátóhelyek az idei évben kétnaposra nyújtották az utcára települést, amelyet gasztronómiai csodákkal, kézműves árukkal, felvonulásokkal, gyerekprogramokkal, zenekarokkal és Dj actekkel tesznek még izgalmasabbá.  

Raclettezés a megújult Czakó Piaczon

A megújult Czakó Piacz méltó módon ünnepli a költözését: április utolsó hétvégéjén rengeteg jó termelővel, az új pék fogásaival és frissen készült raclette-tel várnak. Régi helyüktől 50 méterre, a Tigris utcai bejáratnál találjuk meg őket, de az olvadó sajt illata is elvezethet hozzájuk. A francia baguette-re kent sajtkülönlegességeket füstölt sonkával, csemege uborkával, speciális fűszerkeverékkel meghintve tálalják, egy finom Bányai kávé után pedig energiát gyűjthetünk a magyar kistermelők szemlézéséhez.  

Budapest 150 Majális

Április 29-étől háromnapos városi majálison vehetünk részt, ahol zenei, gasztró és kulturális programokra egyaránt számíthatunk. Fellép többek között az AntilopeKid, Balkán Fanatik, Kelemen Kabátban, és különböző szakszervezetek is kitelepülnek az eseményre, hogy ismertessék a munkájukat. A gyerekek sem fognak unatkozni, őket kézműves programok, arcfestés várja.  

Alvin és a Mókusok 30.

Budapest Park, április 30., 18:00

2023-ban ünnepli az ALVIN és a Mókusok Zenekar fennállásának 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból egy extra hosszú műsorral készülnek, amely a három évtized minden szeletéből fog válogatni. A jubileumi koncertet vendégek, korábbi zenekari tagok, extra hangszerek és fúvósszekció is fogja színesíteni. A 30 éves fennállás legnagyobb és leglátványosabb koncertje lesz ez, amelyre mindenkit nagyon nagy szeretettel várunk határon innen és határon túlról is!

A húszas-harmincas évei fordulóján járó Julie (Renate Reinsve) története zajos sikert aratott a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, elnyerte a legjobb színésznő díját, majd a világ fesztiváljait bejárva mindenhol újabb rajongókat gyűjtött. Julie-t négy éven keresztül követjük, a norvég lány a szerelmi életében és karrierjében is a helyes, sorsfordító döntéseket próbálja meghozni – még ha egyszer megfontolt, máskor elhamarkodott választásaival fájdalmat is okoz a szeretteinek, vagy éppen saját magának. Ahhoz, hogy Julie élete egyenesbe jöjjön, először önmagát kell megtalálnia és elfogadnia – rögös út vezet ennek az beismeréséhez. Joachim Trier legújabb alkotását nevezte Norvégia a 2022-es Oscar-díjátadóra. A filmet a kritikusok az elmúlt évek legjobb romantikus filmjének tartják, főszerepében az elbűvölő Renate Reinsve egészen lehengerlő alakítást nyújt.

UNESCO Nemzetközi Jazznap - Oláh Kálmán Sextet

Herbie Hancock az UNESCO, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének jószolgálati nagyköveteként 2011-ben indította útjára az International Jazz Day nevű kezdeményezést. Azóta világszerte ünnepeljük a műfajt, tavaly már 155 ország csatlakozott hivatalosan saját rendezvényeivel.

Open Mic Sundays @Lámpás

Lámpás, április 30., 20:30

Minden a régi, a hangulat végképp! Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezel és eljössz zenélni, vagy be sem jelentkezel, és jó eséllyel akkor is zenélsz. Utazó zenész vagy? Megmutatkozni vágyó amatőr? Kísérletező profi? Általában minden előadó szívesen lép fel egy új helyszínen, új közönség előtt, vagy egy megszokott helyszínen új dalokat kipróbálva, vagy némi szünet után a rutin visszanyerésére: a motiváció változó, a mikrofon stabil.

Sena Dagadu 22 éve érkezett Magyarországra és pontosan 20 évvel ezelőtt adta ki első lemezét a First One-t, amelyet a zsír új A38 hajón mutatott be. Sena azóta megkerülhetetlen alapvetés lett a hazai könnyűzenében, de rengeteget kalandozott világszerte is számtalan közreműködésével. Nem véletlen a kaméleon Sena totem állata, amely már az ominózus első lemez boritóján is szerepel, hisz bárhol és bárkivel képes csodát teremteni, legyen szó őrjöngő fesztiváltömegről, vagy Shakespeare szonettjeire vágyó színházi közegről. Sena First One lemeze mindössze 100 példányban jelent meg vinyl lemezen, ez jelenleg talán a legnehezebben és legdrágábban beszerezhető magyar vonatkozású lemez.

A20 ≋ Hi!Fly w/ Sasha

A38 Hajó, április 30., 23:30

≋ 20 years 20 nights ≋ Az A38 Hajó húsz éve horgonyzott le a budapesti kulturális élet főterére. A húsz évet húsz estével ünneplik. Koncertek, bulik és Ti! Mindenki, akinek az elmúlt húsz évet köszönhetik. Ünnepelj velük áprilisban és májusban az A38 szülinapi programjain.