Vasárnapi programajánló

Folytatódik a nyári évad búcsúztatása, de a választék bővül némi vásározással is, hiszen vasárnap. A Dürer a gyerekekre is gondol, de a felnőttek sem fognak unatkozni. Legalábbis ha ellátogatnak valamely ajánlott zeneeseményre, már késő délutántól.

III. Józsefvárosi Jazzfesztivál

Rákóczi tér, szeptember 15-17.

Ünnepeld a magyar jazzt a harmadik Józsefvárosi Jazzfesztiválon, amelynek idén is a Rákóczi tér és a Rákóczi téri Vásárcsarnok ad otthont szeptember 15. és 17. között! Budapest legszínesebb kerülete, a gyönyörű Józsefváros büszkén üdvözli a jazz szerelmeseit ezen a különleges eseményen. Az idei program összeállításakor fontosnak tartották azt is, hogy bemutassák minél több tehetséges női előadót is.

III. Újbudai Gyermekkönyvünnep

Gárdonyi tér, szeptember 16-17.

Idén immár harmadik alkalommal Újbudai Gyermekkönyvünnep! Zenés programokkal, színes könyvkínálattal, változatos gyerekműsorokkal és kreatív workshopokkal várnak kicsiket és nagyokat szeptember harmadik hétvégéjén a Gárdonyi téren!

Kulturális Örökség Napjai

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, szeptember 16-17.

Az Európa-szerte megrendezett programsorozatba könyvtári, kerti vezetésekkel, restaurátorok által vezetett programokkal és különleges előadásokkal kapcsolódik be a Hopp Múzeum.

WAMP design vásár

Várkert Bazár, szeptember 17., 10:00

Szeptember 17-én újra WAMP! A hazai kiállítók mellett szuper zenével, kávéval, chili zónával várnak benneteket! A WAMP Design vásáron magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság.

ReMarket közösségi bolhapiac

Industrial Lamp Budapest, szeptember 17., 10:00

A következő ReMarket közösségi BOLHAPIAC rendezvényt szeptember 17-én rendezik meg. A helyszín az Industrial lamp - Vintage Garázsvásárok jól bevált vásár helyszíne. Ha vannak otthon menő, de megunt tárgyaid, amiben mások is láthatják a fantáziát, akkor jelentkezz árusnak! Hasznosítsatok újra! vásároljatok minél kevesebb újonnan gyártott dolgot a lakberendezési és ház körüli dolgok terén is.

Dürer Varázskert - Őszi Gyereknap

Dürer Kert, szeptember 17., 10:00

Az Óperenciás tengeren innen és túl, létezik egy csodákkal teli őszi ‘gyerekzsúr’…⁣ ⁣A Dürer Varázskertje tele van olyan meglepetéssel, apró kis élménnyel, amelyek mind csak arra a pillanatra várnak, amikor a legkisebb Düreres felfedezők rátalálnak. Szeptember 17-én egy igazi álomvilágba invitálják a kicsiket és nagyokat. 

Sunday Session 2023

A38 Hajó, szeptember 17., 17:00

A 7. születésnapját ünneplő sorozat a legfrissebb zenékkel tér vissza a családias hangulatáról és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára. DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött, több mint 15 év közös zenélést követően ismét egy színpadon állnak! A páros a legfinomabb zenéktől indul, majd az este táncba fullad Budapest egyik legszebb teraszán, a szabad ég alatt.

Symphonic Metal Nights

Barba Negra, szeptember 17., 17:00

Idén ősszel útjára kel a SYMPHONIC METAL NIGHTS turné, mely 4 sokoldalú északi bandát hoz el Európába. A szimfonikus metal képviselői szeptember 17-én érik el Budapestet, ahol a hazai szcéna két kiemelkedő alakja csatlakozik az estéhez. A BARBA NEGRA-s állomás különlegessége, hogy akár 999 forintért lehet megnézni a 6 zenekart felvonultató programot.

BARBRA STREISAND! - és én? - Kozma Orsi koncertje

Várkert Bazár, szeptember 17., 19:00

Kozma Orsi éppen öt évvel ezelőtt mutatta be a Fesztivál Színházban Woody és a swing című produkcióját nagy sikerrel, most pedig az idén nyolcvanegy éves Barbra Streisand karakterét idézi meg, amelyben saját zenekara mellett a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar és Szabó Kimmel Tamás színművész lesz segítségére. Barbra Streisand kis jazzklubokban kezdte immár hetedik évtizede tartó páratlan karrierjét. Dolgozott Benny Goodman zenekarával és énekelt Miles Davis előtt a Village Vanguard apró pódiumán. Innen indult a világhír felé.

The Omnific (AUS) • Walkways (IL) • Future Static

A38 Hajó, szeptember 17., 19:00

Az Egyesült Királyságban és Európában a Ne Obliviscaris-szal, valamint Ausztráliában a Polyphia társaságában tartott év eleji koncertsorozat után a világ legjelentősebb basszus alapú instrumentális rockzenekara, a The Omnific visszatér Európába és az Egyesült Királyságba a Phat Mackerel kislemez promóciós turnéja alkalmából. Olyan legendás német fesztiválokon is fellépnek, mint a Reeperbahn és az Euroblast, valamint headline koncerteket is adnak.

Vibe Changers Nyárzáró X Kemon, Andy Hefler, Lánchíd After

Pontoon, szeptember 17., 20:00

A Random Trip és a Seven Seconds In the Future az elmúlt években külön-külön is hétről hétre, klubról klubra, fesztiválról fesztiválra csábította a zene azon szerelmeseit, akik a zene születésének pillanatát katarzisként élik meg. Csodás hír a rajongóknak, hogy a Vibe Changers névre keresztelt klubest esetében is a rögtönzés áll a fókuszban, azonban míg az este első felében a házigazdák örömzenélnek meghívott vendégekkel, addig az est második felében a jövő szólistái (énekesek, mc-k, fúvósok) ‘open mic’ jelleggel csatlakozhatnak a klub alapítóihoz, ahol egy néhány fordulós zenei társasjáték keretein belül derül ki a zsűri - avagy a közönség és a zenekar jóvoltából -, hogy az este folyamán ki bírt a legerősebb ‘vibe’-bal, vagyis kinek a zeneisége, jelenléte volt a legenergikusabb és az adott zenéhez leginkább passzoló az este folyamán.

5ª Punkada

Akvárium Klub, szeptember 17., 20:00

Képzeljünk el egy rockzenekart, amelynek tagjai cerebrális bénulásban szenvednek. Arra születtek, hogy művészek legyenek, és nem hajlandók elfogadni, hogy bármilyen korlát megállíthatja őket abban, hogy megvalósítsák álmaikat. Több mint 25 éves zenekari tapasztalattal, heti próbákkal, több mint 200 fellépéssel, egyes tagok egészségügyi problémái miatt felállásváltással, de mindig teljes körű zenekari részvételről álmodoztak, albummegjelenéssel, turnéval, fesztivál fellépésekkel, rádióban hallani a saját dalaikat, tévében szerepelni és más profi zenészekkel együttműködni. Nos, ez 2021 végén történt. A punk rocker Vitor Torpedo, az eklektikus Surma együttes és az indie producer, Rui Gaspar csatlakozott a bandához, debütáló albumot vettek fel Coimbra agybénulásos egyesületében, majd véglegesítették a teljes zenekari felállást (a vendégzenészekkel a fedélzeten), hogy országos turnéra induljanak.

Dancing Plague Season Closing

Pontoon, szeptember 17., 22:00

500 évvel ezelőtt, 1518 júliusában Strasbourg városának lakói szokatlan jelenségnek lehettek tanúi. A források szerint egy asszony, Frau Troffea egyszer csak táncolni kezdett az utcán. Megállás nélkül táncolt, egyes forrásokban négy, máshol hat napot említenek. Egy hét múlva már 34 fő csatlakozott hozzá, augusztus végére pedig már majdnem 400 ember táncolt minden ok nélkül. Jó páran közülük nem bírták a folyamatos fizikai terhelést, és belehaltak a kimerültségbe, az okozott szívrohamba vagy agyvérzésbe.