Vasárnapi programok

Ez nem lesz hangos vasárnap. A délelőtt eltelik az ünnepi készülődéssel, vásározással, gyerekes programokkal, amit délután mozival, és/vagy koncertekkel tudunk kipihenni.

Adventi Családi Nap a Magyar Természettudományi Múzeumban

Magyar Természettudományi Múzeum, december 4., 9:00

A Magyar Természettudományi Múzeum ingyenes Adventi Családi Napot szervez 2022. december 4-én, amelyre ajándékokkal, Mikulás-kereső játékkal, arcrekonstrukciós szobrászművészeti bemutatóval, mézkóstolással, gyermekkoncerttel és még sok más izgalmas programmal várják a család minden tagját!

Makers' Market Budapest

A tavalyi év végén indult Budapest legfrissebb design várása, a Makers’ Market, ahol a legszuperebb minőségű egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival találkozhatunk. Az idei karácsonyi szezonban három alkalommal is várnak a Makers’ kézműves alkotói, hogy biztosan senki ne maradjon ajándék nélkül!

Aki valódi értéket szeretne karácsonykor ajándékozni szeretteinek, annak kötelező lesz idén is ellátogatnia a Várkert Bazár festői környezetének különleges adventi vásárába. Népszerű designerek és díjnyertes tervezők művészi munkái, a hazai iparművészet remekei várják a közönséget az adventi időszakban a Várkert Bazárban. A hazai iparművészeti hagyomány éled újjá a rendezvényeken.

A 1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is.

A „sebőzés” 50 éve

Müpa, december 4., 19:30

Az idén 75 éves Sebő Ferenc 1969-ben kezdte zenei pályáját, a Sebő együttesnek nevezett „jelenség” pedig 1972-ben indult útjára, most tehát 50 éves. Mind a névadó zenész, mind az együttes munkássága igencsak nagyhatású, ám kezdetben éppen ellenkező volt a megítélésük. A Halmos Béla-Sebő Ferenc páros tevékenységét aggódó szorongással figyelő rádiós népzenei osztály egyik vezető munkatársa így panaszkodott akkoriban: Mindenütt terjed ez a „sebőzés”. Ez az est a széleskörű jelenség legfontosabb mozzanatait eleveníti fel.

A ROME, Jerom Reuter luxembourgi énekes-dalszerző zenekara, amelyet 2005-ben alapított. Reuter egy igazi fáradhatatlan kreatív elme, hatalmas zenei teljesítménnyel. A ROME-mal tavaly jelent meg 15. (!) stúdioalbuma a ‘Parlez-vous Hate?’, de novemberbe már érkezik a 16. lemez. Egy biztos, tetemes és izgalmas életműbe kaphatunk betekintést a ROME koncertjén, december 4-én a Dürer Kertben.