Vasárnapi teendős

Hőséges nyáron az embereknek fesztiválon a helye, mondja a nagykönyv. Ezen a hétvégén a Művészetek Völgye teszi ezt. Már csak azért is érdemes odamenni, hátha fúj egy kis vizet a szél a Balatonból odafelé. Aki a fővárosban, vagy máshol marad, az sétálhat, és elmehet mindenféle egyéb koncertre. Jó hétvégézést!

31. Művészetek Völgye 2022.

Művészetek Völgye, július 24., 10:00-től

A tíznapos fesztivál közel 2000 különleges programmal vár Titeket. Többek között könnyűzenei, jazz, világzenei, népzenei és komolyzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, egész nap színes gyermekprogramokkal, zöld programokkal, közösségi programokkal, interaktív játékokkal és új udvarokkal készülnek a szervezők, de ami biztosan elmaradhatatlan kelléke a fesztiválnak, az az önfeledt kikapcsolódás és szórakozás. 

Szalóki Ági gyerekkoncertje

Művészetek Völgye, július 24., 10:00-től

A kitartóan hűséges völgyfellépő, többszörös Fonogram-díjas énekesnő, előadóművész, dalszerző Szalóki Ági leginkább gyermeklemezeiről és népdal énekesi pályafutásáról híres, bár elmúlt években Borlai Gergővel folytatott kísérlete új zenei műfajokat is (pl.: elektropop, drumandbass) társít a nevéhez. 

Shalom, Buda! - Séta a polgárvárosban a budai zsidóság nyomában

Budai vár, Szent György tér, július 24., 10:00-től

Vajon ki volt Henel comes, Mendel Jakab, Szerencsés Imre vagy Schulhof Izsák? Hol található a budavári zsidó közösség középkori rituális fürdője, a mikve és hol lehettek a zsinagógáik? Melyek voltak a budai zsidóság fénykorai, amikor tudásukkal és szorgalmukkal hozzájárultak a város gazdasági fejlődéséhez, szellemi és kulturális gyarapodásához, és melyek voltak várbéli történetük legsötétebb pillanatai, amikor az életük is veszélybe került? 

Kelekótya haramiák

KULTKIKÖTŐ - Balatonfenyves, július 24., 10:30

Gerzson és Ödön, a két rettentő rabló nem riad vissza semmitől. Fortélyosabbnál fortélyosabb terveket kovácsolnak, készek mindent elkövetni, hogy olyan gazdagokká váljanak, akik csak a lábukat lóbálják. De sajnos hiába minden mesterkedés, hiába tervelik ki a tökéletes bűntettek egész sorát, mindig közbejön valami… 

RAIN-Esőcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz, július 24., 15:00

A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit.   

Sunday Session - DJ Palotai, Yeromos

A38 Hajó, július 24., 17:00

Idén nyáron is folytatódik a Sunday Session! A 6. születésnapját ünneplő sorozat megújult formában tér vissza a családias hangulatáról, minőségi zenéiről és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára. DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött, több, mint 10 év közös zenélést követően ismét egy színpadon állnak! 

OMEGA Szimfonik emlékkoncert - Naplemente

Festetics-kastélypark, július 24., 20:30

A korábban 2022. június 11-re a Karmelita Bazilikába meghirdetett Omega Testamentum - A rock mindenkié koncert helyett 2022. július 24-én vasárnap Omega Naplemente - Emlékkoncertet hallgathatjátok meg Keszthelyen, a Festetics-kastély parkjában!

Mandragóra

Gyulai Várszínház, július 24., 20:30

Machiavelli 1513-ban írta világhírű színművét, az olasz reneszánsz legjobb vígjátékát, a Mandragórát. A történet Boccaccio novelláira emlékeztet: egy nagyvilági ifjúnak megtetszik az öregedő és együgyű Nicia mester szép és erényes felesége. Orvosnak adja ki magát, a gyermekáldás után sóvárgó férj bizalmába férkőzik, s ravasz csellel – szinte a férj szeme láttára – elnyeri a hölgy szerelmét.

Budapest Bár

Művészetek Völgye, július 24., 23:00

A Budapest Bár számára különösen fontos lesz az idei nyár, hiszen fennállásának 15. évfordulóját ünnepli. A közel 1100 koncert, 11 lemez és a kb. 300 dalból álló repertoár nemcsak a közös alkotómunkát, hanem azt a sokszínű közösséget is dícséri, akik 15 éve tudnak együtt dolgozni különbözőségük ellenére.