Vasárnapozó

Újra vasárnap van. Ha szombaton hógolyóztál, akkor itt az idő a pihenésre. Hogy senki ne unatkozzon, ajánlunk pár programot. Jó szórakozást, tartalmas időtöltést!

Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp a hóban

Online, január 17., egész nap

Valódi bábmusical elevenedik meg a gyerekek előtt, akik a mese végére szinte harsogják: Kippkopp a hóban, igazi hős valóban…


Budapest Bábszínház: Nyúl Péter

Online, január 17., 10:30

Nyúl Péterrel mindig történik valami. Mágnesként vonzza a bajt, a galibát. Mesénk kezdetén - Nyúlmama határozott tiltása ellenére - átszökik a szomszéd Gergelyfi bácsi veteményeskertjébe, ahol nem várt találkozások és hihetetlen kalandok várnak rá. Nézzétek meg!


Győri Nemzeti Színház: La Fontaine, avagy a csodák éjszakája

Online, január 17., 11:00

Az állatmesék egyidősek az „embermesékkel”. Az örök kérdés az, hogy vajon mi ruházzuk-e fel az állatokat emberi tulajdonságokkal, avagy fordítva. Mi tanultunk meg bizonyos viselkedésformákat tőlük? Aiszóposz, a görög meseíró példázatoknak szánta meséit, La Fontaine korabeli gúnyiratoknak.
Klikkelj!


Óperenciás Bábszínház: Csili színpad - Hófehérke és a hét törpe

Online, január 17. 11:00

A gyermekek nagy örömére Grimm meséje az eredeti szöveggel került színre. A hiú, gonosz királynő palotája és a törpék házikója látványos színpadképet varázsolnak a fülbemászó dallamokkal átszőtt, zenés mesejáték köré.


Budafoki Dohnányi Zenekar - Természet

Online, január 17., 11:00

Prokofjev Klasszikus szimfóniája közismerten egy Haydn szimfónia modern értelmezése, amelyben jól tetten érhetjük a Haydn-szimfóniák zenei karakterét és gondolkodásmódját. Itt tudod meghallgatni.


Soharóza Kiskomp az Átlátszó Hang Fesztiválon

Online, janurár 17., 11:00

A zenészek kihasználják a zoom adta összes lehetőséget a közös zeneszerzésre és improvizációra. A Soharóza hétpróbás énekesei, akiknek változatos tapasztalata van workshopok, zenei játékműhelyek vezetésében, most a digitális térben mutatják meg, hogyan lehet közösen melódiát komponálni, hangszeres kíséretet gyártani (a hangszer legyen bár két kanál, egy furulya vagy a tenyerünk), ízekre szedni népdalokat, hangszínekkel zsonglőrködni és általában játszóteret csinálni a zenéből.


Behlen Téri Színház - Manna Produkció: Az utolsó tűzijáték (audionarrációval)

Online, január 17., 15:00

Az alkotók egy szívmelengető „hollywoodi”, és egy sötét tónusú „bergmani” anya–felnőtt lány viszonyon keresztül keresik a válaszokat, melyek dialógusra lépnek egymással a néző fantáziájában. - Online


Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, január 17., 17:00

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít.


Eckhardt Gábor (zongora)

Online, január 17., 17:00

Eckhardt Gábor zongoraestje a Klebelsberg Kultúrkúria színpadáról.


Jazz elvitelre: Bakondi Jázmin, Horváth Balázs Duo

Online, január 17., 18:00

Érezniük kell, hogy nincs vége a világnak, folytatni kell a munkát, úgy lesz vége a bajnak. Jázmin nagyon tehetséges fiatal, elkötelezett a művészet és a zene iránt. Ezúttal Horváth Balázs kíséri zongorán (akiről persze ugyanezek elmondhatók). Csak át kell jönni az iF oldalára (itt az FB-n).


CentriFUGA feat. Szűcs Dóra Ida

Online, január 17., 18:00

A 2013 őszén megalakult budapesti CentriFUGA Kortárs Zenei Műhely – Balogh Máté, Kedves Csanád és Tornyai Péter alapításával, Rajk Judit és a FUGA gondozásában –, az új magyar zenei törekvéseket, és alkalmanként annak összművészeti megfogalmazásait hivatott összefogni. Most otthonodba megy a zene.


Kolibri MobilMesék

Online, január 17., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


Győri Nemzeti Színház: Szibériai csárdás

Online, január 17., 19:00

Ki kapná fel a fejét arra, hogy Magyarországon valamelyik színház műsorra tűzi az örökbecsű operettet, a Csárdáskirálynőt? De ha mindez az első világháború alatt, tőlünk 6000 kilométerre, Szibériában, egy hadifogolytáborban történik? Az már kezd érdekes lenni! Nézd meg!


Spirit Színház: Márai Sándor - Eszter hagyatéka

Online, január 17., 19:00

Márai Sándor egyik legnépszerűbb regénye az „Eszter hagyatéka”. A mű most először kerül Budapesten színpadra.


Dumaszínház: Humor sapiens - a felegyenesedés hátrányai // Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje

Online, január 17., 19:00

A humor az ember kiváltsága. Van példa az állatvilágban is vidámságra, játékra, mókázásra, de a szándékosan vicces dolgok generálása már csak a homo sapiens sajátja. A zsiráf nem töri a fejét, hogy megtréfálja az oroszlánt vagy megnevettesse a társait, de még egy szurikáta sem tud azon nevetni, hogy elesik a szomszédja. Mi igen. A humor ajándék az ember számára, szórakoztat, sokszor feszültségeket old fel. Forrása legtöbbször a saját hülyeségünk, gyarlóságunk, akár az egyént, akár az emberiséget nézzük. Jó nevetgélést!


Spirit Színház: Szilánkok

Online, január 17., 19:00

"Remélem megbocsátott Neked az esti szél, fiam." Az olasz író darabjának magyarországi bemutatója a Spirit Lakásszínházban.


Tribute to Joe Henderson

Online, január 17., 19:30

A Modern Art Orchestra egyedülálló koncerttel és négy sztárszólistával tiszteleg az idén huszadik éve elhunyt szaxofonoslegenda előtt. Emlékezzetek ti is!


Hold volt, Hold nem volt - holdvilági történetek holdkórosoknak

Online, január 17., 20:00

A Galaxis Útikalauz januártól egy 10 részes “Spacebontó’ sorozattal jelentkezik, mely 10 rész egymásra épül, a Földtől elindulva egyre mélyebbre kalauzolják nézőiket a rejtélyes Világűrben.
2. rész: Holdunk, és hatása a Földre és ránk


Örkény István Színház: Kiváló dolgozók – Igaz történetek a gondoskodásról (felvételről)

Online, január 17., 20:00

Történetében először az Örkény Színház olyan előadásra készül, amelynek főszereplői nem színészek. A társulat tagjai mellett hétköznapi hősök lépnek színpadra. Elhivatott szakemberek, akik munkája nélkül pillanatok alatt leállna az ország. A gondoskodó szakmák képviselői, akik kitartóan, de láthatatlanul dolgoznak értünk - és legtöbbször helyettünk. Irány az e-színház!


Színpad ON / Madách Dekameron: Pályacsúcs! - Különleges tudakozó Balla Eszterrel és Oroszlán Szonjával

Online, január 17., 20:00

A Madách Színház 2021 januárjában induló online sorozatának a célja, hogy a nézők az eddig csak a színpadon csodált színészekről minél többet megtudjanak, közelebb kerüljenek hozzájuk. A művészektől azt kérték, hogy legyenek őszinték, igazak és hitelesek.


MaszkaBál – Fodor Beatrix és Szemerédy Károly operaestje

Online, január 17., 20:00

A MaszkaBál 2021. január 17-i adásában Fodor Beatrix és Szemerédy Károly operaénekesek áriaestjükön Mozart és Puccini operái mellett ritkábban hallható művek részleteivel örvendeztetik meg a nézőket. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon.