Vasárnapozó

Szép napot, jó reggelt! Ezekkel a kék virágokkal és a programajánlónkkal kívánunk minden kedves olvasónknak kellemes vasárnapot!

Európa-napi online fesztivál és családi nap

Online, május 9., 10:00

Az Európai Unió tagországai minden év május 9-én ünneplik az Európa-napot. A hazai fesztivál idén az online térben várja az érdeklődőket, akik családi és zenei programok közül válogathatnak.
Természetesen nem maradhat el az ilyenkor szokásos futóverseny sem, amely idén szintén virtuális formát ölt. 


Dance Details

Online, május 9., 11:00

Lakatos János, Nívó-díjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárának Táncoló filmkockák című előadás-sorozatában számos felemelő és olykor megdöbbentő kulisszatitokkal találkozhattatok. „Lakijani” vasárnaponként a tánc és a táncos mozi felejthetetlen és meglepő történeteivel és kulisszatitkaival ezúttal az otthonaitokba is „beköltözik” Dance Details című Facebook sorozatával.


Dinasztiák

Online, május 9., 15:00

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A február 13. és május 9. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 70 kiváló hazai artista lép majd a porondra.


Legyetek jók, ha tudtok

Online, május 9., 15:00

Az 1500-as évek Rómájában játszódó színdarab Néri Szent Fülöp életét dolgozza fel, aki nem szabályok szerint éli meg a hitét, hanem puszta jósággal, és ezt tanítja a koldus gyerekeknek is. Ez azonban felingerli a sátánt, aki hatalmát látja veszélyben. Megindul a jó és a rossz küzdelme, melynek központjában Cirifischio, az éles eszű, melegszívű római utcagyerek áll. Nézd meg itt!


Jégvarázs

Online, május 9., 16:00

Élt egyszer Arendelle királyságában két hercegnő, Anna és Elza. Egyik este, miután a dadájuk ágyba parancsolta őket, a gonosz Jég-boszorkány beosont a szobájukba, hogy átkot bocsásson a testvérekre és ármánnyal megszerezze a koronát a fiának, Hansnak. Szerencsére a gyönyörűséges Trolltündér ott termett, hogy megvédje a hercegnőket, ám Elzát így sem tudta megóvni a varázslattól. Klikk!

 

Kolibri MobilMesék

Online, május 9., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


Miklósa Erika és Horváth István közös estje – Online közvetítés

Online, május 9., 18:00

Legyen Ön is részese egy csodálatos hangversenynek akár a képernyők előtt, akár a Szegedi Nemzeti Színház széksorai között. Május 9-én este 19 órától Miklósa Erika, Horváth István és a Szent István Filharmonikusok közös hangversenyén világhírű dallamok csendülnek fel.


Roby Lakatos - A Magyar cigányzene antologiája

Online, május 9., 19:00

Roby Lakatos: A Magyar cigányzene antologiája című albumának lemezbemutató online koncertje.


Még több napfényt! – Merkúr, Vulkán és más egzotikus forró bolygók

Online, május 9., 19:00

A GALAXIS ÚTIKALAUZ sorozat második évada.
Csatlakozz a földöntúli utazáshoz, melyen izgalmasnál izgalmasabb témákat járnak körbe!
8. rész: Még több napfényt! – Merkúr, Vulkán és más egzotikus forró bolygók. Aki a nézőket kalauzolja: Kiss Áron Keve


ART-RAVALÓ - Kukorica Jancsi

Online, május 9., 19:00

Az ART-RAVALÓ egy olyan szociális-művészeti és pályaorientációs projekt, mely gyermekvédelemben nevelkedett fiatalok társadalmi beilleszkedését és önálló életük megkezdésének segítését tűzte ki célul. A projekt részeként a fiatalok hat hónapon át tartó színházi-művészeti képzésben részesülnek. Ennek eredményeképpen született meg ez az előadás.


A Zeneakadémia hallgatóinak koncertje

Online, május 9., 19:30

Két Junior Prima díjas muzsikus, Devich Gergely (cselló) és ifj. Balázs Elemér (zongora), a Bayreuthi Ifjúsági Zenekar koncertmestere, Schwartz Zoltán, valamint a közelmúltban alakult, de már komoly szakmai sikereket elérő Korossy Kvartett Bartók Béla és Kodály Zoltán különleges kihívást jelentő kamaradarabjait szólaltatja meg, a Zeneakadémia vonós tanszékének diákjaiból álló kamarazenekar pedig egy mára klasszikussá nemesedett Bartók-művet ad elő.


70 éves a Magyar Rádió Énekkara

Online, május 9., 19:30

A Magyar koronázási misét Liszt Ferenc 1866–67. fordulóján komponálta Ferenc József és felesége, Erzsébet magyar királyi párrá koronázásának alkalmából. Ma este a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek előadásában hallhatják a művet.