Vasárnapozó

A képen látható elmaradhatatlan nyári kellékek mellé létrehoztunk egy listát, amiben mindenki talál a kánikulában kedvére valót.

Credo

Online, június 20., 07:00

A darab egy művész vívódását, küzdelmét mutatja meg, mely során szembe kell néznie családi múltjának ismeretlen történéseivel, melyek feszítő gátat szabnak számára az alkotás, a párkapcsolat, az istenkeresés amúgy sem könnyű feladatainak.


BG BudaPesti Gardróbvásár

Bobek garden, június 20., 10:00

Végre eljött ez a pillanat is, újra nyitják kapuikat!
Várnak minden árulni és vásárolni vágyó kedves vendéget, a Bobek Gardenben a belváros egyik legnagyobb használt ruha vásárán, ahol, mindig mindenki megtalálja a kincseit!
A vásáron ruhák, cipők, kiegészítők, Fast Fashion és designer holmik egyaránt megtalálhatók!


A tűzmadár

Szent Margit kolostor-romok, június 20., 10:30

A Tűzmadár című varázsmese végig kalauzol azon a kacskaringós és rögös úton, mely társunk megtalálásához vezet. Mindez egy előadásban, az Aranygyapjú Társulat zenés bábjátékában. 


Éljen a Grund! - Mese és valóság a Pál utcában
(családi séta)

Kálvin tér, június 20., 11:00

Mindenki olvasta, mégis kevesen ismerik igazán Molnár Ferenc ikonikus művét, amiről sok legenda és tévinformáció kering a köztudatban. Vajon tudjuk, hol volt a Grund, mi az az Einstand vagy miért tiltották be a Gittegyletet? A PIM-kiállítás kurátorával az igazi helyszínek és a szereplőket ihlető alakok nyomába eredhettek.


Műteremjáró séta | Dóra Ádám festőművész műterme

Dóra Ádám festőművész műterme, június 20., 11:00

Folytatódik a Hegyvidék Galéria műterem-látogató programsorozata. A következő alkalommal Dóra Ádám festőművész műhelytitkaiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők. A programra regisztrált látogatók egy kötetlen beszélgetés keretében ismerhetik meg a fiatal képzőművész sajátos képi világát és művészetének munkafolyamatait.


Buborék show

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem), június 20., 12:00

Mi is az a buborék? Miért gömbölyű? Mekkora a világ legnagyobb buboréka? Mitől marad meg egy molnárka a víz felszínén? Ezekre és hasonló kérdésekre kaphatnak választ mindazok, akik ellátogatnak a Buborék tudománya című családi előadásra.


Szentivánéj a Dunánál

Szigetcsúcs, június 20., 17:00

A nyári napfordulóhoz a világ sok táján fűződnek szokások. Ünneplik a fényt, az életet, az örömöt.
"Régen különféle rítusok társultak az év leghosszabb napjának és legrövidebb éjszakájának misztériumához, melyek központi szereplője szinte minden hagyományban a tűz volt, a megtisztulás ősi szimbóluma. A bő termés reményében a tüzeket körbetáncoló népek napnyugtától egészen hajnalig ünnepeltek. A Szent Iván éji vízparti tűzgyújtás a keltáktól ered."


Richter Gedeon tudományos show

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem), június 20., 17:00

Látvány és izgalom a tetőfokon! Egy olyan világába kalauzolják a látogatókat, ahol a fizika és a kémia brutális törvényei uralkodnak, ahol az előadó bemutatja kedvenc és leglátványosabb kísérleteit. Az előadás a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával valósul meg.


Müpa Home – Wagner: Az istenek alkonya

Online, június 20., 18:00

A 2019-es Budapesti Wagner-napokon volt látható legutóbb A nibelung gyűrűje élőben. A tetralógia szerelmesei akkor felfrissített változatban találkozhattak a régóta szeretett előadásokkal, amelyeknek teljesen átalakult a koreográfiájuk, átrendeződtek a színpadi mozgások, a díszletelemekre tizenhat órányi, eddig nem látott mozgóképes anyagot vetítettünk, s a produkciók alkotógárdájához új dramaturg csatlakozott.


Nemzetközi Online Jótékonysági Koncert

Online, június 20., 19:00

Az online koncerten Fülöp-szigeteki, tajvani, orosz, észt, svéd kórusok adnak ízelítőt kórusrepertoárjukból.


Fatia Negra

Újszínház, június 20., 19:00

Henriette-et, a gazdag Lapussa család kegyelemkenyéren tartott leányát – habár a tehetséges fiatal ügyvédet, Vámhidy Szilárdot szereti – nagyapja a gazdag Hátszegi báróhoz kényszeríti. A két fiatal a maga módján próbál tiltakozni: önként elvetnék maguktól az életet, de szerencsére megmentik őket.


Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Spirit Színház, június 20., 19:00

"1973-ban volt az ősbemutató. DE: nem egy őskövület!
Ezek a dalok a mi generációnknak, és sok utánunk jövőnek beleívódtak a génjeibe. Trendien: kultikusak: „Menni kéne…”, „Valaki mondja meg…”, „Arra születtem…”, „Ringasd el magad!”
Szeretnénk hinni, hogy a mai fiataloknak is. Bár nem biztos!


11 éves az Anima Musicae

Nádor Terek, június 20., 19:00

A 11 éves Anima Musicae egy korszakokon átívelő műsorral készül születésnapi koncertjére, ahol a barokk muzsikától egészen a dallamos kortárs zenéig vezet az út. Locatelli, Haydn, Dohnányi és Wolf Péter műveivel, valamint Balog József virtuóz zongoraművésszel köszöntik a közönséget és az élet visszatértét június 20-án este, a Nádor Teremben.


Balázs János zongoraestje

Online, június 20., 19:00

Június 20-án Balázs János zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat. A live-streaming módon közvetített koncertre online jegyek vásárolhatók három kategóriában. A műsor 19:00-kor kezdődik, de a közvetítés 18:45-kor indul, hogy mindenkinek biztosan legyen elég ideje felcsatlakozni.


Szelávi zárókoncert: Csaknekedkislány

Szelávi! Fesztivál, június 20., 19:00

A Csaknekedkislány tánczenekar sokat táncol, még többet kacsint és szinte soha nem hazudik! Egy marék viccesfiú különböző zenei zsánerekben merítkezve próbál megúszni egy koncertet a lehető legkevesebb erőltetett komolysággal.


UMZE Kamaraegyüttes: Sári József ünneplése

BMC - Koncertterem, június 20., 19:30

Sári József, Kossuth-, és Erkel-díjas zeneszerző 2021-ben 85 éves. Általa válogatott művek előadásával, köztük három ősbemutatóval, valamint őt jól ismerő és szerető meglepetésvendégekkel beszélgetve köszöntik őt kollégái, zenésztársai ebből az alkalomból.