VasárNapozó

A meteorológia jó időt jósolt mára. Ami nagy szerencse, mert jobbára szabadtéri programokra kell készülnötök augusztus első napján.

Családi vasárnap - Zenepedagógia

Millennium Háza, augusztus 1., 10:00

A nyár felét már ugyan túlléptük, de a Millennium Házában most kezdődik csak igazán a pezsgés és az élet! Izgalmas és élménydús programokkal várjuk a kilátogató családokat: lesz itt családi biciklioktatás a Velo Budapesttel, zenepedagógia, koncert a Superar-ra, és az érdeklődők bepillanthatnak a rovarok fantasztikus birodalmába is. Az eseményeket művészeti workshop egészíti ki.


Fafúvósok operaénekessel

Magyar Nemzeti Múzeum, augusztus 1., 11:00, 11:30

Fafúvós-operaénekes koncert idézi meg a romantika korabeli zenét a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén.


Dinasztiák

Fővárosi Nagycirkusz, augusztus 1., 11:00, 15:00

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A június 4. és augusztus 22. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 100 kiváló hazai artista lép majd a porondra.


Épülettörténeti séta (csoportos)

Pesti Vigadó, augusztus 1., 11:00

A Pesti Vigadó várja az egyéni érdeklődők és csoportok jelentkezését a szervezett, garantált idegenvezetésekre, amelyen a látogatók képzett vezetők segítségével járhatják be az épületet.


Háztörténeti séta

Millennium Háza, augusztus 1., 12:30

A Háztörténeti sétán a Millennium Háza épületét és történetét ismerhetitek meg. A program során körbejárhatjátok a Házat és környezetét, és elmerülhettek a több mint 130 éves múltjában.

Sunday Session ►DJ Palotai // Yeromos

A38 Hajó (Orrterasz), augusztus 1., 17:00

Idén nyáron is folytatódik a Sunday Session! Az 5. születésnapját ünneplő sorozat megújult formában tér vissza a családias hangulatáról, minőségi zenéiről és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára.


Kollár-Klemencz Kamarazenekar újra a kőbányában

Dömörkapu Rengeteg, augusztus 1., 18:00

Újra felcsendül a zene a Rengeteg erdőben! Mivel a büfé építkezés miatt továbbra is zárva tart a koncert a közeli kőbányában lesz megtartva. A kőbánya egy mesés helyszín ahol ha akarod, ha nem, elvarázsolódsz... erre készülj.


Nyáresti Koncertek – Bencze Ilona: Költők társaságában című verses estje

Szent István park, augusztus 1., 19:00

A művésznő szerint minden önálló estnél a művész választ. Nem a közönségnek, hanem saját magának elsősorban. Ez az est Költők társaságában címen fut. Bencze Ilona igyekezett megmutatni egy széles skálát, lírát, drámát, de persze nem lehet mindent.


Eszter hagyatéka

Spirit Színház, augusztus 1., 19:00

Eszter, egy középkorú nő, akit „az élet oly csodásan megajándékozott és oly tökéletesen kirabolt”, elszegényedett kisnemesi miliőben éli életét Nunuval, a családi rokonnal, és a ház barátaival, Tiborral és Endrével. E csipkerózsika-álmot alvó, titkokat féltve őrző mindennapokba, egy távirat tör be. Lajos visszatér.


Dolhai Attila - GENEZIS - szerzői est

Budai Szabadtéri Színház Csillebérc, augusztus 1., 20:00

Legyenek részesei 2021 augusztus 1-én Dolhai Attila nagyszabású zenekaros koncertjének a Budai Szabadtéri Színházban.


Karthago "Akusztik"

Városmajori Szabadtéri Színpad, augusztus 1., 20:00

A Karthago zenekar egy különleges akusztikus (unplugged) koncerttel készült a Városmajori Szabadtéri Színpadra, és kivételesen mély betekintést engednek valódi zenéjük alapjaiba. Ugyanis a kemény, dübörgő rockzene a csendes, akusztikus feldolgozásokban, kristálytiszta, elmélyülten élvezhető dallamokká szelídül, kiegészülve a dinamikusan felépített ötszólamú vokálokkal.


Miskin Herceg

Zsámbék, Zichy-kastély, augusztus 1., 20:00

Dosztojevszkij: A félkegyelmű című műve alapján - Schneider gyógyintézete. Svájc. Miskin herceg vissza-visszapillant életére a szanatóriumból. A tisztaság, a naivitás és a jóság ideái oldódnak fel a megromlott világ valóságában.


Korai Öröm // DJ Titusz

Kobuci Kert, augusztus 1., 20:00

Összehasonlíthatatlan képességük a pszichedelikus gitár alapú rockot, kelet-európai hatásokkal és sámán tradíciókkal keverni. A gazdag keverék összetevői a tribal ütősök, pogány furulyák, sámánisztikus trance rock, robbanó gitárszólók, ambient hangminták bizarr magyar énekkel harmonizálva...


Simkó Beatrix (HU) – Jenna Jalonen (FI): Long time no see!

Várkert Bazár (Szárazárok Színpad), augusztus 31., 20:30

A Long time no see előadás kiindulópontja egy finn és egy magyar táncos-koreográfus barátságából és szakmai együttműködéséből fakad. Jenna Jalonen és Simkó Beatrix - különböző kreatív területeken dolgozó alkotókkal együttműködésben - a nyelvrokonság és a közös gyökerek, az európaiság és az összetartozás, az izoláltság és a kommunikáció kérdésköreihez kapcsolódó tematikákat helyezi performatív helyzetbe a tánc nyelvén, nonverbális gesztusok és kulturális mozgásminták összekapcsolásával.


Marczi Mozi - VAD VÍZ - Aqua Hungarica

Marczibányi Téri Művelődési Központ, augusztus 1., 21:00

Hazánkban, ahol a folyók vadul törtek utat maguknak, patakok zúdultak a mesebeli erdőkre, hévízi források és változékony lápok tarkítják a környezetet, élővilág változatosabb, mint bárhol máshol Európában. Ez Magyarország vadvizeinek története...


Csinibaba

Lupa Drive-in Autósmozi, augusztus 1., 20:45

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá' (Gálvölgyi János) hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghírdeti a Ki-mit-tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van.