Vasárnapra is ajánlunk pár jó programot, hogy könnyebb legyen az otthonlét

Délelőtt a kicsiknek gyerekszínházi előadásokat ajánlunk, este pedig a Maradj Otthon Fesztivál keretében szobakoncerteket hallgathattok.

Pinokkió online

április 5. 11h

Hogy a vészhelyzet alatt se maradjunk vaskakasos élmények nélkül, a győri Vaskakas Bábszínház minden vasárnap 11 órakor elérhetővé teszi egy-egy előadás felvételét a gyerekek számára. Az előadásokat a színház hivatalos Youtube-csatornáján lehet majd követni.

 

Karinthy Színház: Mimózák - online

április 5. 11h

Szeretnél felfedezni egzotikus állatokat a dzsungel mélyén? Ha összekötnéd a csillagokat az égen, neked milyen alakzat jönne ki? Énekelnél szülinapi dalt az óriás kék bálnának? Te milyen fagyit csinálnál az északi sark jegéből?
Mimóza Géza és Mimóza Róza mindig is kalandorok akartak lenni, ám gyerekkori álmaiktól elsodorta őket az élet, és fantasztikus felfedezők helyett házsártos házaspárrá váltak. Mindennapi nyugdíjas életüket egy titokzatos utazóbőrönd fenekestül felforgatja. A rejtélyes bőröndben gyermekkori emlékeikre bukkannak, amik visszaröpítik őket a múltjukba. Vajon sikerül legyőzni mimózaságukat és visszanyerik kalandvágyukat?
Hunyd le a szemed és bökj rá a térképre! Na, hova utazunk? Közvetítés itt.

 

Paprikajancsi kalandjai online

április 5. 12h; 16h

Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.

 

FollowTheViolin - Farkas Izsák kanapékoncert

április 5. 16h

Farkas Izsák (aka Follow The Violin) hegedűművész több ismert formációval állt már egy színpadon. Visszatérő vendég a WellHello, a Follow The Flow vagy a Jetlag koncertjein, de a Pilvaker hegedűse a szóló fellépéstől sem riad vissza. Ilyenkor főként népdal feldolgozásokat, ismert dallamokat szólaltat meg, elektromos hegedű és looper segítségével. Április 5-én a Maradj Otthon! fesztivál keretében élőben közvetítik Izsák kanapékoncertjét egyenesen az otthonából az UP Rendezvénytér FB-oldalán!

 

Búgócsiga Muzsika online

április 5. 17h

Töreky Zsuzsi zenepedagógus, és nem mellesleg az Aranykapu Gyermekzenekar alapító tagja, minden nap 17 órától várja a kisgyermekes családokat Facebook-oldalán.  A játszani, énekelni, mondókázni vágyó gyerekek élőben követhetik Kerekítő manó történeteit, hallgathatnak népdalokat, nézhetnek diafilmet, de lesz mozgás és zongorajáték is. Az élő adásokat itt tudjátok követni.

 

Lui Bűvész Live Show

április 5. 18h

Lui minden vasárnap mini Bűvész Show-val várja a rajongóit élőben. Ne maradj le a varázslatról! Kövesd a bűvészt a Facebookon, és garantáltan a te rosszkedvedet is eltünteti majd. LINK

 

Pom Pom újabb meséi online

április 5. 19h

Kísérleti jelleggel - a nemrég elhunyt nagyszerű meseíró -, Csukás István: Pom Pom meséi című könyvéből lesz hallható egy-egy rész. A Csukás István meséin felnőtt egykori gyermekek többsége ma már gyermekét nevelő szülő, ezért nemcsak a kicsiket, hanem a nosztalgiázó felnőtteket is szeretettel várja Keresztes János, aki csodás orgánumával gazdagítva tolmácsolja kedvenc szőrsipkánk hihetetlen kalandjait. A meséket itt tudjátok követni.

 

Első Magyar Karantén-színház // Tizenkét szék lemezbemutató

április 5. 19h

 

Az Első Magyar Karantén-színház bemutatja: Ilf/ Petrov - Ratkóczi/ Závada/ Vecsei: Tizenkét szék Spotifyon! Koncertszínház otthonról: március 18-tól 12 dalbemutató a TRIP produkciója nyomán. LINK az eseményhez.

 

7 Világ Mantrái • Samsara Boulevard

április 5. 19h

Április 5-re, Budapestre tervezett koncertjüket ONLINE ÉLŐ ADÁSBAN fogják megtartani! A csatlakozáshoz csak internetre, egy fülhallgatóra vagy számítógépre kötött hangfalra van szükségetek, hogy minőségi koncertélményben lehessen részetek az otthonotokban is. LINK az eseményhez.

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Filmklub - Karanténfesztivál

április 5. 19.30h

A Malter Vándor Filmfesztivál a körülmények ellenére is készen áll, hogy biztosítsa heti betevőtöket magyar filmek terén! Minden VASÁRNAP 19:00-tól közzétesznek nektek 5 díjnyertes magyar filmet, melyek egy hétig lesznek elérhetőek a Bánkitó Fesztivál 2020 honlapján. Vasárnaptól házimozi! És hogy mi az a Malter? M, mint Mozi és Magyar. Alter, mint alternatív mozgóképes leképezése a valóságnak, és Alter, mint alternatív vetítési helyszínek.

 

Margaret Island klippremier és kanapékoncert

április 5. 20h

Folytatódik a Maradj Otthon! Fesztivál sorozata a Margaret Island lakáskoncertjével.

 

Spirit Színház: Az ajtó - online közvetítés

április 5. 23h

Szabó Magda Kossuth-díjas írónő mitológiai személyiséggé növesztett sepregető öregasszonyának története igazi világsiker: 34 nyelvre fordították le.

Molnár Anna, a neves írónő és professzor férje Budára költözik. Ahhoz, hogy mindketten hivatásuknak élhessenek, szükségük van egy megbízható házvezetőnőre. A szomszédok és ismerősök a szemközti ház lakóját, egy kemény, dolgos, köztiszteletnek örvendő, ám egyben rettegett hírű asszonyt, Szeredás Emerencet ajánlják. Emerenc a vastag, bezárt ajtó mögött él. Molnár Anna előtt feltárul az ajtó, mely mögött Emerenc védi magányát és tehetetlen nyomorúságát.

A két asszony ismerkedéséről, bátortalan közeledéséről, egymásra utaltságáról és fokozatosan szeretetté alakuló kapcsolatáról szól a mű, melyre mindvégig rányomja bélyegét a közelmúlt történelme és az emberi méltóság tisztelete.Közvetítés itt