Vicces idióták és félelmetes pszichopaták várnak ránk ezen a héten

A hetet izgulással kezdjük, majd sokat nevetünk, végül pedig egy húsba vágó drámával zárjuk le. Robert Downey Jr.-t, George Clooney-t, Brad Pittet, Ben Stillert és Channing Tatumot is elcsíphetjük a hét filmjeiben.

Hétfő

A hetet rögtön David Fincher, a Harcosok klubja, a Benjamin Button különös élete, a Holtodiglan és a Hetedik zseniális rendezőjének egy alulértékelt filmjével kezdhetjük. A Pánikszoba sztorija szög egyszerű: betörők érkeznek a házba, az ott lakó anya és lánya pedig egy pánikszobába menekülnek. A bűnözők nem szeretnének szemtanúkat hagyni, így minden áron be akarnak jutni a menedékszobába, közben hőseinknek ki kell találniuk, hogyan tudnak megmenekülni az őket tulajdonképpen fogva tartó bűnözők elől. Egyszerű thriller mesteri rendezéssel és izgalmas történetvezetéssel. A film egyik érdekessége, hogy a főszerepet játszó Jodie Foster fiatalkorú lányát az akkor még teljesen ismeretlen Kristen Stewart, a Twilight-filmek sztárja alakítja kifejezetten jól. 

TV2: Hétfő (Május 23.) 21:20

Kedd

Kedden megnézhetjük azt a filmet, aminek köszönhetően Robert Downey Jr. megkapta Vasember szerepét, annak ellenére, hogy messze nem ő volt a producerek kívánsága. Ő pedig később ezért annyira hálás volt, hogy a Durr, durr és csók forgatókönyvíróját és rendezőjét beajánlotta a Vasember 3-ra. Downey Jr. élete egyik legjobb alakítását hozza ebben a romantikus detektívkomédiában, amiben egy kisstílű bűnözőt játszik, aki egy véletlen folytán kerül Hollywoodba. Aztán a véletlenek úgy hozzák, hogy egy rejtélyes ügybe is belebotlik, amit az őt a szerepre felkészítő magánnyomozóval, Meleg Perry-vel kénytelen felderíteni, ha túl akarja élni a hullák övezte kalandot. Aki szereti a Halálos fegyvert és Az utolsó cserkészt, az egyszerűen imádni fogja a Durr, durr és csókot.
HBO 2: Kedd (Május 24.) 21:15 

Szerda

Szerdán újra Robert Downey Jr., ezúttal egy olyan szerepben, amiben lehet, hogy rá se ismerünk, ugyanis egy csávót játszik, aki egy másik csávót játszik, aki egy harmadik csávónak adja ki magát. A Trópusi vihar az utóbbi évek egyik legjobb komédiája. Ben Stiller filmjében az akciósztár, a komikus, és a díjnyertes drámai színész elmennek a dzsungelbe, hogy ott leforgassák a világ legdrágább háborús filmjét. Csakhogy tudtukon kívül egy igazi háborús övezetre bukkannak, és csak nagyon lassan esik le nekik, hogy a fegyverek nem kellékek, a katonák pedig nem vaktölténnyel lövöldöznek. Downey Jr. egyébként olyan jól hozta a szerep kedvéért magát feketére műttető, magát túl komolyan vevő színészt, hogy még Oscarra is jelölték érte, teljesen megérdemelten.
SUPERTV2: Szerda (Május 25.) 23:15 

Csütörtök

Csütörtökön a világ legnagyobb sztárjai csinálnak komplett hülyét magukból a Coen testvérek kedvéért az Égető bizonyíték című fordulatos vígjátékban. A Frances McDormand által alakított fitneszedző, és végtelenül együgyű kollégája, a buta karaktert iszonyat viccesen hozó Brad Pitt véletlenül találnak egy lemezt, amit történetesen egy dühkezelési problémákkal küzdő volt CIA-s hagyott el, akit John Malkovich játszik a tőle megszokott profizmussal. A fitneszedzők elkezdik zsarolni vele, a történetbe pedig még belebonyolódik egy nőcsábász szövetségi bíró is, akit George Clooney alakit. Az Égető bizonyíték azért szórakoztató, mert a karakterek mind teljesen idióták, így nem feltétlenül logikusan cselekszenek, ezzel teljesen kiszámíthatatlanná téve a történetet, közben pedig vinnyogva nevethetünk a magukból idiótát csináló színészisteneken. 
VIASAT3: Csütörtök (Május 26.) 22:10 

Péntek

A hét utolsó munkanapját pedig egy könnyednek nem igazán nevezhető drámával érdemes zárni, hisz utána úgyis jön majd a hétvége, amikor majd felengedhetünk. A Foxcatcher megtörtént esetet dolgoz fel, és ettől a tudattól sokkal felkavaróbbak a film történései. John du Pont egy furcsa külsejű gazdag fickó, aki a pénzét birkózásba öli, felkarolva fiatal tehetségeket. Mark Schultzban meg is látja a bajnok potenciálját, testvérével együtt magához költözteti, ám egyre mániákusabban vár el tőle eredményeket, míg végül már elkerülhetetlen a tragédia. A komikus szerepeiről ismert Steve Carrell bámulatosan hozza a félelmetes, megszállott pszichopatát, a játékát számtalan díjjal honorálták, de Channing Tatum is olyan oldalát mutatja meg, amivel meggyőzi legnagyobb kétkedőit is. A Foxcatcher egy közel zseniális film a józan észt felülíró megszállottságról, ami a versenysport malterja.
HBO 2: Péntek (Május 27.) 22:50