Zavart szexualitású felmosórongy - A heti bemutatók

Vigyázat, a cikk címe két különböző film történetéből lett kiollózva, egy merész német drámából és egy amerikai sikersztoriból, de befoghattuk volna a Holtpont remake extrém sportosait vagy a Nagyon vadon folytatásának állatseregletét is erre a célra, és akkor még Pavarottiról nem is beszéltünk.

Holtpont

1991-ben egy nő, Karthyn Bigelow rendezte meg a férfibarátság himnuszát, ahol két izzadt pasas olyan közel került egymáshoz, amennyire heterók csak kerülhetnek, és ez, illetve a korrekt akció- és szörfjelenetek tették kultfilmmé a Holtpontot, amelynek most valamiért készült egy remake - ki tudja, talán a megfilmesítési jogoknál is tartanak leárazásokat. A cselekmény gerincét, sőt, a neveket is megtartották az eredetiből, extrémsportból pedig extra adagot pakoltak az új filmbe, ahol egy fiatal FBI-ügynök épül be egy csapat adrenalinfüggő sportoló közé, és az életét kockáztatva próbálja bebizonyítani, hogy az elképesztő bűnesetek mögött ez a banda bandája áll. A baj az, hogy a Keanu Reeves - Patrick Swayze párost a minimális karizmával rendelkező Luke Bracey és a nála csak valamivel jobb Edgar Ramirez pótolja.

Joy

Hibázhat egy olyan film, amiben együtt szerepel Jennifer Lawrence, Robert De Niro és Bradley Cooper? Aligha, és ezt az Oscar-díjas David O. Russell is tudta, hiszen már jó ideje dolgozik velük, méghozzá hatalmas sikerrel, és most egy teljesen hétköznapi, valós történetbe lehelnek életet. Joy Mangano a Miracle Mop nevű felmosó - és számos hasonló, praktikus háztartási bigyó szorgos feltalálója, akit éveken át a saját családja húzott vissza és hátráltatott minden egyes lépése során. Ám Joy elszánt és erős; és bármire hajlandó, hogy végre sikert arasson, és közben együtt tartsa családját, és az egyetlen reménye egy új „üzletág”, a telemarketing, a TV shopok különös világa, ahol semmire sincs garancia.

Lépcsőházi történetek

Valószerűtlen találkozások sorozata csempész gyengédséget, nevetést és részvétet a városi világ elidegenedett közegébe. A három történetből álló filmben megismerhetjük egy társasház lakóit: egyikük nem akar hozzájárulni a lift kiépítésének költségeihez, ezért szerződésben vállalja, hogy soha nem fogja használni - egy baleset azonban tolószékbe kényszeríti. A másik lakásba egy egykor híres, ám mára elfeledett színésznő költözik be, aki egy váratlan, gyengéd barátság hatására újra szerepet vállal. A ház tetején eközben véletlenül amerikai űrhajós landol, akin az egyik lakó, egy idős és magányos arab asszony végre kiélheti anyai ösztöneit.

Nagyon vadon - Bolondos vadászidény

Egy hatalmas vérfarkas garázdálkodik a jó öreg Timberline Nemzeti parkban - vagy legalábbis ez a hír járja az állatok és az emberek között egyaránt. Ez nagyszerű ürügyet jelent az első részben megismert vadásznak, hogy meghirdesse a vadászidényt. A szabadon garázdálkodó vadász hatalmas veszélyt jelent az állatoknak, így a visszavadult grizzlymedvének, Boognak, Elliotnak, a nagydumás szarvasnak és Pind úrnak - igen, ez egy szóvicc -, a tacskónak szembe kell nézniük félelmeikkel, hogy a vérfarkas nyomába eredjenek és végleg véget vessenek a vadászidénynek.

Nagytudásúak 2.

Ki tudja miért, de a csapnivaló, idiótába hajló tanári kar és a világ legidegesítőbb, pofátlan, túlkoros diákjának kalandja pár éve óriási közönségsikernek bizonyult Franciaországban, 3 millió nézőt produkálva, ami előre garantálta a folytatást, ami különös módon Angliában játszódik, ahol még különösebb módon mindenki beszél franciául. Erre persze mentség lehet, hogy egy elitiskolában járunk, és itt tanul a királynő rakoncátlan unokája, akinek mindenképpen le kell érettségiznie, és ezért érkeznek ide a gátlástalan gallok - akik közül egyik sem konyít semmit a saját szakterületéhez - az unortodox módszereikkel. Lesz is nagy rohangálás, félreértés és Harry Potteres poén, de az inspirációként szolgáló 1980-as Éretlenek humorának az egész a nyomába sem ér, sajnos.

Pavarotti és barátai: Duettek

Luciano Pavarotti szülővárosában, Modenában megtartott éves jótékonysági koncertjein a zenei világ legkülönbözőbb területeiről érkező énekesek léptek fel a tenorkirály oldalán. E koncertek emlékezetes pillanatai elevenednek meg most a vásznon Spike Lee, Stefano Vicario és Luigi Martelli rendezésében, és a nagynevű vendégek közt ott van Sting, Sir Elton John, Eric Clapton, Andrea Bocelli vagy éppen Bono, és a lista ennél sokkal, de sokkal hosszabb.

Szüleink szexuális neurózisai

Amikor a mentálisan sérült tinédzser, Dora anyja úgy dönt, lányának nincs szüksége többé arra, hogy gyógyszereit szedje, a tinilány élete azonnal kivirágzik. Fokozatosan felfedezi önmagát, érzéseit, a szexualitást, az őt körülvevő világot, s függetlenedése hirtelen veszélyes helyzeteket szül. Az anyja mindent megtesz lánya védelmében, ám még ő is fiatal, és egy másik gyereket is szeretne. A család mindennapi élete közben darabokra hullik, ahogy Dora beleszeret egy férfiba, és teherbe esik tőle - de kérdés, mennyire képes ez a férfi gondoskodni róla?

Truman

Julian és Tomas gyerekkori barátok, akik évek óta nem látták egymást: életüket távoli kontinenseken, az Atlanti-óceán két partján élték, hiszen a színész Julian Madridban, a kutató Tomas Kanadába lakik. Mikor újra találkoznak, olyan, mintha soha nem szakadtak volna el. Együtt töltenek néhány felejthetetlen napot: nevetnek, emlékeznek, sírnak, de találkozásuk egyben búcsú is, mivel Juliannak már csak kevés ideje maradt hátra, és addig mindent el kell rendeznie - például azt, kire maradjon hűséges kutyája, a címbéli Truman. A szentimentálisnak hangzó történet meglepően friss és józan, és persze remek színészek adják elő - név szerint az argentin Ricardo Darín és a spanyol Javier Cámara!