007 színész, aki eljátszhatná James Bondot

A fogadóirodák szerint az egyik jelölt nagyon elhúzott, de még arra is van esély, hogy félvér vagy ázsiai legyen őfelsége következő ügynöke.

Megírtuk mi is tavaly novemberben, hogy a brit bulvárlapok értesülései szerint a Kick-Ass és a Bosszúállók: Ultron kora sztárja, Aaron Taylor-Johnson egy „titkos meghallgatást” követően az egyik nagy esélyes a következő James Bond-film főszerepére. Hivatalos döntés még nincs, így rávetettük magunkat a bukmékerek listáira, hogy kiderítsük, kiknek lehet még esélyük arra, hogy magukévá tegyék az ikonikus szuperkém karakterét.

A listázás előtt persze érdemes figyelembe venni, hogy a producerek, Barbara Broccoli és Michael Wilson három dolgot előre leszögeztek: a következő Bondot britnek kell játszania, elég fiatalnak kell lennie ahhoz, hogy legalább 15 évig képes legyen a szerepben maradni, plusz: csak férfi lehet.

Az életkori kritériumok alapján így rögtön ki is zárhatjuk a sokak által követelt, Idris Elbát (50), Tom Hardyt (45), vagy az „isten is Bondnak teremtette”-kategóriában induló Clive Owent (58). (Róluk az előző bondos spekulációs cikkünkben írtunk.)


Richard Madden

Forrás: Port.hu

 

A 36 éves skót színész tudja, milyen egy franchise-ban szerepelni, ő volt Robb Stark a Trónok harcában, majd a Marvelhez igazolt, ahol Ikarist keltette életre az Örökkévalókban. Emellett az akció sem idegen számára, hiszen a Trónok harca csatajelenetein kívül a 2018-as Testőrben is remekelt. Olyan jól hozta a terroristák ellen harcoló, poszttraumás stressz-szindrómában szenvedő „brit Jack Bauert”, hogy egy Golden Globe-díjat is kapott érte.

Külsőre is megfelel a követelményeknek, az érzékenység és a keménység is megvan benne. Az esélyeit csak az csökkenti, hogy egy másik akciódús kémsorozatban már szerepet vállalt: a Russo testvérek hamarosan induló Amazon Prime Video szériájában, a Citadellában játszik majd Priyanka Chopra Jonas oldalán.

Regé-Jean Page

Forrás: Getty Images

 

2020 decembere óta tartja magát a pletyka, miszerint Page lesz az új James Bond, aki a Netflixen futó A Bridgerton családban az elegáns Simon Bassetet alakítja. A találgatásokra korábban maga a színész adott okot, amikor James Bond jól ismert „felrázva, nem keverve” jelmondatát írta ki egy sejtelmes Twitter-bejegyzésben. Azóta a 34 éves színész komoly rajongótáborra tett szert, így nem is csoda, hogy jelenleg több fogadóirodánál is ő a legesélyesebb jelölt a szerepre.

Az biztos, hogy Page minden idők legelegánsabb Bondja lehetne, ráadásul történelmet is írhatna, ő lenne az első nem fehér 007-es. Bár a Bridgertonban bizonyította, hogy szívtiprásban otthon van, azóta már az akcióban is kipróbálta magát a netflixes A szürke emberben. Ráadásul a karrierje az elmúlt néhány évben kezdett csak felfutni, így az ismeretlenség és a szupersztárság közötti ideális ponton van, ami a korábbi Bondok kiválasztása esetében is fontos szempont volt.

Henry Cavill

Forrás: Intercom


A Bridgerton főszereplőjével szemben Cavill már jócskán túl van a feltörekvő sztár kategóriáján, sokak számára például már egyet jelent a személye Supermannel, ami a jelölése ellen szól. Mellette pedig a tapasztalat, a kémrepertoárja ugyanis már így is elég gazdag, hiszen a 2015-ös Az U.N.C.L.E. emberében Napoleon Solo ügynököt, a Mission Impossible – Utóhatásban pedig egy bérgyilkost alakított, de a szakmai önéletrajzában a releváns tapasztalat rovatnál azt is fel lehet tüntetni, hogy az Enola Holmesban ő volt Sherlock Holmes. Mindezek alapján Cavill ért az akcióhoz, sőt, a Netflix-féle Vajákban a kaszkadőrmutatványait is maga hajtotta végre. Apropó Vaják: miután a színész otthagyta a sorozatot, kiderült, hogy már Supermanként sem számítanak rá, úgyhogy lett egy kis szabadideje. És az sem utolsó szempont, hogy bár majdnem 40 éves, még talán így is ő a legsármosabb a listán.

 

Henry Golding

Forrás: Getty Images

 

Miért ne lehetne a következő Bond ázsiai származású? A Kőgazdag ázsiaiak sztárja ugyan Malajziában született, de apja brit, és Angliában nőtt fel, így az akcentust is tudja hozni. Golding emellett már megmutatta, hogy nem csak a romkomokban érzi otthon magát, hanem a thrillerekben (Egy kis szívesség) és az akciófilmekben (Úriemberek, Kígyószem: G.I. Joe – A kezdetek) is jártas. Még elég új ahhoz, hogy izgalmas választásnak számítson, de azt is megmutatta, hogy képes elvinni egy filmet a hátán. És azok számára, akik úgy érzik, hogy Bond túl komoly lett a Craig-érában, Golding vissza tudja hozni azt a könnyedséget és csillogást, ami pl. Pierce Brosnanben vagy Roger Moore-ban is megvolt.


Jacob Elordi

Forrás: Getty Images

 

Daniel Craig 15 évig tartó szolgálata után lehet, hogy itt az ideje egy junior Bondnak, és ki lenne erre alkalmasabb, mint a 196 centis, egyszerre fenyegető megjelenésű és dögös Elordi. Eddig a Csókolózó fülke-trilógiában és az Eufóriában láthattuk, de egy akciószerep se valószínű, hogy gondot okozna neki. És addig is gyakorolhatja, hogyan kell ikonikus karaktereket játszani, ő lesz ugyanis Elvis Presley Sofia Coppola következő filmjében.

A hátránya, hogy nem brit – bár Ausztrália még tagja a brit nemzetközösségnek, és George Lazenby személyében már volt ausztrál Bond. A legfontosabb viszont, hogy még csak 25 éves. Ez azt jelenti, hogy bőven van ideje öt-hat vagy akár tizenhat új Bond-filmet is készíteni.

John Boyega

Forrás: Getty Images

 

Boyega a Star Warsszal már belekóstolt egy hatalmas franchise-ba, miért ne állná meg a helyét egy másikban? Aki ismeri a munkásságát, az tudja, hogy tele van karizmával, intenzitással és őszinteséggel. És mindössze 30 éves, vagyis nyolc évvel fiatalabb mint Craig, amikor a Casino Royale-ban először kérte ki a felrázott, nem kevert martinijét. Képzeljünk el egy fiatalos Bondot, aki még csak tanulja a szakmát, és még mindig őszintén hisz a királyban és a hazában. Boyega nyilván Craig szuperkomoly 007-ese helyett Lazenby lazaságát hozná, de lehet, hogy most épp arra lenne szükség.

 

Jamie Dornan

Forrás: HBO

 

Ki más léphetne az ír Pierce Brosnan nyomdokaiba, mint az északír Jamie Dornan? A színészt egy ideig még biztos, hogy A szürke ötven árnyalatában játszott Mr. Grey-jel fogják azonosítani, de a Belfasttal bebizonyította, hogy a drámaibb szerepek is jól állnak neki, a Barb és Star Vista Del Marba megy című vígjátékban pedig a komikusi képességeit villantotta meg, és akkor az Átutazó című HBO minisorozatról még nem is beszéltünk, amiből tényleg kiderül, hogy – a Port kritikusát idézve - sokkal több seggre pacsizós szépfiúnál.

Dornan ráadásul az IMDb szerint nincs túlságosan betáblázva, úgyhogy biztos rá lehetne venni, hogy egy teljesen új franchise arca legyen.


+1 Aaron Taylor-Johnson

Forrás: Getty Images

 

A hűvös elegancián túl Bond egy adrenalinfüggő, aki olyan komoly kockázatokat vállal, hogy nyugodtan lehet ön- és közveszélyesnek is nevezni. A 32 éves Taylor-Johnson biztosan tudja, hogyan kell egy ilyen karaktert eljátszani, miután a 2016-os Éjszakai ragadozók című pszichológiai thrillerben a pszichopata Ray Marcus szerepében nyújtott emlékezetes alakítást. A többség persze a Kick-Ass című akció-vígjáték főszereplőjeként ismeri, de az MCU-ban is kipróbálta magát, ő volt Pietro Maximoff a Bosszúálló: Ultron korában, legutóbb pedig A gyilkos járatban láthattuk, ahol egy okoskodó bérgyilkost alakított. Vagyis kellően széles a skálája, így a 007-es sötétebb és idealistább oldalát is meg tudná jeleníteni.

Via: Variety