10 dolog, amit nem tudtál Margot Robbie-ról

Az ausztrál színésznő, A Wall Street farkasa, a Suicide Squad – Öngyilkos osztag, az Én, Tonya, a Két királynő és a Volt egyszer egy… Hollywood sztárja július 2-án ünnepli harmincadik születésnapját. Ennek örömére összeszedtünk nektek tíz érdekességet róla.

1. Robbie a híres, 1985 óta futó ausztrál szappanoperában, a Neighboursben kezdte a karrierjét. Tehetségéről sokat elárul, hogy habár a tévések csak vendégszereplőnek szánták, olyan jól sikerült az alakítása, hogy csakhamar állandó szereplő lett: 2008 és 2011 között játszott a sorozatban, amit végül magától hagyott ott – azért, hogy az Egyesült Államokba menjen, és hollywoodi karriert építsen.

A színésznő ugyan nagyon örült volna neki, ha drámai módon távozhatott volna a szériából, és megölik a karakterét, de erre – legnagyobb bánatára – nem került sor. A Neighbours alkotói ugyanis abban reménykedtek, hogy nem jön össze a hollywoodi álom a sztárnak, és pár év múlva visszakapják az egyik legjobb színészüket – ezért csak egyetemre küldték a Robbie által megformált figurát.

2. Ma már tudjuk, hogy a tévések részéről mindez hiú ábránd volt. Öt nappal azután, hogy lejárt a szerződése a Neighboursnél, a színésznő már az Államokban járt meghallgatásokra. Los Angeles előtt viszont először New Yorkban lakott: itt forgatta első amerikai munkáját, a Pan Am című stewardesses sorozatot, és a város miatt azóta is a New York Rangers a kedvenc hokicsapata.

Margot Robbie Leonardo DiCaprióval A Wall Street farkasában. Forrás: Pro Video

 

3. Első mozis szerepét Robbie az Időről időre című brit romkomban kapta, első amerikai nagyjátékfilmje pedig a nagy áttörést meghozó A Wall Street farkasa volt. Ezt követően már nem sokat kellett várni egy igazi főszerepre: a színésznő éppen hátizsákos turistaként járta be Európát, amikor behívták meghallgatásra a Will Smith nevével fémjelzett Focus: A látszat csal című filmre. Az épp a horvát Hvar szigetén tartózkodó lány fejvesztve Párizsba utazott, hogy onnan elérjen egy New York-i csatlakozást – mindezt 48 óra alatt. A bravúr végül sikerült, és Robbie odaért a meghallgatásra, csak a csomagja nem, így még gyorsan össze kellett vásárolnia néhány ruhát is magának.

4. Margot Robbie a 2014-es háborús dráma, a Francia szvit forgatásán találkozott szerelmével, Tom Ackerley-vel, aki harmadik rendezőasszisztensként dolgozott a filmen, és akihez 2016 decemberében hozzá is ment egy ausztráliai, Byron Bay-i esküvőn.

5. A sztár további szimpatikus vonása, hogy a Tiszta románc a kedvenc filmje.

Forrás: Karwai Tang / WireImage / Getty Images

 

6. Robbie annyira ideges volt A Wall Street farkasa forgatásán a Leonardo DiCaprióval közös szexjelenet felvétele előtt, hogy be kellett dobnia három tequilát.

7. A színésznő eredeti hajszíne barna, de úgy gondolta, a filmiparban szőke hajjal jobban érvényesülhet.

8. Van azonban, amiben szerencsére nem követi a divatirányzatokat, és határozott nemet mondott, amikor a Tarzan legendája forgatása előtt azt kérték tőle, hogy fogyjon le. Ő ugyanis inkább egészséges akar lenni, nem pedig sovány.

9. A Suicide Squad – Öngyilkos osztag forgatása előtt Robbie hat hónapig edzett: tornázott, bokszolt, lőfegyverrel gyakorolt, légtornázott, ezenkívül megtanulta öt percig visszatartani a levegőt a víz alatt. Így nem túl meglepő, hogy a forgatás során a legtöbb kaszkadőrmutatványt saját maga hajtotta végre. David Ayer rendező nyilatkozata szerint a színésznő kaszkadőre leginkább csak a lábát lógatta a felvételekkor, mert Robbie elvette a munkáját. Ez egyébként családi örökség lehet, hiszen a sztár bátyja, Lachlan Robbie kaszkadőrként dolgozik: benne volt például az Aquamanben, de közös munkájuk is volt, a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása).

Forrás: Axelle /Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

10. Még egy olyan ragyogó tehetség, mint Robbie, sem kaphat meg mindent. Az a két szerep, amiről biztosan tudjuk, hogy a színésznő pályázott rájuk, de végül másokat választottak helyette: a Fantasztikus Négyes Sue Stormja (Kate Mara karaktere), illetve a Charlie angyalai 2011-es (sorozat)rebootjának egyik angyala. Az a két szerep pedig, amire ő mondott nemet: a Vakító napfényben Penelope-ja (Dakota Johnson játszotta el végül) és a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) Samje, amiért végül Emma Stone kapott Oscar-jelölést.


(via IMDb)