10 friss Disney-hír, amiről semmiképp sem szabad lemaradnod!

Látványos werkfilm készült a Star Wars 8-ról, jön a Dumbo, az Aladdin és az Oroszlánkirály filmváltozata.

A Disney idén kihagyja az év legnagyobb filmes-tévés-képregényes eseményét, a július 20-23. között megrendezésre kerülő San Diego-i Comic Cont, és az összes nagy bejelentését elsütötte a hétvégén megrendezett D23 Expón. Szó volt többek között új Star Wars 8-jelenetekről és az élőszereplős Disney-mesékről – összeszedtük a legérdekesebb infókat és Movieweb és a Geektyrant hétvégi hírdömpingje alapján.

  • Az első és legfontosabb fejlemény: korábban nem látott jelenetekkel megpakolt, látványos és szívmelengető werkfilmet kapott Az utolsó Jedik. A 3 perces videóban feltűnik többek között az idős Luke, az előző részben eltűnt Phasma kapitány, Benicio del Toro titokzatos karaktere, az új női főszereplő, egy rakás cuki űrlény és a tavaly karácsonykor elhunyt Carrie Fisher is. Alig várjuk a decemberi premiert!

Forrás: The Walt Disney Company / Lucasfilm

 

  • Bob Chapek, a Walt Disney Parks & Resorts cégcsoport elnöke bejelentette: 2019-ben nyílnak meg a Disneylandekben a különálló, gigantikus Star Wars-témájú parkok, Star Wars: Galaxy Edge néven. A nem mindennapi bazári látványosság olyan szórakozási lehetőségeket ígér, mint az Első Rend és az Ellenállás közti harcban való részvétel, séta a Halálcsillag hangárjában, vagy egy rázós repülőút a Millennium Falconnal, amely során lézerágyúkkal lőnek minket, amíg el nem menekülünk a hiperűrbe! A futurisztikus vidámparkban bandázhatunk majd Csubakkával, BB-8-tel és a többi jól ismert szereplővel, sőt, a kantinban még azt a kék lötyit is megkóstolhatjuk majd, amit Luke ivott Beru néniék házában. Íme az impozáns látványtervek:

  • Vadonatúj előzetest kapott a Disney 2018-as kasszasiker-várományos filmje, a Wrinkle in Time (itthon valószínűleg Az idő rabjai néven mutatják majd be, mivel 2003-ban már készült egy ugyanilyen című Disney-tévéfilm). A történet főszereplője a bogaras tudóst alakító Chris Pine, aki a fura kísérleteivel belekontárkodik a tér-idő kontinuumba, és néhány fura, időn túli szerzet csapdába esik. Egyetlen reménye az, hogy a gyerekei időben kiszabadítják a világot elemészteni készülő gonosz fogságából. A látványos blockbuster igazi sztárparádét vonultat fel: Pine mellett szerepel benne Reese Witherspoon, Oprah Winfrey és Zach Galifianakis is.

  • Jön a Rontó Ralph 2, de igazából nem ezzel a hírrel gurított nagyot a Disney. Hanem azzal, hogy a rajzfilm-hercegnők hangjaitól azt kezdte el kérdezgetni egy videóstáb, benne lennének-e abban, ha egy nagy, csajos Bosszúállókba terelnék Aranyhajat, Moanát, Meridát, Pocahontast, Arielt, Jázmint, Belle-t, Tianát és persze Annát a Jégvarázsból. Naná, hogy az összes színésznő azt mondta, azonnal elvállalná:

  • A Disney végre hivatalosan is bejelentette a Guy Ritchie rendezésében készülő, élőszereplős Aladdin szereplőgárdáját: Will Smith lesz a dzsinn, Naomi Scott lesz Jázmin hercegnő, Aladdint pedig az újonc Mena Massoud alakítja majd.
  • Megmutatták a Tim Burton-féle, élőszereplős Dumbo főhősét is – aki szerintem inkább ijesztő lesz a gyerekeknek, pedig elvileg ő egy barátságos, repkedő elefánt. A filmben elég sok nagynevű sztár szerepel majd: Danny DeVito lesz a cirkuszigazgató, Colin Farrell egy háborúból frissen hazatérő artista, Michael Keaton egy lehengerlő modorú illuzionista, Eva Green pedig egy híres légtornász. A Dumbo a tervek szerint 2019 tavaszán kerülne a mozikba.
  • A legszerencsésebb Marvel-rajongók a D23-on Robert Downey Jr., Josh Brolin, Dave Bautista, Tom Holland, Benedict Cumberbatch, Chris Evans és Mark Ruffalo társaságában nézhették meg a jövőre debütáló Bosszúállók 3 legfrissebb trailerét. Durvábban sikoltoztak utána, mint nagyanyáink idején a tinilányok egy Elvis-koncerten!

  • Hasonlóan nagy sikert aratott egyébként a 2018-ra betervezett Hihetetlen család 2 saját blokkja is.
  • És egy pletyka a végére: állítólag Hugh Jackman lesz Zordon az Oroszlánkirály 2019 nyarára elkészülő élőszereplős változatában. Igen, most már egészen biztos, hogy a Disney minden korábbi kultikus meséjéből filmet csinál újabb dollármilliók reményében. Az Oroszlánkirály nyitójelenetét le is vetítették a D23 Expón – mindenki el volt ájulva tőle.