10 remek filmes ajándékötlet karácsonyra

Vegyünk filmes ajándékot filmszerető barátainknak, rokonainknak és azoknak, akiket kihúztunk a kalapból! Íme, néhány hasznos, vagy legalábbis szórakoztató tipp, rögtön tíz!

Anime poszterek

A japán animék képi világa önmagában is elképesztő, a filmek plakátjai is rendszerint hihetetlenül szépek, így nem csoda, hogy Keleten kisebb iparág épült rájuk. Legolcsóbb a netről rendelni, az Aliexpressen irgalmatlan mennyiségű ilyen poszter van nagyon olcsón, az alapméret a 35 cm x 51 cm, ami már jól mutat a falon, a papírminőség sem rossz, de lehet ennél jóval nagyobb méretet is rendelni, ami persze már drágább – akárcsak a vászonkép verzió. Hayao Miyazaki és a Ghibli stúdió minden munkájához van filmenként vagy 200 verzió, itt éppen a Chihiro Szellemországban egyik jelenetképét használták.


Jean Hanff Korelitz: Tudhattad volna

Az Oscar-díjas Susanne Bier rendezte, Nicole Kidman, Hugh Grant és Donald Sutherland főszereplésével készült Tudhattad volna lett az idei év egyik legjobb sorozata az HBO-n, és ennek köszönhetően elég sokan kezdtek el érdeklődni a széria alapjául szolgáló regény után. A nagy érdeklődésre való tekintettel a GABO Kiadó újranyomtatta a könyvet, az első, kevésbé mutatós borító helyett a film plakátját használva fel. Ajánlhatjuk azoknak, akiket érdekelnek a gyilkossági rejtélyek, de a történet lényege mégiscsak a két főhős közti párkapcsolati dinamika, és annak ábrázolásából elég sokat lehet tanulni.

Jóbarátok - Bumm, szívtál! társasjáték

Ha valaki valamilyen rejtélyes okból nem tudná, ez a kvízjáték a Jóbarátok tévésorozat alapján készült – ráadásul magyar nyelvű. Pörgesd meg a Miszlikkereket, hogy feljebb juss a Szerencselétrán. Válaszolj a nehezebbnél nehezebb, sorozattal kapcsolatos kérdésekre, hogy az Iszapkunyhó zónából a Szivárványgyűrűn keresztül eljuthatsz az Aranymajom zónába ahol csak meg kell húznod a majom farkát és már nyertél is! Üdvözlünk a Paradicsom tónál!!!! Vagy esetleg BUMM SZÍVTÁL? A játékosok száma 2-6, a játékidő nagyjából 30 perc, erre csak van egy kis időtök! Megvásárolható az IGN Hungary webshopjában.

Harry Potter – Az Abszol út LEGO készlet

Legóból speciel kismilliárd filmes szettet ajánlhattunk volna, mi most Harry Potter mellett döntöttünk. Persze Potterből is akad válogatni való, de ez tűnt a legszórakoztatóbbnak. A HP rajongók izgalommal fedezhetik fel London legvarázslatosabb titkos bevásárló utcája, az Abszol út lenyűgöző kirakatait és érdekfeszítő belső tereit. A készlet négy különböző módon építhető fel – így akár egy valódi utcácskába ágyazottan is –, teret adva az intrikával és rejtélyekkel teli szerepjátéknak. A több mint egy méter széles, lélegzetelállító modell számos, a filmhez hű részletet és 14 minifigurát tartalmaz, köztük négy új, exkluzív karaktert. Rengeteg helyen kapható, köztük a hivatalos webshopban is.

Boba Fett 3D bögre

Filmes bögrékkel és poharakkal több Dunát is lehet rekeszteni, így nem is volt könnyű a választás. Az univerzum legmenőbb fejvadásza végül a hőre színeződő Deadpool bögrét és a cserépedény Grootot győzte le, mert baromi mutatós. Az anyaga kerámia, az űrtartalom 385 ml, és sajnos mosogatógépben vagy mikrohullámú sütőben NEM használható, és egy ilyen szépségre extrán kell figyelni. Vannak persze más verziók is, láttam olyat is, aminek teteje is volt a vicces kis antennával, de az elég sérülékenynek tűnt. Mondjuk nem olcsó darab, érdemes utánanézni, mert még a hazai kereskedések között is lehet több ezer forintnyi különbség – mi újra csak az IGN Hungary webshopját ajánljuk.

John Wick Funko Pop!

Én tényleg nem tudom, hogy mire valók a Funko figurák, miért imádják őket, és miért kerülnek ennyibe, de garantált, hogy a rokonságban vannak olyan tinik, akik imádják őket. Persze Funkóból már gyakorlatilag mindenkit kapni, még az általános iskolai matektanárnőmet is, ezért válasszunk olyan filmes alakot, akivel nem lehet hibázni. Ilyen John Wick, a Baba Yaga, aki szellem, aki levadászik bárkit, de ilyen kicsiben nagyon aranyos tud lenni. Pláne úgy, hogy jár hozzá egy kutya is, és nyilván nem kell külön kifejtenünk, hogy mi történik, ha baja esik a kutyának. Az eredeti honlapon megnézhetjük a további úgy kétmillió filmes vagy más popkulturális alakot, lehet válogatni.

Homer Simpson zokni

Ma már nem vagy igazán menő, ha nem hordasz menő zoknit, kivéve, ha mínusz 5 fokban is titokzokniban jársz. Mi zokni téren a Simpson családra szavaztunk, és Homer sárga kopasz feje a fehér mezőben érvényesül leginkább, de máshol lehet eleve sárga mezőben megbújó figurát is találni – mi a H&M oldalán néztük ki ezt a példányt, ami mellett a Cookie Monster is kapható kék mezőben, ami legalább olyan jól néz ki, mint ez, de most már nem gondoljuk meg magunkat. Akit érdekelnek a részletek, anyaga puha, finomkötött pamutkeverék elasztikus szárvéggel.

The Shining póló

Ma már nem tudsz úgy bemenni egy ruhaboltba, hogy ne jöjjön szembe veled háromszáz filmes póló, amiből 290 Disney-s. Mi egy rendes film mellett döntöttünk, részben a film miatt, részben azért, mert az a kissé koptatott szürke, rövid ujjú, kerek nyakú női póló mintában és fazonban is baromi jó. És persze rajta van Stanley Kubrick Ragyogásának (1980) egyik legikonikusabb képe az ikrekkel az Overlook Hotel egyik folyosóján. A póló a  Pull&Bear honlapján kapható, és 100 százalék pamutból készült.

Popcornkészítő

Én inkább chips párti vagyok, de tudom, hányan vannak, akik képtelenek filmet nézni pattogatott kukorica nélkül. Nekik ajánljuk ezt az alsó középkategóriás és nagyon mutatós darabot. A piros, a 60-as évek formavilágát idéző CAMRY CR4480 ideális választás az otthonmajszolóknak, 1200W teljesítménnyel megy, gyerekjáték a használata és tisztítása, a súlya körülbelül 1,2 kg. A legfontosabb előny az, hogy a pattogatott kukorica elkészítéséhez a gép nem használ zsírt, így az elkészített pattogatott kukorica egészségesebb, mint a hagyományosan készült fazékban vagy serpenyőben. És már mehet is a film.

Cirkó-Gejzír mozibérlet

A pandémia egész iparágak működését veszélyezteti, és ezek közé tartozik a mozi. A nagy moziláncok nyilván kevésbé fogják mindezt megszenvedni, mint a kicsi filmszínházak, amik kevesebb tartalékkal rendelkeznek. Ilyen a Cirko-Gejzír is, röviden a Cirko, Európa egyik legkisebb független mozija, amelynek túlélése múlik azon, megmarad-e a közönsége az újranyitásra. Ezért érdemes bérletet ajándékba adni olyan rokonnak, barátnak, aki imádja a független filmeket: az éves bérlet 29.000 Ft, a féléves pedig 19.000 Ft, és mindkettő korlátlan számú élőadásra jogosít, viszont névre szólnak, csak az használhatja fel őket, akinek a neve szerepel rajta. Érdemes fejben tartani, hogy a bérlet önmagában nem biztosít helyet a kívánt előadásra, a jegyeket a pénztárban lehet megváltani.