10 színész, aki nem kapott Oscart, pedig már rég megérdemelte volna

Nem Leonardo DiCaprio az egyetlen, akit a sok jó alakítás ellenére hosszú ideig elkerült az Oscar-díj.

 Edward Norton

Eddig három jelölés után egyszer sem vihetett haza díjat, pedig Edward Norton a drámától a vígjátékig, a negatívtól a pozitív karakterekig mindent zseniálisan játszik. Ennek ellenére sem az Amerikai História X, sem a Legbelső félelem, sem a Birdman nem volt elég, hogy meggyőzze az amerikai filmakadémia szigorú tagjait.

 

Sigourney Weaver

Övé az egyik legismertebb filmes hősnő, és jelölték is Ripley hadnagyként, de nem kapta meg az Oscart. Ahogy később sem, amikor Dian Fossey etológust játszotta a Gorillák a ködben című filmért, vagy a Dolgozó lány mellékszerepéért.

 

Glenn Close

Összesen hat jelöléssel a háta mögött maradt Oscar nélkül, ezzel ő az egyik rekorder Deborah Kerr és Thelma Ritter mellett. Legutóbb 2012-ben az Albert Knobbsért kaphatta volna meg, amiben egy nőt játszik, aki férfinak adja ki magát, hogy munkát kaphasson a 19. századi Írországban.

 

Brad Pitt

Furcsa, hogy egyetlen produceri Oscarral kellett beérnie az elmúlt évtizedek egyik legismertebb színészének, aki sokszor vállalt el izgalmas, kihívást jelentő szerepeket. Jelölést a 12 majomért, a Benjamin Button különös életéért és a Pénzcsinálóért kapott.

 

Harrison Ford

 

Han Solónak vagy Indiana Jones-nak sajnos nem járt Oscar, de a Szárnyas fejvadász 2049-cel újra reflektorfénybe került színész A kis szemtanúért azért egy jelölést kapott. Ennek ellenére Hollywood egyik legnépszerűbb színésze sosem vihetett haza Oscart.

 

Clint Eastwood

Ugyan van már 4 Oscarja otthon, de mindegyiket rendezőként vagy producerként kapta. A színészi alakításait egyszer sem ismerte el a filmakadémia, bár jelölték a Nincs bocsánat című westernért és a Millió dolláros bébiért. Azért Hollywood egyik legikonikusabb arcaként színészként is járt volna neki egy szobor.

 

Amy Adams

Glenn Close után eggyel lemaradva öt Oscar-jelölésnél áll Amy Adams, aki ezek közül egyet sem tudott díjra váltani.

 

Matt Damon

Jelölték ugyan a Mentőexpedícióért és az Invictusért, de még mindig azzal a forgatókönyvítói Oscarral kell beérnie, amit fiatalon kapott a Good Will Huntingért. Pedig bátran kijelenthetjük, hogy azóta szép színészi karriert futott be.

 

Sam Rockwell

Annak ellenére, hogy leggyakrabban mellékszerepekben látni, sokszor mégis az övé a legemlékezetesebb alakítás, bármiben is játszik. Emellett nagyon sokféle filmben alakított emlékezeteset a Holdtól az Egy veszedelmes elme vallomásain át a Galaxis útikalauz stopposoknak című sci-fi-vígjátékig.

 

Mia Farrow

Az ember azt gondolná, hogy ha valakinek, akkor Mia Farrow-nak biztosan van Oscar-díja, pedig valójában még csak jelölést sem kapott. A Rosemary gyermeke idején még nagyon fiatal volt, de később, a 80-as években Woody Allen legjobb filmjeiben kapott szerepeket.