10 színésznő, akivel nem szeretnél együtt dolgozni

Van, akinek a karrierje is ráment a balhékra.

Hollywoodban könnyű kikerülni a pikszisből, akire egyszer ráfogják, hogy balhés, az nehezen szabadul a címkétől. Van, amikor a sztárok valóban összeférhetetlenül viselkednek, de akad példa arra is, hogy valakit méltatlanul tesznek bele a „problémás” skatulyába. És a színésznők esetében a reputáció még féltettebb kincs.

1. Megan Fox

Forrás: George Pimentel / Getty Images


Az első két Transformers idején Fox óriási szexszimbólum volt, de karrierje hamar derékba tört. Egy 2009-es interjújában Hitlerhez hasonlította a Transformers rendezőjét, Michael Bayt keménykezű rendezési stílusa miatt, de később arról is panaszkodott, hogy szoláriumozásra és hízókúrára lett kötelezve, mert Baynek állítólag nem tetszettek a túl fehér bőrű, vékony csajok.

Fox ezzel meg is ásta a saját sírját.

Kirúgták (állítólag nem maga Bay, hanem a széria producere, Steven Spielberg), karakterét, Mikaelát kiírták a filmből, és gyorsan szereztek egy új női főszereplőt Rosie Huntington-Whitely személyében, szegény Megan pedig azóta nem számít sem sztárnak, sem szexszimbólumnak.

2. Gwyneth Paltrow

Forrás: Phillip Faraone / Getty Images for goop


Paltrow állítólag dívaként viselkedik a forgatásokon, ezért sem a legnépszerűbb a castingosok körében. A személyét övező ellenszenvet persze nehéz elválasztani attól, hogy sokan Goop nevű, áltudományos maszlaggal leöntött, kuruzslással határos vállalkozása miatt neheztelnek rá. A színésznő olyan termékeket árul, mint a jáde kőből készült vaginatojás, a vagina illatú gyertya vagy a memóriafejlesztő parfüm.

A színésznő a vádakra reagálva kikérte magának, hogy elkényeztetett lenne, vagy hogy nem dolgozna elég keményen, hozzátéve, hogy azért megérti, miért juthat valaki mégis erre a konklúzióra.

3. Julia Roberts

Forrás: Emma McIntyre / Getty Images


A Micsoda nő! sztárja állítólag nem olyan bűbájos, mint a mosolya. Steven Spielberg az önéletrajzában panaszolta el, hogy Roberts állandóan késett a Hook forgatásáról, és emiatt egyáltalán nem mutatkozott bűnbánónak, hozzátéve, hogy eszébe se jutna újra vele dolgozni. Az 1994-es A zűr bajjal jár forgatása is elég zűrös volt, Roberts ugyanis nem titkolta, mennyire gyűlöli Nick Nolte-t. Egy interjúban például konkrétan undorítónak nevezte a kollégáját, akivel csókolózni sem volt hajlandó a vásznon. Annyira elmérgesedett köztük a viszony a forgatáson, hogy a rendező, Charles Shyer bizonyos jeleneteket inkább dublőrrel vett fel, csak hogy távol tartsa egymástól a két sztárt.

4. Mariah Carey


Carey énekesnőként lett szupersztár, de kipróbálta magát a vásznon is, például a Glitter – Ami fénylik című romkomban, legutóbb pedig A szerencse házában camózott (volna), ahol Rob Heubel szerint dívaként viselkedett.

A lakókocsijába fehér rózsákat kért, egy alkalommal pedig 4 órát késett a forgatásról.

5. Shannen Doherty

Forrás: Viasat3


A Beverly Hills 90210 sztárja sem könnyű eset, kollégája, Jason Priestly szerint „le se szarta”, hogy mi történik a forgatáson, és állítólag nem szabad akaratából távozott a negyedik évad után, hanem

egyszerűen kirúgták.

Úgy hírlik, keményen összeverekedett Jennie Garthszal, amit a nyilvánosság előtt utóbb tagadtak, illetve megszépítettek. Később pedig, a Bűbájos boszorkákon dolgozva annyira összebalhézott Alyssa Milanóval, hogy a karakterét is ezért írták ki a sorozatból.

6. January Jones


A színésznőt, aki Don Draper feleségét alakította a Mad Menben, nem más, mint egy 11 éves gyerek, a fiát játszó Jared Gilmore panaszolta be. A srác szerint sorozatbeli anyukája olyan, mint a neve: fagyos. Mindenki más kedves volt hozzá, Jones viszont nem nagyon hagyja magát megközelíteni. Nem egy forgatáson, hanem egy partin, de hasonló élménye volt Zach Galifianakisnak is, akit a színésznő az asztalához invitált, majd 10 percnyi beszélgetés után közölte vele, hogy

Azt hiszem, itt az ideje, hogy távozz.”


7. Sharon Stone

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images


Annak idején jó ötletnek tűnt Stone-t az Elemi ösztön folytatására is leszerződtetni, de a színésznőt nem ejtették a fejére, és sikerült egy olyan „pay or play”-szerződést kötnie, ami akkor is garantálta neki a 13,6 millió dolláros sztárgázsit, ha végül nem is lesz film. A film elkészült (sajnos), Stone viszont nem kapta meg a kialkudott pénzt, ezért 100 millióra perelte a produkciót. Később az olasz filmrendező, Pupi Avati is azt hitte, élete legjobb döntését hozta meg, amikor Stone-t kérte fel 2014-es drámája, az Egy jófiú főszerepére. Tévedett, a színésznő ugyanis szőrén-szálán eltűnt a film utolsó jelenetének forgatásakor – állítólag annyira kiakadt, hogy a snittoperatőre „csak egy tévés kameraman volt”, hogy egészen Los Angelesig repült. Sőt, a menedzserén keresztül megüzente Avatinak:

addig nem is megy vissza a forgatásra, amíg el nem tüntetik „azt az átkozott operatőrt”. A rendező nem tehetett mást, teljesítette Sharon Stone kérését.

8. Katherine Heigl

Forrás: UIP-Duna Film.


A Grace klinika Emmy-díjas színésznőjének is egy interjú lett a veszte. Ő volt az egyik főszereplője a Felkoppintva című vígjátéknak, amit mind a kritika, mind a közönség szeretett. Heigl viszont a Vanity Fairnek kifejtette, hogy „kicsit szexista” a film, és a nőket humortalan hárpiaként ábrázolja. Az interjú után több cikkben is megkapta a „hálátlan” és az „áruló” jelzőket, évekkel később pedig úgy nyilatkozott, hogy szerinte a Vanity Fair anyagának köszönhetően terjedt el róla hollywoodi berkekben, hogy nem elég profi és nehéz vele dolgozni. A Ki nevet a végén promóciója közben Seth Rogen és Judd Apatow is kritizálta a megjegyzései miatt, 2016-ban viszont Rogen úgy nyilatkozott, hogy nem volt fair, hogy az interjú miatt sokan nem akartak Heigllel dolgozni.

9. Lea Michele

Forrás: FOX Image Collection via Getty Images


Lea Michele-ről köztudott volt, hogy nem igazán jött ki a 2020-ban tragikus  csónakbalesetben elhunyt Naya Riverával a Glee – Sztárok leszünk! tévésorozat forgatásán. Egy 2014-es TMZ-cikk produkcióközeli forrásokra hivatkozva írta meg, hogy Michele sztárallűrökkel teli, kezelhetetlen dívaként viselkedett, és volt, hogy „személyes okokra hivatkozva” késett el a forgatásról, mindenkit megvárakoztatva. Naya Rivera ekkor a széria producereit is megkereste azzal, hogy a stábtagok torkig vannak a színésznővel, ám amikor erről a látogatásról Lea Michele másoktól tudomást szerzett,

mérgében otthagyta a forgatást.

Naya Rivera 2016-ban önéletrajzi kötetében elismerte, hogy sosem jöttek ki jól Lea Michele-lel, a színésznő csónakbalesete után viszont Michele fátylat borított a múltra, és részvétét fejezte ki a közösségi médiában. 

10. Lindsay Lohan


Lohan háromévesen került be a filmszakmába, népszerűsége tiniként is kitartott, de nem tudta feldolgozni a hírnevet. Annyira szétesett, hogy volt olyan film, aminek kirúgták a forgatásáról, mert ha meg is jelent, használhatatlan volt.  

2007-ben felfüggesztettet kapott, mert ittasan vezetett, és kétszer is balesetet okozott.

Elvonókúrára küldték, ami viszont nem tett jót az imidzsének, és számos szerepet elvesztett.

Via: Crafty.Diply