118 millió forintért vették meg Luke fénykardját

Mark Hamill ezt forgatta a Csillagok háborújában és A Birodalom visszavágban is.

450 ezer dollárért, vagyis nagyjából 118 millió forintért vette meg egy Star Wars-rajongó azt a fénykardot, ami Mark Hamill kezében volt a Csillagok háborúja és A Birodalom visszavág forgatásán - írja a Hollywood Reporter.

A kultikus kellék eddig az első két Csillagok háborúja-mozifilm producerénél, Gary Kurtznél volt, aki egy amerikai vándorkiállítás részeként turnéztatta az ereklyét (korábban viszont pont amiatt romlott meg a kapcsolata Lucasszal, mert nem értett egyet azzal, hogy a rendező vásári gagyit csinál a Csillagok háborújából, és fontosabb neki a merchandise termékekből befolyó pénz, mint a jó történet). A legdrágábban elárverezett Star Wars-forgatási kellék egyébként nem ez, hanem R2D2 volt, aki talált 2,76 millió dolláros áron (vagyis nagyjából 710 millió forintért) talált gazdára a Profiles in History aukcióján.

Néha az is hír, hogy nem lesz semmi hír: a Disney és a Lucasfilm ugyanis nem fog sajna külön panelben nagy sajtóeseményt tartani az idei Comic Conon július 19-23. között. Sőt, a korábbi évekkel ellentétben interjúlehetőséget sem ad senkinek a San Diego-i geek dzsemborin, helyette minden erejükkel a saját Disney-fesztiváljukra, a július 14-16. között megrendezett D23 Expóra koncentrálnak. Persze nem történik ezzel túl nagy tragédia, hiszen az idén mozikba kerülő Az utolsó Jedikről és az egyelőre cím nélküli Han Solo-szólófilmről így is minden napra jut valami pletyka vagy infómorzsa.