13 dolog, ami csak a filmekben történik meg

Utálod, hogy sosem köszönnek el a telefonban, és unod, hogy a horrorfilmekben sosem indul az autó, amikor jön a gyilkos? Összeszedtünk néhány idegesítő apróságot és filmes klisét, amin magunkban mindig felszisszenünk filmnézés közben.

1. Ha két szereplő beszélget egymással telefonon, és a mondókájuk végére érnek, akkor képesek köszönés nélkül lerakni a telefont.

 

 

2. Ha a szereplők hazaérnek, még csak be se csukják maguk mögött a bejárati ajtót. Súlyosbított eset, amikor valaki hazáig menekül a nyomában lihegő gyilkos elől, majd hazaérve gyorsan becsapja az ajtót, de a kulcsot nem fordítja rá.

 

3. Ezzel szemben szinte garantált, hogy amikor gyorsan kell kocsival menekülni valami nagyon komoly fenyegetés elől, akkor a motor csak a harmadik-negyedik indításra pöccen be, ha elindul egyáltalán.

 

 

4. Ha egy vígjáték egyik szereplője arról álmodik, hogy álmai nőjével csókolózik, akkor valójában a kutyája nyalogatja a száját.



5. Az emberek sosem veszik le a cipőt a lakásban, még otthon sem, konkrétan azzal fekszenek rá a kanapéra, de még az ágyba is cipőstül huppannak bele.





6. Amikor zuhanyoznak, minden egyes alkalommal hajat is mosnak, mintha kötelező lenne. Ez hosszú hajú nőként igen fárasztó szokás lehet.

 

 

7. Amikor hazaérnek a bevásárlásból, mindig papírszatyrok vannak náluk, amiknek sosincs fülük, és mindig van bennük egy bagett meg egy csokor virág.



8. Amikor jönnek az űrlények, hogy megtámadják a Földet, akkor mindig az Egyesült Államokat nézik ki maguknak. Esetleg pár nagyobb európai vagy ázsiai város kerülhet szóba. A Kárpát-medence bezzeg biztonságos hely.

 

9. Amikor egy bűntény után nyomoznak, és a rendőrségen visszanézik a helyszínen készült rossz minőségű videót, megállítják, majd úgy kinagyítják hatszázszorosára, hogy a gyilkos arca tökéletes minőségben látható, ahogy visszatükröződik az áldozat jegygyűrűjéről. Ehhez képest nagyon jól tudjuk, hogy a valóságban mennyit ér egy térfigyelő kamera felvétele.

 



10. Minden amerikai kertvárosban úgy néz ki a reggeli, hogy a családanya egy hatalmas lakomára valót ételt halmoz fel az asztalon amerikai palacsintával, gyümölcsökkel, frissen facsart narancslével, amibe a családtagok csak kutyafuttában beleharapnak és belehörpintenek, és már szaladnak is a dolgukra. Hogy a maradékokkal mi történik, azt senki se tudja.

 

 



11. A terhes nőknek sokszor a lehető legváratlanabb és legalkalmatlanabb helyzetekben folyik el a magzatvizük, majd nem sokkal később nagy sóhajtozások közepette kitolnak egy három hónapos kisbabát, akinek csodálatos módon még a köldökzsinórját sem kell elvágni.

 

12. A csúnya lányok többnyire szemüvegesek és lófarokban hordják a hajukat. Ha viszont egyszer kezelésbe veszik a suli menő csajai, néhány óra leforgása alatt bombanőt faragnak belőle. Sőt: sokszor az is elég, hogy leveszik a szemüvegüket és kiengedik a hajukat.

 



13. Az újságírók sok-sok ábrándozás mellett ráérnek heti egy cikket leadni, és ezért annyit fizetnek nekik, hogy háromszobás lakást bérelnek New York belvárosában hatalmas gardróbszekrénnyel, ami tele van luxusmárkák termékeivel. Hasonló a helyzet a legtöbb egyetemista és pályakezdő esetében is, akik a híresen magas ingatlanárak ellenére kész palotákban éldegélnek.