20 izgalmas dolog, amit már biztosan lehet tudni az Avatar folytatásairól

Sigourney Weaver visszatér, Sam Worthingtonból kék törzsfőnök lesz, de az Avatar 2-3-4-5 már nem rájuk, hanem a víz alatt úszkáló na'vi gyerekekre fog koncentrálni.

Nemrég derült ki, hogy James Cameron respektálta Ryan Gosling és a Saturday Night Live gegcsapatának vírusvideóját, ami kiröhögte az Avatar béna betűtípusát, így az Avatar 2 új logójából már eltűnt a Papyrus font. A híren felbuzdulva a Digital Spy összegereblyézett mindent, amit már most tudni lehet minden idők legtöbbet kaszáló, 2,7 milliárd dolláros álombevételt generáló mozifilmjének folytatásáról.

Íme a gyűjtés:

  1. A 2009-es Avatar második részének forgatása 2017 szeptember 25-én kezdődött el. James Cameron persze már korábban neki akart állni az érdemi munkának: először 2016 áprilisa, majd 2017 januárja volt a kitűzött dátum. Motion capture felvételek (tehát amikor Andy Serkis pöttyös kezeslábasban, drótokkal a fején ugrál zöld háttér előtt, aztán Gollam meg King Kong lesz belőle) már 2017 augusztusában is készültek a filmhez.
  2. Cameron jelenleg már rég nem az Avatar 2-vel foglalkozik, hanem az egyszerre készülő Avatar 3-4-5-tel. Az Avatar 5 forgatókönyvéről már egy 2017-es Daily Beast-interjúban azt mondta, kész van, a többi rész sztoriját pedig jóval korábban megírta.
  3. Zoe Saldana idén nyáron nyilatkozott úgy, hogy épp egyszerre forgatja James Cameronnal az Avatar 2-3-at.
  4. BBC úgy tudja, hogy a 2-3-4-5. részeknek már komplett címe és alcíme is van: Avatar: The Way of Water, Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider illetve Avatar: The Quest for Eywa.
  5. Az Avatar 2-t Cameron eredetileg 2014 decemberében akarta bemutatni, ami később 2015-re módosult, majd folyamatosan egy-egy évet csúszott. A végső premierdátum 2020. december 18. lett, valószínűleg azért, hogy Cameronnak ne kelljen olyan évben harcolnia a nézők kegyeiért, amikor az új Star Wars-trilógia egy-egy darabja megy épp a mozikban.
  6. Az Avatar 3 2021. december 20-án, az Avatar 4 2024. december 19-én, az Avatar 5 pedig 2025 december 19-én kerül mozikba, vagyis az első és az utolsó rész között 16 év telik el!
  7. James Cameron egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy az Avatar és az Avatar 2 premierje között 11 év telt el, hiszen a Terminator 2 is hét évvel az első rész után jött ki, sőt, hét év volt a Nyolcadik utas és A bolygó neve: Halál között is.
  8. Peter Jackson új-zélandi trükkgyára, a Weta Digital készíti az összes Avatar film speciális effektjét. Ez különösen vicces annak fényében, hogy James Cameron annak idején kizavarta a pimasz Peter Jacksont a Titanic forgatásáról, most meg már országos cimborák.
  9. Sok Avatar-szereplőt viszontláthatunk a folytatásokban is, Zoe Saldana például ismét Neytiri lesz.
  10. Sam Worthington is visszatér, mint a kék na'vi testbe átrakott kerekesszékes kommandós. Ám amíg Zoe Saldana ma már az egyik legtöbb pénzt termelő színésznő, olyan filmekkel a háta mögött, mint az új Star Trek-trilógia vagy A galaxis őrzői franchise, addig szegény Worthingtonnak nem termett sok babér az utóbbi években Hollywoodban, úgyhogy nagyon ráférne már egy-két újabb kasszasiker.
  11. Sigourney Weaver is visszatér az új részekben, de nem feltétlenül Dr. Grace Augustine-ként. Nemrég azt is lenyilatkozta, hogy nagyon elfoglalt az Avatar 4-5 forgatása miatt, de a szünetekben mindig arról beszélgetnek Cameronnal, milyen jó lett volna, ha a Fox stúdió zöld utat ad Neill Blomkampnak és az Alien 5-nek.
  12. Visszatér az avatar-folytatásokban Stephen Lang is – annak ellenére, hogy a 2009-es film végén Quaritch ezredes is meghalt. Most viszont állítólag még négy részen át megkeseríti Jake-ék életét!
  13. Új arcok is felbukkannak azért a folytatásokban, többek között Oona Chaplain, akit láthattunk a Trónok harcában és a Tabuban, valamint Cliff Curtis a Fear the Walking Deadből.
  14. Szintén új szereplő lesz a filmben Jack Champion, aki nem na'vit fog játszani, hanem egy Spider nevű, 12 éves fiút, aki a Pandora emberek építette katonai bázisán, a Hell’s Gate-ben nőtt fel.
  15. A legnagyobb húzónév azonban a Titanic sztárja, Kate Winslet, akinek ráadásul a víz alatti forgatás idején 7 percig kellett visszatartania a lélegzetét!
  16. A sztoriban is évek telnek majd el az Avatar eseményei óta: Sam Worthington karaktere, Jake Sully már törzsfőnök, Neytiri a klánjuk főpapnője. Az Avatar 2 az ő gyerekeikre fog fókuszálni, akik kalandos útra indulnak a dzsungelből a nagy korallzátonyokhoz.
  17. A film gyerekszereplői (Britain Dalton, Filip Geljo, Jamie Flatters, Bailey Bass, Trinity Bliss, Jack Champion, és Duane Evans Jr.) már szerepeltek egy közös promóciós fotón. A többségük Jake-ék gyerekei lesznek.
  18. Más gyerekszereplők viszont egy korábban ismeretlen na'vi klán, a Tonowari törzsfőnök vezette metkayinák tagjai lesznek, akik a Pandora bolygó egyik hatalmas óceánjának gigantikus korallzátonyán élnek.
  19. Jon Landau producer szerint a négy Avatar-folytatás önmagában is kerek, egész film lesz. Mindegyik epizódnak meglesz a nagy konfliktusa, katarzisa, megoldása és tanulsága.
  20. Azt persze már évek óta lehet tudni, hogy az Avatar-folytatások a Pandora bolygó óceánjában fognak játszódni, de vulkánokból és korallszigetekből álló szárazföldet is láthatunk majd. Cameron szerint viszont a látvány olyan lesz, hogy „be fogunk fosni és le fog esni az állunk”!