2019 nyarán érkezik a mozikba a Toy Story 4

Aki '95-ben gyerekként látta az első részt, a negyediket már a saját gyerekével nézheti.

A Disney hivatalosan is bejelentette a Toy Stoy 4 premierdátumát: 2019. június 21. Ez azt jelenti, hogy aki mondjuk az 1995-ös első részt tízéves gyerekként látta, az a negyedikre már simán elviheti akár a saját 10 éves gyerekét is!

Jövőre visszatér tehát Woody, a barátságos játékcowboy és Buzz, a vagány műanyag űrhajós, akiknek az eredeti változatban ezúttal is Tom Hanks és Tim Allen kölcsönzi majd a hangját. Az újabb folytatás bejelentése egyébként azért meglepő egy kicsit, mert 2010-ben a Toy Story 3 elég ügyesen elvarrta a szálakat, és a három kultikus CGI-mese egy kerek, egész trilógiát alkothatott, ugyanúgy, ahogy a Dollár-filmek vagy a Vissza a jövőbe 1-2-3. Csak hát ugye a pénz nagy úr, a hollywoodi trend pedig évek óta az, hogy minden ismert és kedvelt, régi trilógiához ontani kell a folytatásokat (lásd: Star Wars, Jurassic Park, Transformers, A Karib-tenger kalózai), mert az eredeti alkotások megbuknak a mozikban.

A Toy Story 4 elkészítése viszont még a folytatásgyártó láz kellős közepén is eléggé nehéz szülés volt. Két forgatókönyvíró, Will McCormack és Quincy Jones lánya, Rashida Jones ugyanis váratlanul távoztak a stábból. Először még csak az ilyenkor szokásos „kreatív nézeteltérésekkel” magyarázták a történteket. Ám Rashida Jones később azt nyilatkozta, a távozás igazi oka az volt, hogy a Pixar stúdiónál nem részesültek egyenlő bánásmódban a nők és a feketék, bálványozott igazgatójuk, az összes kasszarobbantó Pixar-mese atyja, John Lasetter pedig gyakran nem kívánt öleléseket osztogatott, beletolakodott az emberek személyes terébe, női beosztottak esetében pedig a fogdosás, a csók és a pikírt megjegyzés sem volt ritka. Lasetter a történtek miatt tavaly novemberben nyilvánosan bocsánatot kért, és féléves önkéntes száműzetésbe vonulva otthagyta a céget. (via Geektyrant)

Reach for the post-it! Toy Story 4 comes to theatres on June 21, 2019. : @kimmybirdsell and @vincent_salvano

Közzétette: Toy Story – 2018. április 6.