4+10 érdekesség a 40 éves Adam Driverről

1983. november 19-én született az új Star Wars-trilógia, a Házassági történet és Az utolsó párbaj sztárja, akit a felesége tanított meg öltözködni, megjárta a tengerészgyalogságot és állítólag „frissen mosott” illata van.

1. A Harcosok klubja

Nem, Adam Driver nem szerepelt David Fincher kultikus filmjében, ő a valóságba ültette át Chuck Palahniuk regényét. A középiskolában alapította meg a maga verzióját a harcosok klubjából, ami kevésbé volt fennkölt, mint az eredeti. Az egyik legfontosabb szabály az volt: „Tilos a golyókat ütni.” - ebből következik, hogy ez is fiúklub volt. A bunyó indoka ugyanaz volt, mint eredetileg, miként Driver mesélte:

„Egyszer arra jött egy srác bicajjal, és megkérdezte, mit csinálunk, szóval megküzdöttem vele”.

A Driver-féle harcosok klubját nem egy nyirkos pincében, hanem a szabadban rendezték meg: „Volt egy nagy füves pálya a kibaszott Celebrations Unlimited mögött, amit az emberek különféle rendezvényekre béreltek ki – házasságkötés, meg ilyenek –, mi meg kimentünk oda az éjszaka közepén, és a szart is kivertük a szomszédokból.

 

2. Los Angeles

Elsőre nem vették fel a Juilliard zenész- és színészképző egyetemre, ezért Los Angelesbe költözött, ahol összesen két napig maradt. Kevés pénzzel érkezett, útközben a kocsija is lerobbant, szóval nem volt egy szerencsés út.

„Baromi kínos volt az egész. Elbúcsúztam a családomtól és a barátaimtól, mondván, hogy »Szevasztok, elhagyom ez a szar várost, megyek, amerre látok!« Aztán négy nap múlva visszaköltöztem.”
Forrás: Getty Images

 

3. Az egyetem

A Juilliard zenész- és színészképző egyetemre járt New Yorkban, ahol furcsának és megszállottnak tartották. „Azt hiszem, úgy gondolta, hogy mások nem olyan elkötelezettek, mint ő” – mondta róla az egyetem egyik professzora, Richard Feldman. Driver

a queensi lakásától a manhattani Juilliard campusig futott, hogy fitt és fegyelmezett maradjon. Klasszikus filmeket nézett vagy színdarabokat olvasott a könyvtárban.

Az órákon, a jelenetek tanulmányozásakor és az előadásokon kifejezetten kemény volt másokkal is, miként mondta:

„Sokakat megríkattam.”

 

4. A tengerészgyalogság

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadások feldúlták Drivert, és összeszólalkozott a mostohaapjával, aki a vita hevében azt mondta, hogy: „Miért nem lépsz be a tengerészgyalogsághoz?”, mire Driver: „Na neeeem! Vagy, lehet mégis…”, majd így folytatta a történetet: „Elmentem a toborzóirodába, ahol azt kérdezték: »Menekülsz a zsaruk elől? Még senkit nem láttam, aki ilyen gyorsan le akart lépni.«

Úgy voltam vele, hogy, na most »férfi leszek«.”

A Camp Pendletonban zajlott a kiképzése, és elég hamar hozzászokott az új életformához, nagyon szerette, bár elmondása szerint előtte sosem sportolt, és nem volt meg benne a „bajtársiasság”. Bevetésen végül nem vett részt, mivel egy biciklibalesetben eltörte a szegycsontját.

5. Az öltözködés

A felesége, Joanne Tucker szintén színész, és együtt vezetnek egy nonprofit szervezetet, ráadásul Driver neki köszönheti, hogy lett bármifajta stílusa.

„Úgy öltözködtem, mint egy tizenöt éves, amíg a feleségem nem szólt: »Tudod, most már hosszúnadrágot kéne hordanod. Lehet, hogy a rövidnadrág jól áll pár embernek, de te nem tartozol közéjük. És talán kéne kezdeni valamit a lábujjaiddal is, mert olyanok, mint egy teknőspáncél.«”

 

6. A szexszimbólum

Valószínűleg a Csajok című sorozatra vezethető vissza (amiben a fiatal művészt, Adam Sacklert alakította), hogy szexszimbólumként tekintenek rá. Miként mondta:

„Olyan vagyok, mint egy hatalmas karikatúra: óriási arcom van.”

Ez persze nem jelentett akadályt a divatvilágnak, és több címlapon is feltűnt az említett „óriási arca”. Ő maga egyáltalán nem érti a felhajtást, és nem tartja magát kifejezetten vonzónak: „Mikor a Csajok forgatókönyvét olvastam, az állt benne, hogy »jóképű asztalos«, szóval biztos voltam benne, hogy valaki más fogja megkapni a szerepet. Valaki, aki jóképű, és nem én. Úgy éreztem, nem fenyeget az a veszély, hogy főszerepet kapjak.”

7. Az illat

Adam Driver nem csak szexszimbólum, de sokakat megszállottan érdekel az is, hogy vajon milyen illata lehet a színésznek. Lena Dunham, aki a Csajokban játszott vele, azt mondta: „Jóval többször kérdezték meg tőlem, hogy milyen illata van, mint ahányszor beszélni akartam róla.” Alex Morris 2014-ben azt nyilatkozta a Rolling Stone magazinnak, hogy

„frissen mosott” illata van.

ez is érdekelhet

Adam Driver orális szex közben is tud énekelni

Ezt a tudományát Leos Carax új filmjében mutatja be. Az élményről Marion Cotillard mesélt.

Tovább

 

8. A tyúk meg a tojás

Furcsa szokásai vannak a csirkés ételek terén: kezdetben minden nap megevett egy egész csirkét. De, mint mondta: „Kezdett fárasztó lenni – elmenni a boltba, megvenni, megenni. Ez egy zűrzavar.” Így aztán lemondott a csirkés rutinról, és inkább minden nap megevett hat tojást, négyet a sárgája nélkül. „Kontrollproblémáim vannak: utálom azt az érzést, hogy nem vagyok ura a helyzetnek” - magyarázta.

9. A pizza

Ha már Driver étkezési szokásairól van szó, nézzük, mint mond arról az esetről, amikor rosszullétig zabálta magát pizzával:

„Egyszer szerepeltem egy pizzareklámban. Igazából nem is biztos, hogy a pizzáról szólt, csak az egyik jelenetben egy csomó pizzát ettünk. Ez közvetlenül azután volt, hogy leszereltem a katonaságtól és Indianapolisban éltem. Szóval, mindent elvettem, ami elém került, de nem is emlékszem már, hogy miért. A lényeg, hogy annyi pizzát zabáltam, hogy iszonyatosan rosszul lettem.”

 

10. Az internet

Cseppet sem rajong az internetért, olyannyira, hogy még a macskás videók nézését is megveti.

„Mindenki rettenetesen hozzászokott ahhoz, hogy minden azonnal ott van [a neten], ám ez úgy tűnik, nem alkalmas arra, hogy a dolgok jó irányba fejlődjenek, ugyanis, ami ott van, az csak középszerű”

- nyilatkozta ezzel kapcsolatban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kylo Ren (@catam_driver) által megosztott bejegyzés

11. A macska

Ismered a brooklyni macskát, aki úgy néz, ki mint Adam Driver? A balinéz cicát eredetileg Corey-nak hívták, de mivel a közösségi médiában egy csomó kommentelő rámutatott, hogy mennyire hasonlít Adam Driverre, így végül Kylo Ren lett az új neve. Ugyanakkor a gazdája, Emily McCombs szerint a jelleme egyáltalán nem hasonlít a Star Wars-filmek karakterére: „Csodálatos személyisége van: szeretetteljes és kedves.”

 

12. A visszanézés

Soha,

egyetlen filmet vagy sorozatot sem néz vissza, amiben szerepel,

sőt, még a vele készült interjúkat sem hajlandó meghallgatni. Ennek többek közt az az oka, hogy nehezen viseli, hogy nem ő irányít, és kényelmetlenül érzi magát a képernyőn. Egy interjúról is kiment élő adásban, mivel iszonyúan feszélyezte, amikor levetítették azt a részletet a Házassági történetből, amiben énekel.

13. A kivétel

Egész életében csak két szereplését nézte vissza: az egyik Csajok pilot epizódja, amit Lena Dunhammel egy laptopon nézett meg, de nagyon megbánta:

„Azt gondoltam: »ez kibaszottul borzalmas volt.« Nem a sorozat, hanem maga az élmény. Nem tehetek róla, de észreveszem a hibákat.”

A másik a Star Wars: Az ébredő Erő, melyben először alakította Kylo Rent. Döntését azzal magyarázta, hogy úgy érezte, ideje újra megpróbálni megnézni valamit saját magától, és mi mással lehetne ezt meglépni, mint egy Star Wars-filmmel.

 

14. Legközelebb

Legközelebb december 28-án láthatjuk a mozikban a Ferrari című életrajzi filmben, melyben magát Enzo Ferrarit alakítja, akinek egyszerre kell megküzdenie családi és üzleti problémákkal, miközben új autóit teszteli. Nála jobb színészt nem is választhattak volna szerepre, hiszen már a neve is erre predesztinálja (driver=sofőr).

(via IMDb, Ranker, Mental Floss)