42 éve nyomoznak a Star Wars máig megoldatlan, nagy rejtélye után, most dokufilm készült róla!

Ki volt a rohamosztagos, aki a Csillagok háborújában lefejelte az ajtófélfát? Talán végre kiderül!

Kik Rey igazi szülei? Hogyan támadhatott fel a Császár a Star Wars IX-ben, ha egyszer már A Jedi visszatérben ledobta őt Vader a Halálcsillag reaktorába? Mi van most akkor Ren Lovagjaival? Tényleg visszatér Erő-szellemként Anakin Skywalker a nagy fináléban? Fontos kérdések ezek a Star Wars-univerzum rajongói számára, de mindez semmi ahhoz a megoldatlan rejtélyhez képest, ami 1977 óta kínozza a fanokat:

KI VOLT AZ A BALFÁCÁN ROHAMOSZTAGOS STATISZTA, AKI LEFEJELTE AZ AJTÓFÉLFÁT A CSILLAGOK HÁBORÚJA FORGATÁSÁN, ÉS EZ BENNE MARADT A FILMBEN?!?

A rejtély talán hamarosan megoldódik, egy népszerű vlogger, bizonyos Jamie Stangroom ugyanis egy filléres dokumentumfilmben próbálta kinyomozni, ki lehetett anno ez a statiszta. A The Empire Strikes Door ünnepélyes bemutatója szeptember 25-én lesz Stangroom YouTube-csatornáján, és már van hozzá egy vicces előzetes is. Ebben a készítők még a hazugságvizsgáló készüléket is bevetették, hogy kiderüljön, melyik kedélyes öregúr a valódi, ajtófélfát lefejelő statiszta, és ki az, aki csak egy közönséges imposztor, aki meglátta a nagy lehetőséget a haknikra ebben a mémben (persze az is lehet, hogy meg sem találták az igazi bakizót, és az egész dokufilm egy vicces kamu).

A The Empire Strikes Door-ban a fekete öves Csillagok háborúja-rajongó Kevin Smith is feltűnik! További érdekesség, hogy a bakit George Lucas állítólag csak a Star Wars '90-es évekbeli, első felújításakor szúrta ki – viszont annyira megtetszett neki, hogy a 2002-es A klónok támadásába direkt belerakott egy hasonló jelenetet (vagy legalábbis egy ütközős hangeffektet): ott Jango Fett fejelte meg egy picit az űrhajója becsukódó ajtaját. (via Uproxx & NME.com)

Forrás: Lucasfilm / 20th Century Fox