42 éves Benedict Cumberbatch

Sherlock Holmes és Doctor Strange megformálója utálja a Dowton Abbey-t, sőt, egyszer el akarták rabolni, de kidumálta magát. Összeszedtünk néhány érdekességet a fura nevű szülinaposról.

A neve

Benedict Cumberbatch teljes neve - ezt figyeljétek - Benedict Timothy Carlton Cumberbatch, és kacifántos vezetéknevéből maga is szívesen csinál viccet, ahogy azt Jimmy Kimmel talkshow-jában is tette. Aki egyébként szereti ezt a tréfát, múlassa az időt ezzel a kitűnő Benedict Cumberbatch névgenerátorral.

 

Utálja a Downton Abbey-t

Azt hihetnénk, hogy klasszikusan képzett színészként Cumberbatch szereti a történelmi, kosztümös sorozatokat. Egy interjúban elárulta, hogy olyan korban élünk, amiben általánosan nosztalgiával tekintünk a 1900-as évek elejére, de a Downton Abbey szerinte "kib*szottul gyalázatos" és egy kliséhalmaz. Azért is merész e kijelentése, mert a sorozat alkotója, Julian Fellows a Cumberbatch család jó barátja.

 

Elrabolták Afrikában

2005-ben Az utazás a világ végére című minisorozat dél-afrikai forgatásán Denise Black színésznő és egy helyi barátjuk társaságában épp a szállodába igyekezett vissza egy búvároktatásról, amikor az autó defektet kapott. Nekiálltak kicserélni a kereket, de hat fegyveres támadt rájuk. Beparancsolták őket az autóba, fegyvert szegeztek a fejükhöz, és pénzt, drogot, fegyvereket kerestek náluk. Végül megkötözték őket, ám amikor a színészt a csomagtartóba akarták parancsolni, merész ötlete támadt. "Azt mondtam nekik, ha itt hagynak, ez egy szűk, levegőtlen hely. Nekem meg gondjaim vannak a szívemmel és az agyammal. Próbáltam elmagyarázni nekik, hogy meg fogok halni, esetleg stroke-ot kapok, és abból bizony bajuk lesz. Egy halott angol fickó lenne a kocsijukban. És az nem jó." A haramiák megtanácskozták a dolgot, végül sértetlenül elengedték mindhármukat.

 

Színváltós szeme van

A heterokrómia egy ritka mutáció, ami azt jelenti, hogy egy személynek különböző színű a két írisze. Cumberbatch részleges heterokrómiával született: az írisze kék, zöld és aranyszín részekből tevődik össze, és gyakorlatilag színváltós szeme van, a fényviszonyoktól függően kék vagy zöld. 

 

Nagyon vicces fickó

Nincs vörösszőnyeges esemény anélkül, hogy Cumberbatch szét ne trollkodna legalább egy fotót, egész gazdag gyűjtéseket találhatunk erről a neten. Ugyanakkor a showműsorokban is szívesen hülyül - a The Graham Norton Showban Csubakka bőgését utánozta egészen zseniálisan, és még a mellette ülő, örökké morcos Harrison Ford is csak álmélkodott!

(Források: Telegraph, TheRichest.com)