5 akciósztár 50 felett, aki nem akar leállni

Tom Cuise nemrég a Mission:Impossible hatodik részének forgatásán szenvedett balesetet egy ugrás közben, és ilyenkor azért rácsodálkozik az ember, hogy bár otthon úszhatna a pénzében, 55 évesen még szívbaj nélkül ugrál épületről épületre. Hollywood akciófilmes nagy hősei között sokan vannak, akik őszülnek, kopaszodnak, de eszükben sincsen leállni, pedig megtehetnék.

Tom Cruise

A Top Gunnal befutott színész híres arról, hogy maga szereti eljátszani a meredekebb akciójeleneteket, amiből adódott jónéhány a karrierje alatt. A Mission: Impossible 2-ben egy szikla peremén függeszkedett a magasban, a negyedik részben a dubaji Burj Khalifán ugrándozott szédítő magasságban. Az sem látszik, hogy lassítani készülne, a Jack Reacherrel egy újabb akciósorozatba kezdett, és két év múlva itt a Top Gun 2.

 

Liam Neeson

56 évesen vett nagy fordulatot Liam Neeson karrierje, akit egészen addig elsősorban komoly filmekben eljátszott komoly szerepeiért kedveltünk. A Schindler listájáért Oscarral jutalmazott színész persze korábban is szerepelt akciófilmekben, de az Elrabolva című filmmel vált egyik pillanatról a másikra akcióhőssé, amikor visszavonult CIA-ügynökként a lányát kellett megmentenie.

Harrison Ford

Lehetetlen egy ilyen listáról kihagyni az idén 75 éves Harrison Fordot, aki tavaly ősszel Budapesten forgatta a Szárnyas fejvadász második részét, és közben nagy rajongója lett a Dunakanyarnak, amit bringával járt be. Han Solo és Indiana Jones bőrében a filmtörténelem két legikonikusabb akcióhősét testesítette meg, Han Solót összesen hétszer játszotta el, utoljára a 2015-ös Ébredő erőben, és hamarosan jön az ötödik Indiana Jones-film.

Bruce Willis

A pimasz mosolyt A simlis és szende és az első Die Hard óta nem törölte le az arcáról a most 62 éves színész, aki utoljára 4 éve játszotta el az atlétás John McClane-t. Ebben egyébként többek között az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél és Hősök terén akciózott. Azóta sem lazsál, felreppentek a hírek egy újabb Die Hard részről, de emellett játszott a 80-as évek akcióhőseire építő Expendables-ben és Frank Mosesként új akciósorozatba vágott a REDdel.

Sylvester Stallone

A 80-as évek arról szólt, hogy vajon Arnold Schwarzenegger vagy Sylvester Stallone a menőbb kigyúrt színész, és ebben azóta is nehéz volna igazságot tenni. Schwarzenegger érett korára politikai pályára lépett, bár vissza-vissza tér a vászonra, például az Expendables-ben, de a kétezres évektől Stallone igazán magas fokozatra kapcsolt. Folytatta a Rocky-t és a Rambót is, és idén A galaxis őrzőiben is felbukkant.