5 Dirty Dancing-folytatás és -remake, amiről még az életben nem hallottál! Talán jobb is...

1988-ban tévésorozatban folytatódott Jennifer Grey és Patrick Swayze kultfilmje, de készült belőle remake és videojáték is!

Júliusban bombaként robbant a hír: ismeretlen című, táncos filmen dolgozik a Dirty Dancing sztárja, Jennifer Grey, aki idén márciusban lett kereken 60 éves. Természetesen azonnal megindultak a vad találgatások, miszerint nem más készül, mint a Dirty Dancing 2 (sajnos már a film másik emlékezetes főszereplője, Patrick Swayze nélkül), azon belül is egy olyan folytatás, ami már nem 1963-ban játszódna, hanem 30-35 évvel később, a '90-es években. Azt viszont már valószínűleg csak a legmegveszekedettebb Dirty Dancing-rajongók tudják, hogy nem ez lenne az első folytatás, ami az 1987-es kultfilmhez készül, mivel már sokan próbáltak újabb bőröket lenyúzni a luxusüdülő tánctanárairól. Íme néhány:

1. Dirty Dancing tévésorozat (1988-89)

Aki azt hiszi, hogy csak mostanában divat a nagy stúdiók körében egy-egy blockbusterhez folytatást és tévés spin offot forgatni, hatalmasat téved! A Dirty Dancing ugyanis már a mozipremier utáni évben egy 11 epizódos tévésorozatban folytatódott. A történet helyszíne itt is ugyanaz a catskills-i hegyekben lévő luxushotel, ami a mozifilmben volt. Itt keveredik titkos viszonyba Baby (Melora Hardin) a szálloda táncoktatójával, Johnnyval (Patrick Cassidy) – a csavar a történetben mindössze annyi, hogy ebben a verzióban Baby már nem vendég, hanem a hoteligazgató lánya. A sorozat érdekessége, hogy Paul Feig, a Koszorúslányok és a csajos Szellemirtók rendezője egy botcsinálta nagyvárosi srácot alakított benne.

 

2. Dirty Dancing 2. (2004)

A Piszkos tánc 2. illetve Dirty Dancing: Havana Nights című film érdekessége, hogy a létezését maga Patrick Swayze legitimálta azzal, hogy egy latinos temperamentumú tánctanárt alakított benne! A történet szerint a 18 éves Katey (Romola Garai) Havannába érkezik, ahol apja a Ford Művek vezetője. A kissé különc lányt mágnesként vonzzák az utcai táncosok, de legfőképpen egy tüzes tekintetű, büszke és céltudatos kubai sráchoz, Javierhez vonzódik – akit nem más alakít, mint a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet sztárja, Diego Luna! Katey rábeszéli a fiút, hogy tanítsa meg a salsára, erre a fékevesztett, erotikus táncra, és legyen a partnere az országos táncbajnokságon. Rövidesen a színjeles, kitűnő tanuló Katey sutba dobja könyveit, és szüleit félrevezetve, éjjel-nappal Javier társaságában igyekszik felfedezni Kuba másik, eddig sosem látott arcát.

 

3. Dirty Dancing: The Time of Your Life (2007)

Bill Medley és Jennifer Warnes dala, a The Time of My Life annyira egybeforrt a Dirty Dancinggel, hogy a kultfulm 20. évfordulójára britek egy népszerű zenés-táncos tehetségkutató realityt is indítottak Dirty Dancing: The Time of Your Life címmel. A show egyik zsűriző műsorvezetője az ismert brit szupermodell és színésznő, Kelly Brook volt.

 

4. Dirty Dancing videojáték (2007)

Bár a patinás brit játékfejlesztő-kiadó Codemasters a fénykorában olyan klasszikusokkal örvendeztette meg az ifjúságot, mint a Micro Machines vagy a Dizzy volt, 2007-ben sikerült egy igencsak béna PC-s játékkal megünnepelniük a Dirty Dancing 20 éves jubileumát. Az azonos című játékban volt ugyan pár ócska minőségű részlet a filmből, de alapvetően semmi köze nem volt hosszá, annál is inkább, mivel nem túl nehéz puzzle-k és egyéb fejtörők gyűjteménye volt. Ezek közül talán az volt a „legemlékezetesebb”, amiben egy dinnyét kellett a táncoló párokat jelölő dominók között elnavigálni a célterületre (akárcsak Babynek és Johnny unokaöccsének a filmben), pont úgy húzgálva az elemeket, mint a régi trafikos-céllövöldés tili-tolikban.

 

5. Dirty Dancing (2017)

A kultfilm 30 éves évfordulójára Hollywood nem tudott semmi mást kiizzadni magából, csak egy verejtékszagú, gagyi Dirty Dancing-tévéfilmet, amiben ezúttal Abigail Breslin alakította Babyt, Colt Prattes pedig Johnnyt. A filmnek maximum annyi lehet a pozitívuma, hogy szerepelt benne a híres énekesnő-táncosnő-popdíva, az egykori Pussycat Dolls-tag Nicole Scherzinger is, valamint a Star Wars-filmek Lando Calrissianja, Billy Dee Williams is.

(via The Independent)