5 dolog, amit már most biztosan tudunk a Mátrix 4-ről

Matrix Resurrections a hivatalos címe, 2022-ben lesz a premiere, visszatér benne Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss is.

2018 óta keringenek pletykák egy esetleges Mátrix 4-ről, ami alighanem már rég elkészült volna Lana Wachowski rendezésében, ha nincs a világméretű koronavírus-járvány. 2020 márciusában ugyanis félbe kellett szakítani a pandémia miatt a németországi forgatást, a Warner pedig tavaly decemberben úgy döntött, a Dűnétől a Mátrix 4-ig minden 2021-re tervezett mozipremiert elhalaszt, illetve felrakja a blockbusternek szánt filmeket az HBO Max kínálatába (de kizárólag csak az Egyesült Államokban).

Forrás: Warner Bros.

 

Ebben a nem mindennapi helyzetben jelenleg az alábbiakat lehet biztosan tudni a Mátrix 4 kapcsán:

  1. Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss biztosan visszatér az új filmben, mint Neo és Trinity.
  2. A premier jelen állás szerint 2022 áprilisában lesz.
  3. Yahya Abdul-Mateen II is benne lesz a filmben, mint az egyik legfontosabb főszereplő, bár azt még mindig nem erősítette meg senki, hogy valóban ő lesz-e a fiatal Morpheus.
  4. Szintén fontos szerepet kapott a filmben a Starship Troopers és az Így jártam anyátokkal sztárja, Neil Patrick Harris.
  5. A film hivatalos címe: Matrix Resurrections, azaz Mátrix – Feltámadások. Utóbbit egyébként a stáb egyik sminkese kotyogta ki a közösségi oldalán (hogy ez véletlen volt-e, vagy az előre kitalált marketing része, nem tudni), amikor kirakta a rendezőtől és James McTeigue producertől kapott búcsúajándékát, egy személyre szóló üzenetet, amiben megköszönték neki a Matrix Resurrections forgatásán tanúsított, állhatatos munkáját ezekben a vészterhes időkben. Viszont ha valóban Feltámadások lesz a folytatás alcíme, akkor legalább két, korábban halott karakternek kell feltámadnia és visszatérnie a történetbe. Vajon kik lehetnek azok?

(via NME.com)