5 film, amiben csalással csattant el a csók

A romantikus jelenetek néha nagyon kiábrándítóak tudnak lenni.

A romantikus filmek – vagy bármilyen film, amiben valamilyen romantikus szál van – csúcspontja, amikor a szerelmesek egymásra találnak, és ilyenkor általában elcsattan egy csók. Ez a vizuális jelképe annak, hogy szeretik egymást. Azt tudjuk, hogy a színészek ügyesen tudják tettetni a csókot is, ám az az igazság, hogy nem is mindig csattan el. Íme öt olyan jelenet, amiben könnyfakasztóan összeforrnak a szerelmesek, és bár úgy tűnik, de valójában a két színész nem csókolózott egymással.

 

Lauren London és Jonah Hill – A magadfélék (2022)

A szerelmesek közti kulturális különbségekkel foglalkozó Netflix-vígjáték legmeghatóbb pillanata, mikor Ezra (Jonah Hill) és Amira (Lauren London) elmondják az esküvői fogadalmukat, és kavargó virágszirmok közt megcsókolják egymást. Ám Andrew Schulz komikus, aki Ezra unokatestvérét alakítja, elárulta, hogy valójában az egész jelenetet digitális trükkel alkották meg. Ez kicsit látszik is a végeredményen.

Hogyan csaltak a csókkal?
A koronavírus-járvány miatt nem kockáztatták meg a közvetlen érintkezést, és mivel a filmet 2021-ben forgatták, köztelező is volt a távolságtartás. Csókjelenet viszont csak kellett, így kénytelenek voltak CGI-jal meghamisítani azt.


Natalie Portman és Chris Hemsworth – Thor: Sötét világ (2013)

A Marvel moziverzum egyik leggyengébb filmjében ne csodálkozzunk, hogy semmi sem az, aminek látszik. A stáblista utáni jelenetben, miután Thor (Chris Hemsworth) legyőzte a sötét elfet, visszatér a Földre, hogy egy meghitt csókban forrjon össze szerelmével, Jane-nel. Csakhogy akit ebben a jelentben látsz, az nem Natalie Portman.

Hogyan csaltak a csókkal?
Natalie Portman ugyanis nem tudott jelen lenni az újraforgatáson, ahol ezt a jelenetet is felvették, így eredetileg egy testdublőrt alkalmaztak volna, ám Hemsworth-nek más ötlete támadt. Ebben a jelenetben valójában a saját feleségét, Elsa Patakyt csókolja meg, akit úgy öltöztettek fel, mint a karaktert, és úgy vették fel, hogy ne látszódjon az arca. Ezért olyan szenvedélyes az a csók, amit Jane kap Thortól.


Lindsay Lohan és Charlie Sheen – Horrorra akadva 5 (2013)

A paródia-franchise ötödik részének eleje a Parajelenségek-filmeket figurázza ki: itt az éjszakai kamerás jelenetekben a két színész különféle, elsősorban komikus attrakciót mutat be az ágyban, szeretkezést imitálva. Elvileg Lohan és Sheen csókolóztak is volna, ám ez némi akadályba ütközött.

Hogyan csaltak a csókkal?
Lindsay Lohan már a forgatás elején kikötötte, hogy nem hajlandó megcsókolni Charlie Sheent. Mégis, végül csak a forgatás megkezdése előtt változtattak a jelenteken (lehet, hogy abban bíztak, a színésznő meggondolja magát), és testdublőrrel készítették el a vonatkozó jeleneteket, amik valljuk be, nem is lettek annyira meggyőzőek. Bár nem ez az ötödik rész legnagyobb hibája.


Erin Bethea és Kirk Cameron – Szerelempróba (2008)

Egy kiváló tűzoltó, Caleb Holt házassága kezd kihűlni, ám egy keresztény önsegítő könyvnek hála sikerül helyrehozni a kapcsolatát Catherine-nel. Ennek bizonyítására természetesen el is csattan egy csók, ám a Calebet alakító színész, Kirk Cameron ezt nem volt hajlandó leforgatni, mivel szembe ment az elveivel.

Hogyan csaltak a csókkal?
Cameron maga is keresztény, és a feleségén kívül nem volt hajlandó más nőt megcsókolni, még egy szerep kedvéért sem. Az alkotók viszont épp itt találtak rá a megoldásra: Cameron feleségét úgy öltöztették fel, mint Erin Betheát, a Catherine-t alakító színésznőt, így a férfi vele csókolózott a jelenetben, erős ellenfényben, oldalsó kameraállásból felvéve, hogy ne látszódjon a turpisság.


Ruxandra Porojnicu és Alan Halsall – Coronation Street (1960-napjainkig)

A hatvanas évek óta sugárzott, és mindmáig új részekkel jelentkező brit szappanopera az angliai Weatherfield lakosait követi nyomon, ahogy megküzdenek mindennapi gondjainkkal: munkával, szerelemmel, családi élettel stb. Két szereplő, Tyrone (Alan Halsall) és Alina (Ruxandra Porojnicu) csókja fontos dramaturgiai pont, ám a valóságban ez nem történt meg, mi több, a két színész külön-külön forgatta a jelenetet. 

Hogyan csaltak a csókkal?
Ez esetben is a COVID miatti óvintézkedések miatt nem volt lehetőség fizikai érintkezésre, így a jelenetet először az egyik, majd a másik színésszel forgatták le. Mivel nem tudtak egymás szemébe nézni, ezért egy botra erősített napszemüveget néztek a képkivágaton kívül. A csók két statiszta közt csattan el, akik párként vettek részt a forgatáson, és még valamennyire hasonlítottak is a színészekre. Végül ezeket a jelenteket gyúrták össze az utómunkák során.

(via Looper)