5 filmes csók, ami többet jelentett a színészek számára

Van, hogy a szenvedély letarolja a szerepet. És van, hogy a vásznon meglátszik, ha már kihunyt.

Michael J. Fox és Tracy Pollan – Családi kötelékek (1982–1989)

A CBS egyik legsikeresebb sorozatában Fox egy konzervatív tinédzsert alakít, aki a liberális hippi szüleivel él együtt. A fiú nehezen tud randevúzni a főiskolán, ám egyszer, amikor Billy Vera slágere, az At This Moment szól, egy lánnyal táncol, akit Tracy Pollan alakít, és elcsattan egy csók. Ez azonban többet jelentett egy szerepnél, ám Fox ekkor még Nancy McKeonnal, Pollan pedig Kevin Baconnel volt együtt. Ám a Fények, nagyváros (1988) forgatásán ismét találkoztak, és a bemutató évében össze is házasodtak. 1989-ben született első gyermekük, Foxnál pedig pár évvel később Parkinson-kórt diagnosztizáltak. Pollan végig kitartott a színész mellett.

 

Bradley Cooper és Zoe Saldana – Lopott szavak (2012)

Ez most a fordítottja lesz, ugyanis nem arról van szó, hogy Cooper és Saldana összejöttek, hiszen voltak ők már együtt korábban, de mindössze egy évet. Ha a kedves néző úgy látja, hogy a filmbéli páros közt semmi kémia nincs, akkor az nem véletlen: a vászon szinte lehajítja magáról a két színészt, annyira nem tudnak mit kezdeni egymással. Ennek oka elsősorban az, hogy bármit csináltak, még látszott rajtuk a szakítás utáni feszültség. Ennél már csak az volt kínosabb, mikor a film reklámkampányának keretében közösen kellett megjelenniük.

 

Rachel McAdams és Ryan Gosling – Szerelmünk lapjai (2004)

A két színészt valószínűleg a sors hozta össze, hiszen mindketten az Ontario állambeli Londonban születtek, de más úton indultak el a siker felé. Végül 2004-ben szerepeltek együtt, mégpedig a Nicholas Sparks bestseller regénye alapján készült Szerelemünk lapjaiban. A film hatalmas siker lett, ami többek közt a McAdams és Gosling közti kémiának köszönhető. A rendező, Nick Cassavetes mesélte, hogy Gosling eredetileg más színésznővel szeretett volna együtt dolgozni, ám milyen jó hogy nem így lett: a filmvásznat felperzselő szerelmük lángjai a való életbe is átcsaptak. A kapcsolatukat nyilvánosságra hozták, és 2005-ös MTV Movie Awards-on még a film egyik híres csókjelenetét is újrajátszották. A lobbanékony szerelem azonban nem tartott soká: 2007-ben már szét is mentek.

 

Ben Affleck és Jennifer Lopez – Apja lánya (2004)

Lopez még férjnél volt, mikor először megismerkedtek a Gengszter románc forgatásán, 2003-ban. A filmet a kritikusok lehúzták, legtöbbször azért, mert Affleck és Lopez közt nem működött a kémia. A két színészt azonban nem akadályozta meg a negatív kritika abban, hogy ismét együtt dolgozzanak. Az egy évvel később bemutatott Apja lánya című filmben férjet és feleséget játszottak, és a valóságban is egy párként léptek a nyilvánosság elé, miután Lopez elvált az akkori férjétől, Chris Judd koreográfustól. Affleck Lopez egyik videóklipjében is szerepelt, ami a Jenny from the Block című dalhoz készült. A pár akkora szenzáció volt, hogy a médiában csak úgy emlegették őket: Bennifer. Lopez 2002 megmutatta a csillogó rózsaszín gyémánt eljegyzési gyűrűt, amit Afflecktől kapott (a 6,1 karátos Harry Winston ékszer 2,5 millió dollárba került), ám az esküvőt már lefújták, és 2003-ban szakítottak. A kapcsolatuk nem bírta el az állandó reflektorfényt. 2021-ben aztán újra összejöttek, és össze is házasodtak.

 

Tom Cruise és Nicole Kidman – Mint a villám (1990)

Ez egy olyan lovestory, ami nem is forgatáson, hanem a meghallgatáson kezdődött, amire Kidman így emlékszik vissza:

„Megérkeztem a meghallgatásra, és Tom felállt és kezet fogott velem. Emlékszem, olyan volt, mintha elektromosság járta volna át a testem.”

A Mint a villámban is érződik az „elektromosság” a két színész közt, majd a forgatás után nem sokkal össze is házasodtak. Ám hosszútávon nem alakult valami jól a dolog: Cruise ekkor már befutott sztár volt Kidmanhez képest, aki a házasság után rögtön a gyerekvállalásba vetette magát. Amikor 1999-ben bemutatták Stanley Kubrick filmjét, a Tágra zárt szemeket, a közönség azt találgatta, hogy a filmben látható problémák megfeleltethetők-e a házaspár valódi problémáinak. Aztán Cruise és a gyerekek a Szcientológia Egyház felé fordultak, aminek Kidman sosem lett tagja. Végül 2001-ben, 11 évnyi házasság után elváltak.

 

(via Looper)