5 kultfilm, ahol totál kivetkőztek magukból az ámokfutó színészek

Számos hollywoodi sztár esküszik a method acting módszerére – mások ki nem állhatják ezt a fajta félelmetesen őrült átlényegülést.

1. Hilary Swank A fiúk nem sírnak forgatására készülve

Bár Hilary Swank teljesen összetört, miután kiírták a Beverly Hills 90210 tévésorozatból, ez a távozás tette lehetővé számára, hogy olyan komolyabb alkotásokban is kipróbálhassa magát, mint az 1999-es A fiúk nem sírnak. A film egy valóságos személy, a transznemű Brandon Teena történetét meséli el, aki elhagyta az otthonát, hogy szerelmet találjon, ám végül egy brutális bűncselekmény áldozatává vált. A szerepre készülve a színésznő

úgy döntött, hogy egy hónapon keresztül férfiként fog élni: leszorította a melleit, elmélyítette a hangját és megváltoztatta az étrendjét.

Annyira beleélte magát a szerepbe, hogy egy idő után már a szomszédai sem ismerték fel, és azt hitték, hogy a színésznő unokaöccse költözött be Swankhez.

2. Dennis Hopper az Apokalipszis most forgatásán

Köztudott, hogy Marlon Brando nem volt túlságosan együttműködő Francis Ford Coppolával ennek a kultfilmnek a forgatásán: igazából fogalma sem volt róla, mire szerződött, mert csak a 3 millió dolláros sztárgázsi miatt mondott igent a rendezőnek. A forgatáson 40 kilóval kövérebben jelent meg, mint ahogy Coppola utoljára látta, a forgatókönyvbe pedig bele sem nézett, így lényegében improvizált a forgatáson.

Brandóhoz hasonlóan Dennis Hopper sem volt a helyzet magaslatán a film forgatása alatt.

A dzsungelben héderelő, kattant fotóst alakító színész ipari mennyiségű marihuánát és LSD-t fogyasztott el a forgatáson, így egyetlen betűt sem tudott volna megjegyezni, és miután összerúgta a port Marlon Brandóval, Coppola kénytelen volt megoldani, hogy külön-külön tudják leforgatni az ugyanott játszódó jeleneteiket. A film vágója, Doug Claybourne más érdekességet is mesélt Hopperről:

Dennis akkoriban arról volt híres, hogy soha nem zuhanyozott. Nem akartál túl közel állni hozzá.

 

3. Martin Sheen az Apokalipszis most forgatásán

Ugye minden PORT.hu-olvasó emlékszik arra, ahogy Willard százados a film legelején totál delíriumos állapotban, Doors-dallamokra vedel és karatézik egy szobában, összetöri a tükröt, aztán pedig véres kézzel, pucéran fetreng a tiszta ágyneműn? Martin Sheen valóban részeg volt ennek a jelenetnek a felvételekor, ráadásul az, hogy

összetöri a szobában lévő tükröt, aztán a sebesült kezével összevérez mindent, eredetileg nem is szerepelt a forgatókönyvben.

A rendező le is akarta állítani a felvételt a csúnya sérülés láttán, de az akkoriban magánéleti gondokkal és saját démonaival küzdő Sheen könyörögni kezdett neki, hogy vegye csak tovább kamerával az ámokfutását, hátha hasznosítani tudja majd a végeredményt.

 

4. Nicolas Cage A vámpír csókjában

Ebben az 1989-es kultfilmben a néha igencsak furán viselkedő Nicolas Cage a nagyobb hatáskeltés kedvéért jó néhány excentrikus húzást bevetett. A vámpírharapástól bekattanó főhős szerepében ugyanis a sztár a reggeli készülődés közben elkapott csótányt, és elrágcsálta.

Ez eredetileg nem is szerepelt a forgatókönyvben, mert abban csak annyi állt, hogy színésznek egy nyers tojást kell lenyelnie.

Csakhogy Cage azzal fordult a rendezőhöz, Robert Biermanhez, hogy gyűlöli a csótányokat, ezért engedje meg neki, hogy ebben a jelenetben igaziból is megegyen egyet.

 

5. Jared Leto a Suicide Squad forgatásán

Megannyi Warner-produkcióban szerepelt már Joker, Jared Leto viszont egyedül csak a 2016-os Suicide Squad - Öngyilkos osztagban ölthette magára a Bűn Bohóchercegének vigyori maskaráját.

A sztár ugyanis annyira átlényegült a DC-képregények kettyós gengszterévé, hogy Will Smith-nek töltényekkel teli borítékot küldött, egy haverja pedig besétált a forgatásra egy döglött disznóval, lehajította egy asztalra, aztán elszaladt.

Emellett Leto használt óvszert, gésagolyót és döglött patkányt is küldött ajándékba a megviccelt kollégáinak. Ők azonban ezt egyáltalán nem tartották mókásnak, ezért a Warner stúdió vezetősége jobbnak látta, ha inkább elköszönnek tőle.

 

A 10 legdurvább dolog, amit színészek egy film kedvéért bevállaltak

A színészi beleélésnek is megvannak a maga fokozatai: van a method acting – és van, amikor az elhivatott sztár csótányt töm a szájába. A leggusztustalanabb és legviszolyogtatóbb esetekből válogattunk.

Tovább

 

(via Faroutmagazine.co.uk)