5 őrült jó színész, aki megzakkant a való életben

Charlie Sheen vatikáni bérgyilkos varázslónak hiszi magát, Tilda Swinton meg akarta ölni a kisöccsét, Kiefer Sutherland pedig csatak részegen beleugrott egy szálloda karácsonyfájába.

A hollywoodi hírességek jelentős hányadánál megfigyelhető sajnos, hogy a hirtelen nyakukba szakadt siker egyszerre jelent áldást és átkot a számukra. A világra szóló hírnév és a jó fizetés mellett nincs ugyanis mindegyikük felkészülve arra, hogy rajongók hada követi őket mindenhová, vagy hogy a kíváncsi bulvársajtó azonnal hírt csinál abból, ha slamposan indulnak kocogni vagy egy gyorsétterembe ebédelni. Ha pedig idiótán viselkednek egy forgatáson, azt másnap az egész világ látni fogja. Alábbi összeállításunkban ilyen sztárokat mutatunk be.

 

1. Kiefer Sutherland

A 24 tévésorozat Jack Bauer ügynöke egy időben olyan kemény fickónak képzelte magát, hogy 2006-ban, miközben egy általa menedzselt zenekarral bulizott egy londoni szállodában, totál részegen beleugrott a hotel karácsonyfájába. Igaz, később megígérte a személyzetnek, hogy kifizeti a kárt. 2009-ben pedig azzal került be a sajtóba, hogy fejbe vágott egy divattervezőt, amiért az illető állítólag valami ostoba megjegyzést tett Sutherland egyik jó barátjára, Brooke Shields színésznő-modellre.

 

2. Tilda Swinton

Tilda Swintonnak gyakran már a puszta megjelenésében is van valami nyugtalanító furcsaság a filmjeiben, amire rendszeresen rá is játszik például azzal, hogy a 2018-as Sóhajokban nemcsak egy tánctársulat vezetőjét alakította, de beöltözött egy idős férfinak is! A színésznő ráadásul már kisgyermek korában is picit furcsa volt: saját bevallása szerint például négy és fél éves korában meg akarta ölni az öccsét! Mivel ő mindenáron egy kishúgot szeretett volna, miután hazavitték a kórházból az újszülött fiútestvérét, a kis Tilda meg akart szabadulni tőle. Bement hozzá, de úgy emlékszik vissza, nem tudta kitalálni, hogyan hajtsa végre a gyilkosságot, így aztán szerencsére nem csinált semmit.

Forrás: Szuez Film

 

3. Russell Crowe

A Gladiátor és az Egy csodálatos elme sztárja egyáltalán nem olyan barátságos mackó, mint a filmjeiben - sőt, kifejezetten nehéz természetű fickó. Számos verekedés és egyéb tettlegesség szárad a lelkén. Az egyik leghíresebb ezek közül az a 2005-ös eset volt, amikor a New York-i Mercer Hotelben összetűzésbe keveredett a szálloda portásával, mert nem működött a lakosztályában a telefon (ebből rendőrségi ügy is lett). És ha már a telefonálás: a Gladiátor forgatásán állítólag megharagudott az egyik producerre, amiért az illető gyakran váltogatta az asszisztenseit, ezért éjszaka feltárcsázta az illetőt, és rögtön ezzel nyitotta a beszélgetést: „Te anyaszomorító, puszta kézzel foglak megölni!” A szóban forgó producer másodpercek alatt letette a kagylót, és már másnap kérte, hogy többet ne kelljen dolgoznia a filmen.

Forrás: UIP-Duna Film

 

4. Charlie Sheen

Máig emlegetjük, pedig 10 évvel ezelőtt történt meg Charlie Sheen kirúgása Két pasi - meg egy kicsi című sorozatból, amelyért akkor 1,8 millió dolláros epizódonkénti gázsi járt a legendás botrányhősnek. Az egész azzal kezdődött, hogy 2010 végén leállt a sorozat 9. évadnak forgatása, mivel Sheen elvonókúrára ment, miután nem telt el úgy forgatási nap, hogy ne lett volna valami tudatmódosító szer hatása alatt, és ez óriási feszültséget generált közte és a CBS tévécsatorna között. Sheen azonban otthagyta az elvonót, hogy pornósztárokkal töltse az idejét, ám amikor megtudta, hogy nem folytatódik a forgatás, egy rádióműsorban sértő megjegyzéseket tett a sorozat vezető producerére, Chuck Lorre-ra: lezsidózta, letolvajozta, ostoba kis fingnak nevezte, és kihívta egy verekedésre. Majd közölte, hogy ő valójában egy vatikáni bérgyilkos varázsló. 2011 márciusában a CBS és a Warner közleményben jelentette be: Sheent a minősíthetetlen viselkedése miatt kirakják a sorozatból, és a 9-12. évadokat már Ashton Kutcherrel forgatták le.

 

5. Tom Cruise

Tom Cruise legrégebbi és legismertebb őrültködése már 16 éves mém: 2005-ben volt ugyanis Oprah Winfrey vendége. Eredetileg azért ugrott be a népszerű talkshow-házigazdához egy teljesen szokványos promóciós interjú erejéig, hogy akkori blockbusterét, a Világok harcát népszerűsítse, de úgy bepörgött, mint egy búgócsiga! Folyamatosan felugrált a helyéről, idétlenül grimaszolt, őrülten vihogott, Schwarzenegger-imitátorként pózolt és légszkanderozott a műsorvezetővel. Állítása szerint mindezt azért tette, mert ennyire szerelmes volt Katie Holmesba (akit végül Oprah szintén behívott a hátsó öltözőkből az adásba). A jelenet természetesen mémmé vált, a paródiája pedig a Horrorra akadva 4 egyik legviccesebb jelenete lett.