54 éves korában meghalt Lynn Shelton rendező

Édesnégyes, Későnérők és A legmelegebb nap című nagyjátékfilmjeit a magyar nézők is ismerhették, de számos sorozatepizódot is jegyzett.

Shelton alkotó- és élettársa, Marc Maron komikus szombat éjjel jelentette be a tragikus hírt, hogy a rendezőnő május 15-én, mindössze 54 évesen az életét vesztette. Halálának oka egy nem diagnosztizált hematológiai rendellenesség volt.

Forrás: Dia Dipasupil / Getty Images

 

A sokoldalú filmes íróként, rendezőként, producerként, színészként és vágóként is dolgozott: miután 2009-es, a Sundance-en feltűnést keltett A legmelegebb nap című munkája meghozta számára a nagy áttörést, az amerikai függetlenfilmezés egyik kiemelkedő alakjává vált, olyan nagyjátékfilmjeivel, mint az Édesnégyes, Érzések és érintések vagy a Későnérők.

Shelton ugyanakkor jelen volt a televíziózás világában is: olyan sorozatoknak jegyezte egy-egy epizódját, mint a Mad Men – Reklámőrültek, a Dél-kaliforniai diéta vagy a Shameless – Szégyentelenek. Legfrissebb munkája egy Little Fires Everywhere című széria volt, amelynek a munkálataiban a rendezés mellett executive producerként is részt vett.

„Le vagyok sújtva a hír hallatán, hogy Lynn Shelton tegnap eltávozott.

Teljesen letaglózott, hogy ez a vibráló, tehetséges és lelkes filmkészítő nincs már velünk.

Lynn olyan szenvedélyes volt sorozatunk, a Little Fires Everywhere készülte során” – emlékezett Sheltonra Reese Witherspoon, az említett széria egyik sztárja, aki egy közös képet is kirakott.


(via IndieWire, Uproxx)