7 improvizált jelenet, amik emlékezetesebbé tették a filmeket

Jót tehet a filmnek, ha nem mindig a leírt szöveget mondja fel a színész.

A Birodalom visszavág

A nevezetes "Szeretlek." "Tudom." bár improvizálásként híresült el, nem teljesen az volt. A forgatókönyvben Han Solo azt felelte Leiának, hogy "Én is szeretlek", de ezt mind Ford, mind Irvin Kirsher rendező elég laposnak gondolta. Kirshner abban egyezett meg a színésszel, hogy a kamerák előtt mondjon bármit, ami eszébe jut, Ford pedig úgy tett.

 

Taxisofőr

Robert De Niro munkásságának talán leghíresebb jelenete a Taxisofőr tükör előtti keménykedése. A "Hozzám beszélsz?" sem szerepelt a forgatókönyvben, abban csupán annyi állt, hogy "Travis a tükörben magához beszél."

 

Szárnyas fejvadász

Rutger Hauer híres film végi "Könnyek az esőben" monológja még máshogy szólt a forgatókönyvben, de a színész úgy vélte, az nem illik a replikáns karakteréhez, így átdolgozta. Vangelis csodás zenéjével aláfestve egy igazán szép jelenet született.

 

Az elveszett frigyláda fosztogatói

A film egyik legviccesebb jelenete, amikor Indy nemes egyszerűséggel lelövi a hadonászó kardmestert. Pedig szépen kidolgozták a harci jelenetet, de épp hasmenés pusztított a stábban, és Harrison Ford is ingázott a kamerák és a vécé között. Egy hosszabb jelenetet képtelen volt leforgatni, így hát muszájból tették bele a filmbe ezt a zseniális poént. A Végzet Templomában aztán visszautalnak rá.

 

A 40 éves szűz

Steve Carrell dús szőrzetét élesben, a kamerák előtt tépték le, a színész minden üvöltése és káromkodása szívből fakadt. Kicsit odébb a stáb pedig dőlt a röhögéstől.

 

Ragyogás

Talán egyetlen filmnek sincs akkora mítosza, mint Stanley Kubrick Ragyogásának. És míg a betegesen tökéletességre törekvő rendező a "hitelesség" érdekében egy életre kicsinálta szegény Shelley Duvallt, Jack Nicholsonnak simán megengedte, hogy eltérjen a forgatókönyvből. Nicholson rendre el is tért - a "Here's Johnny!" is az ő leleménye.

 

A John Malkovich menet

A magyar szinkronban "Hé, Malkovich, gondolkodj!" - üvölti ki egy fickó egy autóból, és fejbedobja a színészt egy sörösdobozzal. Ez az epizód egy részeg statiszta egyéni akciója volt - ki tudja, hogy jutott az eszébe, de olyan jól sikerült ez az inzultus, hogy benne hagyták a filmben.

(Forrás: Huffington Post)