8 eset, amikor nem működött a sztárok közt a kémia

Van, amikor csak a forgatókönyv lapjain izzik a románc a szereplők közt, mert a színészek nem tudnak egymásra hangolódni.

Többször is foglalkoztunk már (itt és itt) azokkal az ikonikusnak mondható filmes szerelmespárokkal, akik valójában nem illenek össze, most viszont azt nézzük meg, amikor a kémia hiánya nem a szereplőkről, hanem az őket alakító színészekről ordít.

Akár szerelmeseket, akár régi barátokat, akár családtagokat alakítanak, a színészek közti kémia döntő fontosságú, ezért is olyan fontosak az úgy nevezett „ kémiatesztek”, amelyek során a felmerülő jelöltekből különböző színészkombinációkat hoznak össze, hogy kiderüljön, melyikük dinamikája a legérdekesebb és leghihetőbb. Ennek ellenére olyan is előfordul, hogy a főszereplők láthatóan nem illenek össze, és ez már csak a forgatáson, vagy a vágásnál derül ki. Ilyen esetek következnek most a Reddit felhasználóinak szavazati alapján.


Natalie Portman és Chris Hemsworth (Jane és Thor)

Forrás: Fórum Hungary

 

Azt nem lehet mondani, hogy Jane Foster asztrofizikus (Natalie Portman) és a mennydörgés istenének (Chris Hemsworth) kapcsolata ne lenne eléggé megalapozva, hiszen már az első Thor-filmben összejöttek, így a 2022-es Thor: Szerelem és mennydörgésben nem a semmiből kellett (volna) újraépíteni a viszonyukat. Papíron hiába működhetne a tudomány és varázslat ellentétére épülő bonyolult románc, a reddites hozzászólók szerint a két főszereplő között nem nagyon működik a kémia, ami azért is problémás, mert Taika Waititi amúgy is gyengén sikerült filmjében Jane-nek szinte főszerep jut.


Daniel Craig és Lea Seydoux (Bond és Madeline)

Forrás: Fórum Hungary

 

A titokzatos SPECTRE-tag, Mr. White lánya, a Léa Seydoux által alakított Madeleine egyike volt a sok nőnek, akit Daniel Craig James Bondja ágyba vitt. Bár kettejük között érdekes dinamika alakult ki, sokak szerint ez nem volt olyan meggyőző, mint például Bond kapcsolata Vesperrel (Eva Green).

Az egyik felhasználó szerint, ami Craig és Eva Green közt van a Casino Royale-ban, az „a valaha volt legjobb filmes kémia”, míg egy másik hozzászóló szerint „valójában Daniel Craignek csak Eva Greennel volt kémiája. Rajta kívül egyik Bond-lány sem győzött meg igazán.” Ki tudja, talán ha Green nincs összehasonlítási alapként, akkor Craig és Seydoux párosát is pozitívabban értékeljük. Nem segít az sem, hogy míg a 2015-ös Spectre-ben a francia színésznőnek „csak” egy Bond-lányt kellett játszania, addig a Nincs idő meghalniban már kinevezték őt Bond élete szerelmének.

 

Chris Pratt és Bryce Dallas Howard (Owen és Claire)

Forrás: UIP

 

Egy másik gyakran emlegetett össze nem illő páros az állatok viselkedésével foglalkozó tudós, Owen (Chris Pratt) és a dinópark műveleti vezetője Claire (Bryce Dallas Howard) a Jurassic World franchise-ban. Ők ketten a kalandfilmsorozat első részének végére kezdenek kapcsolatot, és bár volt bennük potenciál, a Reddit felhasználói szerint ez soha nem vezetett sehova.

Egy felhasználó szerint „nulla volt a kémia közöttük”, míg egy másik szerint a rosszul megírt forgatókönyv is hibás, mivel "sablonfigurákként voltak megírva, nem valódi karakterekként.”


Andie MacDowell és Hugh Grant (Charles és Carrie)

Forrás: Mokép

 

A Négy esküvő és egy temetés, amelyben egy megrögzött agglegényt (Hugh Grant) követünk, akinek öt társasági esemény során kell elgondolkodnia azon, hogy talán rátalált a szerelem, az 1990-es évek egyik legnépszerűbb romantikus vígjátéka. Ennek ellenére Grant és Andie MacDowell kémiája sok kívánnivalót hagy maga után.

Az egyik felhasználó szerint azért van itt a helye a listán Mike Newell romkomjának, mert

Andie MacDowell mintha minden jelenetben unatkozott vagy félig aludt volna,

míg egy másik kommentelő szerint

Kristen Scott Thomasnak sokkal jobb volt a kémiája Hugh-val.


Hayden Christensen és Natalie Portman (Anakin és Padmé)

Forrás: InterCom

 

A Star Wars előzményfilmek a forgatókönyvek szempontjából (sem) tartoznak a rajongók kedvencei közé, legalábbis úgy tűnik, hogy abban mindenki egyetért, hogy a filmek nincsenek olyan jól megírva, mint a franchise többi részei, és a színészi játék ennek következtében elmarad az elvárásoktól. Mégis, ami a leginkább kiemelkedik a trilógiából, negatív értelemben, az Anakin (Hayden Christensen) és Padmé (Natalie Portman) kapcsolatának kezdete.

Volt olyan reddites felhasználó, aki megjegyezte, hogy a nyilvánosságra került kulisszák mögötti felvételeken, illetve a werkfilmekben még érződik a kettejük közti kémia, „ezért is érthetetlen, hogy Lucas nem találta meg a módját, hogy ezt a vásznon is megmutassa".


Mark Ruffalo és Scarlett Johansson (Natasha és Bruce)

Forrás: Marvel / Disney

 

Míg Hemsworth és Portman kémiája egyszerűen csak nem tűnik száz százalékig hitelesnek, Scarlett Johansson és Mark Ruffalo viszi el a pálmát, mint a legkevésbé izgalmas MCU-páros. Ebben is ludasak kissé az írók, Bruce és Natasa kapcsolata ugyanis kissé elkapkodottnak érződik, mintha Hulk és Fekete Özvegy egymás iráni romantikus gerjedelme a semmiből jelent volna meg.

Csodálkoztam, hogy a kapcsolatukat miért erőltették bele a filmbe, mert semmit sem adott hozzá az egész történethez

– írta erről az egyik kommentelő.


Dane DeHaan és Cara Delevingne (Valerian és Laureline)

Forrás: Big Bang Media

 

A Dane DeHaan és Cara Delevigne főszereplésével készült, vizuálisan lenyűgöző Valerian és az ezer bolygó városa a 28. században játszódik, ahol a két különleges ügynök együttműködik, hogy fenntartsák a törvényt és a rendet az egész emberi földön. Kalandozásaik közben elkezdenek érzelmeket táplálni egymás iránt, csakhogy a nézőknek feltűnik, hogy túlságosan is hasonlítanak egymásra.

Arra a kérdésre, hogy melyik romantikus filmben volt a legrosszabb a kémia, Luc Besson sci-fije többeknél is előkerült. „Hacsak nem írják át a szerelmi szálat vérfertőzésre" – írta az egyik felhasználó, míg egy másik azon értetlenkedett, hogy „hogyan nem tűnt fel senkinek, hogy úgy néznek ki, mintha testvérek lennének?"


Bonnie Wright és Daniel Radcliffe (Ginny és Harry)

Forrás: Warner Bros.

 

Harry Potter és Ginny „románca” már a múltkori összeállításunkban is előkerült, mint elrettentő példa, arra alapozva, hogy a filmekben (a regényekkel ellentétben) egyáltalán nincs megalapozva a két tini állítólagos, mindent elsöprő románca, hasonlóan Natasha és Bruce kapcsolatához az MCU-ban.

Ettől még akár működhetne is a románc, ha lenne a két sztár között kémia – de nincs. Egy kommentelő szerint az is része a problémának, hogy amíg Ginny a regényekben „egy vadóc, egy szeleburdi Weasley, aki állandóan bajba keveri magát, addig Bonnie teljesen félénk és merev".

Via: Collider