8 totál valószerűtlen szexjelenet a filmekben

Ahogy mondani szokás: ezt ne próbáljátok ki otthon!

Nemrég arról adtunk hírt, hogy a fiatalok már sokallják a szexjeleneteket a filmekben, sőt, a megkérdezettek majdnem fele azt mondta, hogy semmi szükség a szexre a sorozatokban és a filmben. Pedig a dramaturgia olykor megkívánja, hogy a szereplők kapcsolata egy csúcspontba torkolljon, amit vizuálisan is ki szoktak fejezni: ez a legtöbb esetben egy szeretkezés. Persze ezt is kellőképp el lehet rontani, akár azzal, ha mindenfajta erotikát nélkülöz a jelenet, akár azzal, hogy próbál valami nagyon új megközelítést használni, de inkább nevetséges lesz. Aztán van az, amikor igazából összejön a hangulat, az erotika is esztétikus, ám ha belegondolunk, akkor ezek a legkényelmetlenebb pózok és körülmények, amiben emberek egymásnak eshetnek. Következzen nyolc olyan szexjelenet a filmekből, ami igazából teljesen valószerűtlen.

 

1. Szex a zongorán – Micsoda nő! (1990)

Minden idők egyik legnépszerűbb romantikus vígjátéka persze egy remek mese, amiben a magányos milliomos végül beleszeret az alkalmi partnernek felbérelt utcalányba. Richard Gere és Julia Roberts közt kiválóan működik a kémia, ezzel nincs is gond, hiszen el kell jönni a pillanatnak, mikor nem a pénzért, hanem az érzelmeiktől vezérelve fekszenek le egymással. Csakhogy, hol is történik mindez?

Nem az ágyon, még csak nem is a fürdőkádban, hanem egy nyomorult zongorán találják meg a „közös hangot”!

Azt leszámítva, hogy mindez baromi látványos, valójában teljesen kivitelezhetetlen. Nem csak azért, mert a hangszer egy szálloda társalgójában található, ahol bárki megláthatja őket, hanem azért is, mert lehetetlen kényelmes pozitúrát találni.

 

2. Szex vezetés közben – A hajsza (1994)

Számtalan dolog elvonhatja egy sofőr figyelemét vezetés közben, utóbbi időben elsősorban a mobiltelefon a ludas: bezzeg a régi szép időkben a szeretkezés is beletartozott. Ez amúgy egy eléggé szexista póz, hiszen mindenképp a férfi a sofőr, és a nő ül az ölébe. Ez történik A hajsza című filmben is, amikor a Charlie Sheen által alakított szökött fegyenc elrabol egy örökösnőt (Kristy Swanson), akivel Mexikóba akar szökni. Ám a lány az eleinte cseppet sem romantikus kocsikázás közben rájön, hogy

nem is annyira ellenszenves ez a pasi, sőt, még rá is mászik, miközben egy egész rendőrszázad van a nyomukban.

Az eredmény a már említett vezetés közbeni kufirc, annak minden lehetetlenségével.

 

3. Meztelenül a medencében – Showgirls (1995)

Bár Paul Verhoeven filmje idővel kultikus státuszba emelkedett, a bemutató idején hatalmas bukta volt. Valljuk be, ez azért is lehetett, mert olyan medencés szexjelenetet láthatunk Elizabeth Berkley és Kyle MacLachlan főszereplésével, ami minden tekintetben túl lett tolva. Az még viszonylag ok, hogy a vízben megy a témázgatás, bár ugye a közegellenállás miatt ez némiképp több erőkifejtést igényel. De ami ezt az egészet megelőzi, abba a medencejelenetek minden elemét bele akarták sűríteni:

  • vetkőzés a víz felé lépkedés közben;
  • csobbanás pucéran;
  • pezsgő szétlocsolása a lányra;
  • majd úgy ragadja el őket a vad, őrjítő vágy, hogy több fröcskölést és kapálózást látunk, mint egy cápatámadáskor.

Arról nem is beszélve, hogy a smink teljesen érintetlen marad.

Ez is érdekelhet

Íme a filmvilág 5 legkínosabb szexjelenete!

Howard, a kacsa emberlánnyal, az Avatar főhőse kék űrmacskával szűrte össze a levet. Stallone pedig A pusztítóban nemcsak a vécében lévő három kagyló funkcióját, de a VR-szex lényegét sem értette meg.

Tovább

 

4. Akrobatika a szállodában – Tökéletlen talajfogás (2015)

Rendben, ez kicsit kilóg a sorból, mert egyértelműen komikus pillanatnak szánták, amikor Melissa Rauch és Sebastian Stan egymásnak esik. Két olimpiai érmes tornászt alakítanak, ami már beindítja a néző fantáziáját, aztán

olyan ügyesen és komikusan álcáznak szexpozíciókat tornagyakorlatnak és fordítva, hogy ezen tényleg csak röhögni lehet, mennyire túl lett húzva.

Az egészben egy kis fricska is van: tornászokat akartál látni szex közben? Tessék!

 

5. Kufirc a kínai negyed közönsége előtt – Felpörgetve (2006)

Oké, ebben a filmben Jason Statham egy olyan szerencsétlent alakít, akinek folyamatosan az egekbe kell tornáznia az adrenalinszintjét, különben kinyiffan, szóval biztosak lehetünk benne, hogy valahol, valamikor lesz egy extrém szexjelenet. Arra azonban valószínűleg nem számítottunk, hogy emberünkre

a kínai negyed kellős közepén jön rá a l' amour.

Na jó, ez így erős túlzás, szóval ott áll a csajával (Amy Smart) és kezd vészesen csökkenni az adrenalin, valamivel be kéne bikázni, így jön az ötlet, hogy szexeljenek – ott, mindenki szeme láttára. A lánynak láthatóan bejön a dolog, viszont ez maximálisan kimeríti a közszeméremsértés fogalmát.

 

6. Akcentus és édeshármas – Igazából szerelem (2003)

Ez igazából egy olyan dolog, amit ki lehet próbálni, de valószínűleg csalódni fogunk. Minden idők egyik legnépszerűbb karácsonyi filmje több szálon fut, ebből az egyik az, amikor a Kris Marshall által alakított brit pasi azzal a felkiáltással megy Amerikába, hogy a csajok majd biztos odalesznek az akcentusáért. Persze, van az a sztereotípia, hogy az akcentus szexi, de azt gondolnánk, hogy ez azért kevés. Pedig nem:

amint egy bárban meghallják emberünket beszélni, rögtön felfigyel rá – nem is egy, hanem mindjárt három dögös csaj, aztán, mikor felmegy hozzájuk, még a lakótársuk is becsatlakozik.

Mindez az akcentus miatt – na persze!

Ez is érdekelhet

Még 9 iszonyúan kínos szexjelenet a hollywoodi filmekben

Sharon Stone és Sylvester Stallone híres-hírhedt zuhanyzása A speicalistában csak a jéghegy csúcsa: az Alkonyat - Hajnalhasadás, A szürke ötven árnyalata és A mocsárlény visszatér is tartalmazott olyan intim együttlétet, ami láttán a néző inkább becsukta a szemét.

Tovább

 

7. Love a lóvén – A Wall Street farkasa (2013)

Forrás: Pro Video

 

Martin Scorsese filmje amúgy is a hatalomról, a pénzről és a szexről szól, szóval nyilván kell egy jelenet, amiben mindezt csúcsra járatja, ám bármennyire is látványos az, ahogy Margot Robbie és Leonardo DiCaprio egy halom pénz közt szeretkezik, igazából ez eléggé balesetveszélyes. A színésznő olyan sérüléseket szenvedett a forgatáson, amire senki sem számított, pedig, ha jobban belegondolunk, a papír bizony elég csúnya vágásokat tud ejteni az emberen. Margot Robbie háta sem úszta meg sértetlenül, sőt a stáb szerint úgy nézett ki, mint akit megkorbácsoltak. Szóval, akinek rengetek papírpénze van otthon, az is fogadja meg a színésznő tanácsát:

„Nem olyan jó móka ez, mint elsőre látszik. Ha valaki azt tervezi, hogy egy halom pénz tetején fog szeretkezni, most szólok: ne tegye!”

 

8. Szex a zuhany alatt – A specialista (1994)

A végére hagytuk a legkedveltebb filmes toposzt, amikor a párok zuhanyzás közben esnek egymásnak. Ezeket a jeleneteket egyértelműen a víz és a csillogó bőr teszi erotikussá, ám épp ez az, ami miatt balesetveszélyessé is válik, hiszen könnyen megcsusszanhat az ember. Arról nem is beszélve, hogy

nehéz kényelmes pozitúrát találni és a folyamatosan zubogó víz csak az első pár pillanatban kellemes.

Számtalan filmből hozhattunk volna példát, mégis A specialistát választottuk, mivel ebben Sharon Stone és Sylvester Stallone igazi potenciacsökkentő mutatványt adnak elő, ezzel is bizonyítva, hogy mennyire kivitelezhetetlen mindez.

Ez is érdekelhet

7 hervasztóan kínos szexjelenet a kamerák előtt

Kiflibe virsli, vonaglás a Hallelujah-ra, mozdulatlan fásultság, szóval sokféleképpen el lehet k*rni egy szexjelenetet a filmekben.

Tovább

 

(via Watchmojo)