9 színész, akit a leghitványabb módon sikerült megöregíteni

A rossz smink kegyetlenül tönkre tudja tenni a filmes illúziót.

Már az új Indiana Jones-film premierje előtt lehetett tudni, hogy Harrison Fordot digitális trükkökkel fiatalították meg egyes jelentekhez. A végeredmény egész jó lett, pláne, hogy a filmes sminkeseknek sosem volt erősségük a fiatalítás és az öregítés, így jó is, hogy ezt végre rá lehet bízni a technikára. Hogy miért? Lássunk 9 színészt, akit megpróbáltak megöregíteni, de a végeredmény inkább nevetséges lett.

 

Orson Welles (Aranypolgár, 1941)

Oké, erre mondhatjuk azt is, hogy több mint hatvanéves filmről van szó, de valljuk be, elég kísérteties a megöregített Welles, akinek inkább egy korabeli horrorfilmben lenne a helye.

 

Michael J. Fox és Lea Thompson (Vissza a jövőbe 2., 1989)

Van a kultikus sci-fi vígjáték második részében egy szkeccs, ami Marty és Lorraine elképzelt jövőjét mutatja be, és a legtöbb karaktert Michael J. Fox alakítja. Sajnos az időskori önmagát is, és ezzel bérelt helyet váltott a listánkon. De a Lorraine-t alakító Lea Thompson se járt jobban.

 

Winona Ryder (Ollókezű Edward, 1990)

A keserédes gótikus történetet az idős Kim meséli el, ehhez pedig a sminkesek alkottak egy jó ráncos, minden tekintetben hiteltelen, öreg Winona Ryder, amivel teljesen lenullázzák a film megható lezárását. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy bármennyire is kínosan néz ki a megöregített Winona Ryder, a filmet Oscar-díjra jelölték a legjobb smink kategóriában: minden bizonnyal Johnny Depp fizimiskája miatt.

 

Eddie Murphy és Martin Lawrence (Életfogytig, 1999)

Az a durva, hogy ennek a filmnek a sminkese ugyanaz a Rick Baker, aki már korábban kezelésbe vette Eddie Murphy-t az Amerikába jöttem és Bölcsek kövére esetében. Rejtély, hogy most miként ment így félre a munkája, ráadásul kétszer is.

még egy kis smink

Ilyen lenne Heath Ledger A sötét lovagban Joker-smink nélkül

Egy Batman-rajongó YouTube-felhasználó a deepfake technológia segítségével kreálta újra a 2008-ban elhunyt színész jeleneteit – felrobbant az internet!

Tovább

 

Adam Sandler (Távkapcs, 2006)

Sandler vígjátékaitól megszoktuk, hogy általában eszement dolgok történnek bennük, de amit ebben a filmben látunk, arra nem voltunk felkészülve. Ugyanis sikerült úgy megöregíteni a komikust, hogy szinte egyáltalán nem látszik idősnek: némi ősz haj és ha kimerevíted a képet, talán azt is meglátod, hogy táskák vannak a szeme alatt.

 

Leonardo DiCaprio (J. Edgar - Az FBI embere, 2011)

Az idős J. Edgar Hoovert öregkori sminkje annyira borzasztó volt, hogy talán el sem hiszed, ha azt mondom, hogy ez bizony egy Clint Eastwood-film. Ráadásul DiCapriót még Golden Globe-ra is jelölték a szerepért, és bár nem a smink teszi a színészt, de ebben a filmben tényleg nem nyújtott valami remek alakítást.

 

Guy Pearce (Prometheus, 2012)

Sok sebből vérzik Ridley Scott Alien prequelje, de a hidegrázós és hihetően élethű Xenomorph után senki se gondolta volna, hogy egy olyan apróság fog ki a stábon mint egy egyszerű smink. Márpedig Guy Pearce-t sikerült olyan bénán megöregíteni, hogy az teljességgel komolyan vehetetlen. Pedig a színész napi hat órát ült a sminkben, hogy elkészüljön ez a remek make up. Talán az volt a baj, hogy Pearce egy kifejezetten fiatalos arcú, feszes bőrű férfi, szóval lehet, jobb lett volna egy idős színészt keresni ezekre a jelenetekre.

 

(via Ranker)