A Bosszúállók 4 lesz minden idők leghosszabb Marvel-filmje!

A Russo testvérek 3 órás játékidőt terveznek. A jelenlegi rekorder a 2 óra 40 perces Végtelen háború.

Egészen elképesztő dolgot mondott a Hollywood Reporter élő videóinterjújában Joe Russo, az Amerika kapitány 2-3 és a Bosszúállók: Végtelen háború  rendezője: a Bosszúállók 4 nem kevesebb, mint 3 órás film lenne, amivel ez lépne elő minden idők leghosszabb Marvel-blockbusterévé (a jelenlegi csúcstartó a Végtelen háború a maga szerény 160 perces játékidejével). Ebbe persze még a producereknek is lesz beleszólásuk, Kevin Fiege jóváhagyása nélkül valószínűleg egyetlen kasszasikergyáros rendező sem dönthet egyedül ilyesmiben.

Russo az interjújában azt is elárulta, hogy jelenleg a vágási procedúra felénél jár – vagyis ezek szerint 3 óránál is több anyaga van, amiből most fájó szívvel dobja ki a kevésbé jól sikerült jeleneteket és dialógusokat. a Bosszúállók 3-hoz képest plusz 20 percet viszont szakmailag is indokoltnak tart: ez a film ugyanis szerinte mérföldkő lesz a Marvel franchise történetében.

A Bosszúállók saga negyedik része az eddigi 22, szorosan egymáshoz kapcsolódó film csúcspontja lesz. A közönség tanúja lesz majd annak, hogy egy epikus út végén a szeretett hőseik rádöbbennek, milyen törékeny is a valóság, és súlyos áldozatokat kell meghozniuk a béke fenntartása érdekében.

Az egyelőre alcím nélküli, negyedik Bosszúállók mozifilm 2019. május 3-án kerül majd a mozikba. Addig viszont még rengeteg munka vár a stábra:

Még csak most kezdtünk neki a számítógépes effektekkel elkészített jelenetek összevágásához. Több, mint 3000 ilyen VFX jelenet lesz a filmben, ezeknek a végleges változata nagyon sok időt, kreatív gondolkodást igényel, és rengeteg energiát és erőfeszítést emészt majd fel, mert most még csak az utómunka fázis nagyon korai szakaszában vagyunk. Elkezdtük emellett a közös munkát a film zeneszerzőjével, Alan Silvestrivel is.

(via Independent)