A Bosszúállók: Végjáték lett minden idők legjövedelmezőbb filmje

Keményen megdolgoztak érte, és végül is sikerült a Disney-nek letörnie az Avatar tíz éven át tartó uralkodását: a filmtörténelem során tehát a legutóbbi Bosszúállók mozi kaszált a legtöbbet.

A Disney és a Marvel blockbustere az elmúlt szombaton lépte át a 2,7902 milliárd dolláros jegybevételi határt a világ mozijaiban. Ezzel egyelőre 500 ezer dollárral keresett többet, mint James Cameron sci-fije, ami 2,7897 milliárdon áll. Kevin Feige Marvel-elnök ennek örömére már gratulált is saját maguknak a ma záruló San Diegó-i Comic-Con szombati napján (akkor még egyébként előre ivott a medve bőrére, hiszen a szombati eredmények csak később futottak be).

Hazai eredményeit tekintve egyébként a Bosszúállók mozi 853 millió dollárral a második helyen áll a Star Wars: Az ébredő Erő 936 milliója után. A nemzetközi piacon a Végjáték amúgy 1,9 milliárd dollárt termelt: különösen Kínában (629 millió), Nagy-Britanniában (114 millió), Dél-Koreában (105 millió), Brazíliában (85 millió) és Mexikóban (77 millió) ment jól.

Forrás: Fórum Hungary

 

A Disney egyébként annyira elszánta magát arra, hogy megdöntse a rekordot, hogy az áprilisi premier után június végén képesek voltak még egyszer bemutatni a filmet (a pár percnyi extra jelenettel kibővített verzió a magyar mozikba július 11-én jutott el). Azt persze mindenki tudja, hogy összegszerűen ugyan valóban a Végjáték a bajnok, de ha az inflációt is számításba vesszük, sosem fogja legyőzni az Avatart.

Ily módon átszámolva, tehát az inflációhoz igazítva a jegyárakat az E.T. például 2,3 milliárd körüli bevételen áll, A muzsika hangja 2,5 milliárdon, a Csillagok háborúja 2,7 milliárdon, az Elfújta a szél pedig 3,5 milliárdon. A toplista éléről (elvileg) frissen lecsúszott Avatar bevétele a mai árakra átszámolva 3,2 milliárdra nő,

szóval a Végjáték valójában csak az E.T.-t, A muzsika hangját és a Csillagok háborúját győzte le

(erről korábban itt írtunk részletesen). Arról nem beszélve, hogy miután a Disney idén megvette a Fox stúdiót (ők gyártották az Avatart), már a Cameron sci-fi is a Buena Vista birodalom része, szóval mondhatjuk, hogy saját magukat győzték le (összesen egyébként hét film az övék minden idők legjövedelmezőbb produkcióinak tízes toplistájáról). De azért gratulálunk!


(via Variety)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu