A Bosszúállók: Végjáték mindenkit megőrjít

Rekorddöntő bevétel, kórházig fajuló zokogás és testi sértés a szuperhősfilm nyitó hétvégi eredménye.

Korábban már írtunk róla, hogy a Bosszúállók: Végjáték olyan érzelmesre sikerült, hogy még a szőrös szívű kritikusokat is megríkatta. Egy mezei mozinéző azonban olyan durván sírt a film megtekintése után egy kínai moziban, hogy mentőt kellett hívni hozzá. A 21 éves nő ugyanis nem tudta abbahagyni a sírást, ami miatt nem kapott levegőt, hiperventillálni kezdett, ezért a sürgősségi osztályon kezelték, ahol oxigént kapott tünetei megszüntetésére.

A film sikerét emellett az is jelzi, hogy bemutatásának első hétvégéjén elképesztő összeget kaszált a mozipénztáraknál: nemcsak, hogy átlépte az egymilliárd dolláros bevételi határt, de jóval meg is haladta, hiszen 1,2 milliárd dollárt szedett össze. A lenyűgöző összeg úgy adódik össze, hogy a Bosszúállók mozi hazai piacon, azaz Észak-Amerikában 350 milliót, nemzetközileg pedig 859 milliót ért el.

Forrás: Fórum Hungary

 

Ezzel a film két rekordot is megdöntött, ráadásul a saját előzményfilmje rekordjait. 257,7 millió dollárral ugyanis korábban a Bosszúállók: Végtelen háború produkálta a legjobb nyitást az észak-amerikai mozikban. A világszerte mért eredményeket illetően pedig az új film csaknem megkétszerezte a Végtelen háború számait, hiszen az „mindössze” 640,5 milliót ért el. A nagy kérdés most az, vajon sikerül-e a Végjátéknak leköröznie az összesen 2,78 milliárdot kaszáló Avatart a minden idők legjövedelmezőbb filmjeinek toplistáján.

A Bosszúállók: Végjátékot egyébként különösen szeretik a Távol-Keleten (csak Kínában 330,5 millió dolláros bevételt ért el), ahol ugyanakkor hatalmas indulatokat szabadít el. A sírós eset mellett Hongkongban egy sokkal durvább incidens történt: hiába kérték a rendezők arra a rajongókat, hogy ne spoilerezzenek, egy férfi az egyik helyi mozi előtt odakiabálta a bejutásra várakozó tömegnek a film nem várt fordulatait. A szóban forgó férfit később állítólag vérző fejjel látták a helyszínen. Míg egyesek megkérdőjelezik az ezt dokumentáló fotó hitelességét, a közösségi médiában több szemtanú is állítja: a véres fejű férfit azért verték meg, mert spoilerezett a mozi előtt.


(via Consequence of Sound, Uproxx)