A Bosszúállók: Végjáték rendezői arra kérik a rajongókat, hogy ne spoilerezzenek

A Redditen állítólag elérhető volt egy ideig a várva várt film szemcsés kalózverziója, de gyorsan törölték. A legújabb trailer viszont már megnézhető!

A jövő héten végre mozikba kerülő Bosszúállók: Végjáték rendezőpárosa, Joe és Anthony Russo nemrég a Twitteren kérte meg a rajongókat arra, hogy ne spoilerezzék el az évek óta egymásra épülő Marvel-blockbusterek nagy fináléját azoknak, akik majd csak később nézik meg az idei év legjobban várt filmjét. Bejegyzésüket a #DontSpoilTheEndgame hashtaggel látták el, ami mostanra az egyik legtöbbet használt kifejezés lett a Twitteren.

Az első mémek természetesen már meg is jelentek: eszerint Doctor Strange már 14 000 605 alkalommal látta a Végjátékot, és nem spoilerezett, legyél te is Doctor Strange!

A spoilertilalom ráadásul azért is aktuális, mert meg nem erősített hírek szerint a Redditen máris felbukkantak jelenetfotók a filmből, sőt, egy szemcsés verzióban az egész Végjátékot meg lehetett nézni! A kalózkópia azonban villámgyorsan törlésre került, a Disney pedig azóta sem kommentálta hivatalosan, honnan és miképpen szivárgott ki. A rendezőpáros a fenti üzenet mellett bónusznak a Marvel új Bosszúállók: Végjáték-előzetesét is megosztotta: ebben a 2008-as Vasembertől kezdve láthatunk kronológiai sorrendben részleteket a cégóriás eddigi összes blockbusteréből.

 

Az biztos, hogy a Marvel és a Disney eddig nem sok dolgot árultak el a sztoriról az előzetesekben (maximum annyit, hogy a Hangya kijutott a nanovilágból, és az ott használt speciális szerkójához hasonlót kap majd a többi Bosszúálló is). A hivatalos szinopszis jelenleg egy semmitmondó általánosság:

Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.

A filmre eddig eladott jegyek viszont máris rekordbevételt hoztak (ráadásul volt olyan, aki 10 ezer dollárért, azaz 2,7 millió forintért adta tovább az eBay-en a belépőjét!), a rajongók pedig vad találgatásokba kezdtek azzal kapcsolatban, hogy vajon Vasember és Amerika kapitány tényleg meghalnak-e, ahogy azt egy ideje pletykálják? Ha igen, akkor máris érthető, miért aggódik a spoilerek miatt ennyire a Russo testvérpár.

A Bosszúállók: Végjáték nálunk április 25-én kerül mozikba, akárcsak Nagy-Britanniában. Kínában és Ausztráliában azonban már 24-én látható lesz (az Egyesült Államokban viszont csak április 26-ától vetítik), úgyhogy tényleg nem árt óvatosan böngészni majd a következő napokban-hetekben az internetet. (via Independent & The Guardian)