A démonűzők legyőzték a hangra támadó szörnyeket

Legalábbis a mozipénztáraknál. A Hang nélkül 2. jól nyitott, de a Démonok között 3 még jobban.

A Port is megírta, hogy a május végén bemutatott Hang nélkül 2. rekordszámokkal debütált. A John Krasinski által rendezett horror öt nap alatt 58 millió dollárt termelt Amerikában, a külföldi bevételekkel együtt pedig már 138 millió dollárnál áll a számláló.

A szakértők arra számítottak, hogy a diadalmenet folytatódik az első júniusi hétvégén is, de amíg a Hang nélkül 2. „csak” 19.5 milliót szedett össze, addig egy másik horrorfolytatás, a Démonok között 3 - Az ördög kényszerített a várakozásokat bőven felülmúló 24 millióval nyitott. Ez az eredmény azért is kimagasló, mert a film a mozipremierrel egy időben az HBO Maxra is felkerült, és az előfizetőknek még extra felárat sem kell fizetniük érte.

Az HBO szokás szerint nem árulta el, hányan nézték meg eddig a platformon a filmet, de a Démonok között 3 azokban az országokban is összehozott 33 milliót, ahol még nem indult el az HBO Max. A 40 milliós költségvetésből elkészített horror eddig összesen 57 milliós bevételnél tart.

Jelenleg az amerikai mozik 75 százaléka van nyitva, vagyis ezek az eredmények mindenképpen biztatóak a moziipar jövőjére nézve, pláne, hogy a nyári blockbusteridőszakban olyan nagyágyúk érkeznek még, mint a Fekete özvegy, a Halálos iramban 9. és az In the Heights - New York peremén című musical.

A toplista harmadik helyére a Szörnyella futott be, amely a debütáló hétvégéhez képest 48 százalékkal kevesebb bevételt, 11,2 millió dollárt hozott. A Disney nem árulta el, hogy a Disney Pluson eddig hányan látták a filmet, de már berendelték a folytatást, úgyhogy elégedettek lehetnek a számokkal.

Via: Variety