A Disney+ cenzúrázta Daryl Hannah fenekét, a végeredmény borzasztó lett

Bevált a Macskák s*gglyukeltüntető effektje, a Disney+ irigyelte el: nekik Daryl Hannah popója nem tetszett a Csobbanásban – jól el is tüntették, a már a bukott filmmusicalnél is bevált receptet használva.

Furcsa eltérésre lettek figyelmesek azok a rajongók, akik régóta szeretik a Csobbanás című Tom Hanks – Daryl Hannah-romkomot, és emlékeznek is rá, és újranézték, mikor nemrégiben felkerült a Disney+-ra, a gigacég tavaly indult streamelős szolgáltatására.

Az eredeti, PG korhatár-besorolással ellátott filmben (gyerekeknek szülői felügyelet mellett ajánlott) van egy jelenet, amelyben a Hannah által alakított sellő beszalad az óceánba, miután megcsókolja Hanks figuráját. Ebben a cenzúrázatlan verzióban látható a színésznő feneke, ami túl soknak bizonyult a Disney+ családbarát felfogásának, ezért érdekes megoldással tüntették el.

Korábbi cikkünkben írtunk róla, hogy a Macskák készültekor a vizuális effektes szakemberek arra lettek figyelmesek, hogy valakinek a kérésére (sosem derült ki, kiére) túlságosan is feltűnően látszanak a macskaszőrrel borított színészek végbélnyílásai, ezért azokat egyesével el kellett tüntetniük. Ez lebeghetett a Disney+ illetékeseinek is a szeme előtt, ezért elég ügyetlen CGI utómunkával Daryl Hannah fenekén is átmentek: a cenzúrázott verzióban olyan, mintha rálógna a haja.

A megváltoztatott képsort mi is megnézhetjük, mert egy Twitter felhasználó kirakta,

„a Disney+ nem akar fenekeket a platformján, ezért módosította a Csobbanást egy kis digitális szőrtechnológiával”

szöveggel. A filmben egyébként állítólag máshol is cenzúráztak: amikor Daryl Hannah hableánya felsétál a Szabadság-szoborra, eredetileg meztelen, a Disney+ változatában pedig elhomályosították a testét.


(via Independent)