A Disney mégis átveszi az új kánonba a népszerű régi Star Wars-szereplőket?

Rian Johnson ismét magyarázkodik Az utolsó Jedik miatt, ami egy pornósztár szerint a világ legrosszabb filmje. Star Wars-hírek.

1,311 milliárd dolláros bevételnél jár Az utolsó Jedik összbevétele a tavaly decemberi premier óta. Nem csoda a nagy siker, hiszen minden nap kijön valami Star Warsszal kapcsolatos interjú, pletyka vagy érdekesség – ami persze többnyire persze a rendező, Rian Johnson utólagos magyarázkodása, hogy a régi rajongók ne gyűlöljék annyira a filmjét. Lássuk, milyen Csillagok háborúja-hírek jelentek meg az elmúlt napokban!

  • A hét legfontosabb Star Wars-híre alighanem az, hogy a Disney a későbbiekben több olyan Csillagok háborúja-karaktert is át fog venni a hivatalos kánonba, akik a Lucasfilm eladása előtt ugyan ide tartoztak, de az új filmtrilógia irányvonalának kijelölése után átkerültek a Legends kategóriába. Korábban a Disney már átemelte a régi kánonból az újba a közönségkedvenc Thrawn admirálist, Tag és Bink, a két buta, de vicces birodalmi katona fel fog tűnni a szóló Solo-filmben. A rajongók msot azt remélik, hogy a Lucasfilm Story Group feje, Pablo Hidalgo belátja, hogy nem érdemes minden régi dolgot kukázni a kánonból, és visszahozzák majd a hivatalos idősíkba Darth Revant meg a többi nagy kedvencet.
  • Rian Johnson sorra adja az olyan interjúkat a mozimagazinoknak, ahol szembesítik őt a dühös rajongók kérdéseivel és anyázásaival – a rendező pedig mintha egyenesen élvezné, hogy egyenként válaszolhat ezekre. Nemrég ismét szembesítették azzal, hogy miért az derül ki Rey szüleiről Az utolsó Jedikben, hogy sivatagi senki voltak, guberáló roncsvadászok, akik pár üveg piáért eladták őt? Rian Johnson azt mondta erre, direkt tette bele ezt a mondatot a filmbe, hogy kiszúrjon az elképesztőbbnél elképesztőbb teóriákat gyártó rajongókkal. Johnson ugyanis elolvasta Az ébredő Erő után az összes Star Wars-témájú Reddit-fórumot, és elkezdte kijegyzetelni, az olyan őrültségeket, miszerint Rey egy klón, sőt, egy robot. Ezekre a marhaságokra válaszolt a filmjében a kifordított „Én vagyok az apád.”-jelenettel, amit saját bevallása szerint nem bánt meg, és most is ugyanígy forgatná le, csak hogy provokálhassa a Star Wars-fanokat. (via Slash Film)
  • Egyáltalán nincs még eldöntve, mi lesz Maz Kanata és Phasma kapitány sorsa a Star Wars 9-ben. J.J. Abrams nem árult el velük kapcsolatban semmit, Lupita Nyong'ót pedig hiába faggatták a Fekete Párduc sajtótájékoztatóin, nem árulta el, visszatér-e ráncos kis CGI-űrlényként a IX. epizódban. Az Oscar-díjas színésznőhöz hasonlóan a Trónok harca sztárja, Gwendoline Christie sem tudta megmondani, mi lesz vele az új trilógia záródarabjában: lehet, hogy ő is idétlenül meghal benne, mint Boba Fett A Jedi visszatérben, lehet, hogy életben marad, de az is lehet, hogy egyáltalán nem fog benne szerepelni. (via Movieweb)
  • Kínában annyira rosszul szerepelt a mozikban Az utolsó Jedik Star Wars: The Last Jedi címmel, hogy az ottani forgalmazók úgy döntöttek, az idei szóló Solo-filmet nem Solo: A Star Wars Story címmel fogják vetíteni. Mivel szerintük a Csillagok háborúja brand nézőriasztó, a várva várt előzményfilm Kínában Star Wars-felirat nélkül, egyszerűen csak Ranger Solo címmel kerül majd a mozikba. (via Movieweb
  • A nemrég lezajlott Grammy-gálán Carrie Fisher posztumusz díjat kapott önéletrajzi kötete, A hercegnő naplója hangoskönyv verziójáért. A 2016 decemberében elhunyt színésznő elég durva dolgokat írt le a könyvében. Többek között azt, hogy Harrison Ford egy szívtelen seggfej volt, amikor kétgyermekes családapaként összejött a Star Wars 1976-os forgatásán az akkor még csak 19 éves Fisherrel. (via Independent)
  • A végére hagytuk a legviccesebb, de egyben legsikamlósabb Star Wars-hírt! Év elején egy amerikai pornósztár, bizonyos Stormy Daniels nyilvánosan nekiment a Twitteren Rian Johnsonnak. Egy nagy kupac gőzölgő szarnak nevezte Az utolsó Jediket, ami szerinte a valaha készült legrosszabb film, a rendező pedig igazán megdögölhetne. Johnson viszont csak pár napja vette észre a neki címzett felháborodott üzenetet, és jót röhögött rajta – Mark Hamill-lal együtt, aki szintén megosztotta a porsztár üzenetét egy gunyoros „Íme egy újabb elégedett fizetővendég.” kommentárral. (via Movieweb)