A Disney végül újra átrajzolta Tiana hercegnőt, mert a rajongók szerint túl fehér volt

A hercegnő és a béka főhősnője is bekerült a Rontó Ralph 2-be – whitewashing-botrány lett belőle.

Elég nagy felháborodást keltett nemrég, amikor a hamarosan mozikba kerülő Rontó Ralph 2 egyik trailerében a Disney-hercegnős jelenetben felbukkant Tiana hercegnő is, a 2009-es A hercegnő és a békából. Sokaknál ugyanis kiverte a biztosítékot, hogy a Disney animátorai egy shake-et szürcsölő, „trendi Tiana hercegnőt” tettek a  filmbe, akinek fekete helyett barna haja van, pisze az orra és kicsi szája, valamint sokkal világosabb a bőre annál, mint amilyennek Tianát az eredeti Disney-mesében megismertük. Lásd:

A Disney animátorai a rájuk zúduló népharag miatt viszont a pár nappal ezelőtt debütált, új előzetesben már a régi Tianát mutatták meg.

Sötétebb bőrt, fekete hajat és nagyobb ajkakat kapott a Twitterezők legnagyobb örömére, így természetesen az új képkockák bámulatos gyorsasággal futottak végig a közösségi média felületein.

A felháborodás abszolút jogos volt, hiszen ugye Tiana esetében egy fekete pincérlányról van szó, aki a '20-as évek jazztől és vudu mágiától hangos New Orleans-i forgatagban várta, hogy eljöjjön érte álmai hercege. El is jött, de még hogy! A hercegnő és a béka nálam a mai napig az egyik legjobb és legviccesebb Disney-rajzfilm, ami ráadásul az utolsó hagyományos rajztechnikával készített animáció volt a patinás cégnél, mielőtt átálltak volna a 3D őrület közepén ők is a „Pixar-stílusra”. Úgyhogy pótolja mindenki, akinek esetleg eddig kimaradt volna! (via Indy100.com)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu