A Doctor Strange 2 minden idők legfélelmetesebb Marvel-filmje

Legalábbis Benedict Cumberbatch szerint. Bár ezen különösebben nincs mit csodálkozni, hiszen az Evil Dead atyja, Sam Raimi rendezte.

Benedict Cumberbatch az  Esquire Middle East magazinnak adott interjújában arról beszélt nemrégiben, hogy a hamarosan nálunk is mozikba kerülő Doctor Strange az őrület multiverzumában lett minden idők legfélelmetesebb Marvel-filmje.

Egyértelműen sötétebb hangvételű, mint bármelyik másik Marvel-film. Szerintem ez minden idők legfélelmetesebb Marvel-filmje. De tudom, hogy nem feltétlenül vehető egy kalap alá a Ragyogással vagy az Ördögűzés Emily Rose üdvéért-tel. Összességében azt mondanám mindazok alapján, ami keveset tudok a filmről, hogy határozottan sötétebb tónusú [mint a korábbi Marvel-filmek]. Tanácsos bizonyos korú gyerekeket nem elvinni rá, mert ijesztő, és egy adott kor alatt tiltólistás lesz.
A Doctor Strange az őrület multiverzumában egyik félelmetes jelenete. Dr. Stephen Strange szerepében: Benedict Cumberbatch (forrás: Fórum Hungary)

 

A sötétebb hangulaton persze nincs mit csodálkozni, elvégre az Evil Dead-filmek, valamint az azokhoz kapcsolódó tévésorozat atyja, Sam Raimi volt ennek a résznek a rendezője – ezért is kapott a film Magyarországon 16-os karikát. Igazából egyébként az a furcsa, hogy a 2016-os első rész anno egyáltalán nem volt félelmetes (sőt, a PORT.hu kritikusa szerint kifejezetten gagyira sikeredett), pedig egy veterán horrorrendező, Scott Derrickson jegyezte (akinek végül „kreatív nézeteltérések miatt” kellett távoznia idő előtt a Doctor Strange 2 stábjából).

Cumberbatch azt is megerősítette az interjújában, hogy rengeteg ijesztgetés és „számos jellegzetes Raimi-pillanat” van a Doctor Strange 2-ben:

Rengeteg a sokkoló, horrorisztikus rész, mivel ez egy Sam Raimi-film, mind a hangvételében, mind a kivitelezésében. Tele van az ő védjegyének számító vágásokkal, közeli felvételekkel, és a humor is jelen van. Néha tényleg olyan érzése van az embernek, mintha egy régi Sam Raimi-filmet nézne. Van benne egy kis nosztalgia, ami szerintem néha bohókásnak tűnik, ugyanakkor a film sötét és igen ijesztő. Nem mondanám persze, hogy ez egy kimondottan hátborzongató horrorfilm. De vannak benne olyan pillanatok, amelyektől ijedtedben felugrasz, és határozottan vannak benne olyan részek, amelyek valóban a horror műfajába illenek.

A Magyarországon ezen a héten mozikba kerülő Doctor Strange az őrület multiverzumában szélesre tárja a korábbi Marvel-produkciókban már megismert multiverzum kapuját. Doctor Strange ugyanis az ismeretlen dimenziók felé veszi az irányt, és messzebbre merészkedik, mint eddig bármikor, hogy néhány új és régi misztikus szövetségessel az oldalán átszelje az észbontóan veszedelmes alternatív valóságokat, és megküzdjön egy rejtélyes, új ellenséggel. Sajnos a film korábbi előzetesei, valamint az elmúlt napok Twitter-bejegyzései mind a barátok, mint az ellenségek kilétét felfedték már, úgyhogy csak az kattintson erre a PORT.hu-cikkre, aki nem fél a spoilerektől!

(via IndieWire)