A fél internet kiakadt a Bohém rapszódia Oscar-esőjén

A Twitter népe szerint az nem érdemi munka, hogy egymás mellé rakják a legjobb Queen-dalokat, aztán még díjat is kapnak érte.

Vasárnap este (magyar idő szerint hétfő hajnalban) osztották ki az Oscar-díjakat a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben. A gálaest nagy nyertese a Bohém rapszódia lett négy díjjal, de míg Rami Malektől senki sem vitatja el, hogy lehengerlően alakította Freddie Mercuryt, a neten sokan kikeltek magukból vasárnap éjjel amiatt, mert a Queen-film kapta a vágás, a hangvágás és a hangkeverés díjait is.

A Bohém rapszódia ugyanis elég megosztó film lett: a kritikusok Rami Maleken és a filmzenén kívül nem nagyon szerettek benne semmit, a neten pedig már akkor kisebb gyűlölethullám indult meg a film ellen, amikor bejelentették: öt kategóriában is indul az Oscarért. A legtöbben talán a vágó, John Ottman díján akadtak ki – pedig ő egyáltalán nem egy kutyaütő a szakmájában, hiszen Brian Synger országos cimborájaként olyan filmeken dolgozott korábban, mint a Közönséges bűnözők, az X-Men 2., a Valkűr, az X-Men: Az eljövendő múlt napjai és az X-Men: Apokalipszis (és akkor a zeneszerzői munkásságát még meg sem említettük).

Ezzel a jelenettel szállt harcba a Bohém rapszódia a legjobb vágás díjáért? Nehéz ilyenkor bármit is mondani...

Legjobb vágás?

Meg tudná magyarázni nekem egy profi vágó a Bohém rapszódia Oscar-díját? Tényleg nem értem, és csak arra tudok gondolni, hogy ez valamilyen kollektív jutalom a vágóknak, akiknek egy rakás szarból kellett filmet faragni.

EZ nyerte meg a legjobb vágás kategóriát.

Többen is felhánytorgatták John Ottman filmes múltját, miszerint ő volt a rendezője a Rémségek könyve 2: A végső vágás című horrornak – persze ez nem jelent önmagában semmit, hiszen az Egy csodálatos elme Oscar-díjas forgatókönyvírójának, Akiva Goldsmannak a filmográfiájában is akad olyan blődli, mint a Batman és Robin.

Alighanem ez a két videó mutatja be a legviccesebben, mi is a baj John Ottman vágói stílusával:

Na ilyen a Bohém rapszódia vágása.

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a legjobb vágás díját annak adták, aki így vág meg egy mozifilmet.

De nemcsak a vágót ekézte az internet népe, a hangvágást és a hangkeverést sem kímélték a Twitteren.

A Bohém rapszódia legjobb hangvágása annyi volt, hogy megállították a szörnyű dialógusokat, hogy közéjük rakhassanak néhány fantasztikus Queen-dalt.

A Bohém rapszódia szó szerint azért kapott díjat az Akadémiától a hangvágásért, mert páran Queen-dalokat raktak bele egy Queen-filmbe. 

Mások előhozták Bryan Singert, a film eredeti rendezőjét is, aki akkor lett kirúgva a produkcióból, amikor kipattant a nemi erőszakos botránya (végül Dexter Fletcher fejezte be helyette a filmet, de a rendezők céhének szabályai szerint Singer lett feltüntetve a stáblistán rendezőként).

A Bohém rapszódia hangvágó csapatának az volt a legnehezebb feladata, amikor ki kellett vágni az ajtócsapódást, a rohanó lépteket és az autó elindulását, miután Singer sietve elhagyta a forgatást.
A Bohém rapszódia azért nyerte meg a legjobb vágás díját, mert kivágta Bryan Singert az Oscar-díjak történetéből.

(via Uproxx)